Sistem Özellikleri
Core İ3 3217U 1.8GHZ
500GB HDD + 20GB SSD
4GB DDR3 1600MHZ RAM
HD4000 GPU
13.3'' 1366x768
Çalışanlar: Wifi dışında her şey.
Öncelikle gerekli olan herşeyi buraya upload ettim. (DSDT,SSDT, Config Dosyası, Gerekli Kextler) Dropbox - ACER ASPİRE S3 OSX.zip
Not: 3217U işlemciye sahip olmayan SSDT dosyamı kullanmasın.
İlk olarak sitede ki El Capitan imajını kullanarak kurulumu yaptım ve ilk olarak DSDT, SSDT ve Config dosyalarını. Clover Conf. Programı aracılığıyla EFİ'yi mount ederek CLOVER klasörü altında ACPİ /PATCH dizini altına kopyaladım. Eğer benim dosyalarımı kullanmak istemiyorsanız DSDT patchlerken hangi Repolardan yararlanmanız gerektiğini alt tarafa not düşüceğim. Ultrabook zaten genel anlamda çok uyumlu olduğu için hiç sıkıntı olmadan çalışıyor açıkcası. İlk kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken şey. Kurulum yapılıp PC ilk açılırken Clover ekranından GPU bölümüne gelip Fake ID kısmına 0x01660003 Yazmanız yoksa gerekli patchleri yapana kadar ekrana görüntü alamayabilirsiniz. Gerekli ayarları yapınca zaten bu komuta gerek kalmıyor.
Hangi DSDT patchlerin yapılacağına gelirsek.
- HD4000 Low res. (GraphicsEnabler=No)
- IRQ Fix
- HPET Fix
- 7-series USB
- 7 series USB3 Multiplex ( comment out last line —> // and uncomment the alternative line underneath instead)
- 6 series USB
- SMBUS Fix
- RTC Fix
- AC Adapter Fix (with/without)
- OS Check Fix
- Brightness Fix HD4000
- Audio Layout ID 12 ( changed the 12 to 69)
- Fix _Wak arg0v2 ( seems to fix problem where it reboots after waking from sleep)
Bunlar ise Config dosyasında yapılan değişiklikler;
Acpi —> DSDT.aml
Boot —> Verbose, dart=0, kext-dev-mode=1, rootless=0
Devices —> USB Inject, UseIntelHDMI
Graphics —> Inject Intel, ig-platform-id = 01660003
Eklediğim dosyada HDMI'dan ses alabilmek için Kernel & kext patches kısmında da bazı kod değişiklikleri yapılmıştır.
Ayrıca Clover Conf. programı ile SMBIOS Kısmından MacbookAir5,2'yi seçmemiz gerek.
İlk kurulumu yaptıktan sonra yanınızda her ihtimale karşı harici bir mause ve klavye bulundurun çünkü bende. Elantouchpad ve klavye için kext'i sisteme kopyalamadan önce klavye ve mause çalışmıyordu.
Gerekli tüm kextleri yüklerken kext helper tarzı bir program işinizi görür. Kextleri sisteme yükledikten sonra S/L/E içini kontrol etmeyi unutmayın bazen izinlerden dolayı sisteme atılamıyo biliyo bazı kextler. En sonda izinleri onarmayı unutmayın arkadaşlar.
Bu değişiklikleri yaptıktan sonra sistemde uykuda dahil herşeyin düzgün çalışması lazım. Wifi için USB'den takılan bir cihaz almanız lazım. Ben RT2870 Yongalı ucuz bir kart buldum kendime gayet düzgün çalışıyor. İlerde belki kendi wifi kartını değiştiririm cihazın. Ama bazılarıda değişmiyor anakarta lehimli diyor ondan bende pek emin olamadım açıkçası. Eğer gerekli değişiklikleri doğru olarak yaparsanız sistemde uykuda dahil herşeyin çalışması gerekiyor. İlk başta Türkçe kaynak olmadığı için çok zorlandım açıkçası ama gerek bu site gerek özellikle @montezuma hocamın anında yardım etmesi olsun bütün sorunlarıma çok kolay bir şekilde çözüm buldum. Bu ilk rehberim biraz karışık oldu ama herhangi bir yerde takılan olursa bu cihaz konusunda bana danışabilirler elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım
Moderatörün son düzenlenenleri: