Başaramadık ABİ (Monster Abra A5 V6.1 Sequoia HDMI Ses Ve Görüntü)

Monster51

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
19 Tem 2023
735
135
301
Direk konuya hızlı bir giriş yaparak başlıyorum. Ben hayatımda bu kadar garip bir laptop görmedim. Windows tan NVIDIA ekran kartını iptal ettiğimde HDMI görüntü vermeyi kesiyor lakin Monterey ve native destekleyen diğer sürümlerde (High Sierra dan Montereye kadar olan bütün sürümlerden bahsediyorum) agdpmod vit 9696 ve tam uyumlu olan MacBook Pro 13,3 ile (ki kendisi i7 6700HQ ya sahip yani bu bilgisayarın işlemcisi ile birebir aynı) görüntü ve ses alabiliyorum. İş eğer OCLP ve kabyleke spoof a gelince yani Monterey ile yetinmeyip Sequoia ve OCLP desteklediği vakit Tahoe ye kadar yükseltmek istersek veya kabylake spoof kullanacaksak önümüze iki problem çıkıyor. Kabylake spoof yaptığımız vakit agdmod vit9696 ve tam uyumlu olan Macbookpro 13,3 (Veya herhangi bir SMBIOS hiç farketmez. Zaten kextler ve boot args kodlarıyla SMBIOS un artık pek de bir önemi kalmıyor sadece sisteminize uygun olsun stabil olsun yeterli {en azından eski Abra serisi Monsterlar için}) SMBIOS unu kullandığımız vakit HDMI ses ve görüntüde problem yok. Televizyona veya herhangi bir monitöre bağladığınız vakit görüntü geliyor. Eğer cihazda hoparlör varsa seste de problem olmuyor. Ancak iş laptop ekranına gelince backlight sorunlu ve şu ana kadar denediğim hiç bir yamayla kext le ve boot args kodlarıyla düzelmedi. Laptop ekranına (ne kadar beklerseniz bekleyin isterseniz 100 kere uykuya alıp çıkartın. İsterseniz telefon flashını bilgisayara tutun farketmez) hiç bir şekilde görüntü gelmiyor. Laptop hoparlöründe zaten sıkıntı yok. Apple ALC ile tanıtıldığı için mikrofon ve hoparlör düzgün bir biçimde çalışıyor. Ha bu arada küçük bir dip not: Eğer abra a5 serisi 6.x 9.x hiç farketmez bu serilerden bir laptopun sesini VoodooHDA ile tanıtmaya çalışırsanız sıkıntı. Sadece bilgisayar hoparlörünü çalıştırıyor. Mikrofon ise hiç bir türlü çalışmıyor. HDMI sesi de keza çalışmamakta. Ekran kısmına geri gelecek olursak sistemde HDMI taktığımız vakit laptop ve TV ekranı (artık hangi cihazı monitör olarak kullanıyorsanız onun marka veya modeli) gözüküyor ve sıralamasını ayarlayabiliyoruz. Ama laptop ekranına görüntü düşmediğinden pek bir anlamı da yok maalesef. Kabylake spoof dan istediğinizi alamayıp benim gibi OCLP ye yönelirseniz bu sefer de farklı bir sorun sizi bekliyor olacak. Kurulumu yaptınız, WIFI ve ekran kartını da OCLP ile yamaladınız. Laptop ekranında görüntü var. Lakin agdpmod vit9696 ve Macbookpro13,3 SMBIOS u ile HDMI maalesef ki çalışmamakta. Ne ses ne görüntü hiç bir şey yok. Eğer vit9696 yı kaldırıp ulan SMBIOS dandır belki deyip SMBIOS u 13,3 den 13,1 e düşürürseniz (veya bambaşka SMBIOS denemeleri yaparsanız) HDMI ile görüntünün çalıştığını göreceksiniz. HDMI sesini denemek için Youtube dan herhangi bir video veya müzik açtığınızda sadece HDMI görüntüsünün çalıştığını, HDMI sesinin ise hiç bir türlü çalışmadığını, sistemde dahi gözükmediğini farkedeceksiniz. Benim şu ana kadar denemediğim SMBIOS, yama, device ve platform id kalmadı. Monterey de kullandığım yamayı konnektörleri düzgün bir şekilde ayarlayıp Sequoia da denediğimde OCLP ile gene ses gelmemişti. Ayrıca Montereyde kullandığım yamam (konnektörleri ayarladıktan sonraki yama) vit9696 ve mbp13,3 SMBIOS u ile Sequoia da gene görüntü vermedi. Bu da demek oluyor ki HDMI görüntünün bir şekilde çözümü var lakin hem laptop ekranını kullanayım hem de HDMI ı tam kapsamlı şekilde (hem görüntü hem de sesin ikisinin de çalışmasından bahsediyorum) kullanayım diyorsanız bu laptopun sen son native olarak desteklediği sürüm olan Monterey ile devam etmek zorundasınız. Eğer laptop ekranını kasadan söküp sanki masaüstü bilgisayarmışçasına kullanmak istiyorsanız Sequoia ile devam edebilirsiniz. Aynı şekilde ben laptop ekranını kullanacağım HDMI ile de sadece görüntü aktaracağım ses ile işim olmaz diyorsanız gene Sequoia ile devam edebilirsiniz. Ancak hem HDMI yı hem de laptop ekranını kapsamlı bir şekilde kullanmak istiyorsanız dediğim gibi Monterey ve altı native desteklenen sürümlerden başka seçeneğiniz yok ve Sequoia ile de o kadar iyi bir HDMI görüntü deneyimi alamadığımı da belirmek istiyorum. Bunun yanında Monster Abra A5 v6.1 cihazımı satacağımdan dolayı desteğimi bitiriyorum. Son bir EFI yayınlayacağım. Sequoia için güncellenmiş bir EFI. Onunla beraber bütün Sequoia sürümlerini sorunsuz bir şekilde laptopunuza kurup kullanabilirsiniz. O EFI bu cihaz için son paylaşacağım EFI. Tahoe çıksa dahi hiç bir şekilde uğraşmayacağım çünkü Tahoe çıkana kadar cihaz çoktan elimden çıkmış olacak. Bu cihaz ile ilgili deneyim olarak şunu diyebilirim ki eğer mükemmel bir hackintosh deneyimi istiyorsanız sürümü, donanımı iyi belirleyin. Sonradan ne EFI hazırlamakla uğraşın ne de donanım tanıtmakla. Yani siz cihazı aldığınızda veya kasa ise donanımları dizip kurulum aşamasına geçtiğinizde EFI zaten birileri tarafından hazırlanmış olsun ki rahat edesiniz. Ha eğer hazır EFI niz yoksa, benim gibi ve diğer çoğu kullanıcı gibi EFI nizi sıfırdan oluşturmak istiyorsanız. Hangi forumu kullanacağınızı zaten iyi biliyorsunuz :)Aynı zamanda Osxinfo'ya da bir süre ara vermeyi düşünüyorum. Bana ve diğer tüm forum kullanıcılarına bu yolculukta yardım eden ve desteğini esirgemeyen hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Hackintosh ile kalın sağlıcakla kalın. İyi forumlar.

BootLoader
Opencore 1.03 NO ACPI BUİLD / Opencore 1.02 / Opencore 1.02
Laptop Modeli
MONSTER ABRA A5 V6.1 / HP Probook 4540S / SONY VAİO N50
İşlemci Modeli
2,6 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7 6700HQ HD 530 / Intel Core i5 3230M / İntel Core i5 3337U
Grafik Kartı
HD 530 DAHİLİ GTX950M HARİCİ / HD Graphics 4000 / HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
ALC 269 Apple Sound Card / SONY VAİO N50: ALC 233
Ağ Aygıtları
Ethernet: Realtek 8411B. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel
Disk ve RAM
480 GB KİOXİA SSD VE 16 GB DDR 3 1333MHz RAM / 8GB DDR3 RAM 500GB HDD / 6GB DDR3 RAM 500GB HDD

Arın

APPRENTICE
21 Ağu 2025
1
0
1
Abim 1 ekran kartını olcp den post root patch yapcan sonra ve bana wifi modülünün ne olduğunu söyle hdmi için zaten ekran kartı gerek ve Tahoe desteklenmiyor abicim en fazla opcore simplify ile ve hardware sniffer ile opencore oluşturabilirsin
bu videoyu izle daha çok anlarsın ve ayrıca bilgisayarın 12 . nesil ve 11. nesilde yapamazsın maksimum 10. nesil yada 8. nesil wifi falan filan yapabilirsin ben bunu buradan yaptım sende yaparsın Güveniyorum sana 👍 birde buda yardımcı olur

Monster51

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
19 Tem 2023
735
135
301
[Başarılı Kurulum] i7 6700HQ Monster Abra A5 V6.1 Sequoiaosxinfo.nethttps://osxinfo.net › ... › Başarılı Kurulumlar
[Başarılı Kurulum] Monterey / Monster Abra A5 V6.1osxinfo.nethttps://osxinfo.net › ... › Başarılı Kurulumlar
Monster Abra A5 v6.1 macOS Sequoia 15.2 (EFI final ...Technopathttps://www.technopat.net › sosyal › konu › monster-ab...
Monster Abra A5 v6.1 macOS 15.01 SequoiaTechnopathttps://www.technopat.net › sosyal › konu › monster-ab...
[Başarılı Kurulum] i7 6700HQ Monster Abra A5 V6.1 Sequoiaosxinfo.nethttps://osxinfo.net › ... › Başarılı Kurulumlar

Ekran Resmi 2025-08-21 20.53.29.png
Ekran Resmi 2025-08-21 20.54.18.png

Ekran Resmi 2025-08-21 20.54.33.png

@Arın Hocam mevzu kurmak değil HDMI genelde NVIDIA ekran kartına bağlı oluyor. Eğer switch özelliği varsa veya windows da Nvidia kapatılınca HDMI dan görüntü ve ses alınıyorsa macOS de de HDMI sorunsuz çalışıyor. Üst Monster modellerinde de durum bu şekilde. Yani HDMI Nvidia ya bağlı ve maalesef ki macOS de HDMI görüntüsü çalışmıyor. Aynı şekilde muhtemelen @kadirsteel hocamın da HDMI yı NVIDIA ya bağlı olduğundan macOS de çalışmamıştır diye tahmin ediyorum. Lakin alt modellerde istisnalar var. Garip bir şekilde native desteklenen sürümlerinde HDMI ses ve görüntü alabiliyorken OCLP kullandığım zaman HDMI dan görüntü ve ses alamıyorum. Kabylake spoof yaptığımda ise laptop siyah ekran lakin HDMI ses ve görüntü çalışıyor. Demeye çalıştığım şey buydu.

Aynı zamanda @kadirsteel hocamın videoları gerçekten güzel. Severek de takip ediyorum kendisini lakin tam işlevli bir hackintosh yapmak için bazen simplify yetmiyor. Eğer ben EFI lerimi düzenlemeden sadece simplify a göre oluşturmuş olsaydım. Ses, Kart okuyucu, Multitouch destekli touchpad, Kamera ve Bluetooth (USB port yamalaması yapılmadığından dolayı) ayrıca en önemlisi de batarya. Çünkü eski model Monster ların bataryasının DSDT yamasına ihtiyacı var. Gösterge düzgün çalışmıyor. Bununla ilgili zamanında açtığım osxinfo konularına da göz atabilirsin. Aynı zamanda Monster firması A5 için çoğu eski modele aynı tipteki batarya yuvalarını yapıştırıp geçmiş olacak ki aynı ACPI yamasıyla bir çok A5 serisi cihazın batarya göstergesini sorunsuz aktif etmek mümkün.

Sözün özü şu sadece simplify ile belli bir seviyeye kadar uyumluluk sağlarsın. Tabii bu uyumluluk donanıma ve sistemin tipine (laptop, masaüstü veya AIO) göre de değişkenlik gösterebilir.

Ha bu arada küçük bir dipnot @kadirsteel hocamın Sequoia videosunda kullandığı SMBIOS MacPro yani kasalı bir masaüstü sistem. Fakat kurduğu cihaz laptop. Yanlış SMBIOS seçiminden bahsediyorum. Laptopsa nootedredin desteklediği laptop bir cihaz (macbookpro smbiosu) seçilecek ve kurulum yapılacak. Eğer ileride Tahoe ye vs güncellenecekse smbios değiştirmek yerine restrict events kexti kullanılacak ama kesinlikle laptopta masaüstü bir smbios kullanılmaz.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 1.03 NO ACPI BUİLD / Opencore 1.02 / Opencore 1.02
Laptop Modeli
MONSTER ABRA A5 V6.1 / HP Probook 4540S / SONY VAİO N50
İşlemci Modeli
2,6 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7 6700HQ HD 530 / Intel Core i5 3230M / İntel Core i5 3337U
Grafik Kartı
HD 530 DAHİLİ GTX950M HARİCİ / HD Graphics 4000 / HD Graphics 4000
Ses Kartı Modeli
ALC 269 Apple Sound Card / SONY VAİO N50: ALC 233
Ağ Aygıtları
Ethernet: Realtek 8411B. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel
Disk ve RAM
480 GB KİOXİA SSD VE 16 GB DDR 3 1333MHz RAM / 8GB DDR3 RAM 500GB HDD / 6GB DDR3 RAM 500GB HDD