[Başarılı Kurulum] AMD A10 7870K | MSI A68HM-E33 V2 | GT 1030 |MacOs High Sierra Amd V3

Emre367

APPRENTICE
26 May 2020
8
2
21
Merhaba.

4. günün şafağında nihayet kurulumu tamamladım. Bu konuyu da Safari tarayıcısı üzerinden açıyorum.:)

Screen Shot 2020-05-27 at 23.28.22-min.png

Kurulumu tamamen linkteki gibi yaptım. Hazırlayan arkadaşa çok teşekkür ederim.
[Başarılı Kurulum] MSI 970 GAMING & AMD FX-4100 | NVIDIA 9400 GT | macOS High Sierra UEFI

Tamamen sıfır bilgi ile başladım. İlk denememde farklı bir yerden bulduğum sürüm ile kurulum sorunu yaşayıca forum yöneticisi bana üstteki linki tavsiye etmişti. USB 2.0 bellek ve portlarını kullandım. Kurulum aşamasında bir kaç sorunla karşılaştım ve internetten arama yaparak çözmeye çalıştım.

- 2. denememde tüm ekranı kırmızı yazılarla kaplayan Windows mavi ekranına benzettiğim bir sayfa çıktı. Reset atıp Config bölümündeki Nvidia Web Driver seçeceğini işaretleyip deneyince kuruluma başladı.

- APU ve harici bir grafik kartı(GT 1030) kullanıyorum. BIOS üzerinde onboard grafik kartı kapalıydı fakat grafik kartı seçim bölümü AUTO ayardaymış. Bu Windows kullanırken bir sorun oluşturmasa da kurulumda bana problem çıkardı ve sadece harici grafik kartı olacak şekilde ayarladım.

- Disk bölümlendirme yapıp ilk kuruluma başlayacakken tarih hatası verdi. Tarihi tam 3 yıl geri alıp ethernet kablosunu çıkardım. Yani internet bağlantısını kestim ve yüklemeye başladı.

- Tam her şey süper gidiyorken "case-insensitive HFS Plus volume" hatası verdi. Bu hatayı da çözerim diye düşündüm fakat foruma yazdığımda herhangi bir yardım gelmedi. Üstelik açtığım konuyu ya da yazdığım mesajları değiştiremiyorum forum üzerinde. Bu yüzden yazdığım sorunlar aynı mesaj içerisine eklenerek birikti. Ben de bir cevap bulamayınca internet üzerinden yerli yabancı bulabildiğim kaynakları okudum. Gördüm ki bu sorunu yaşayanların tamamı SSD kullanmış ve çözümü SATA portu değiştirerek(kesin çözüm değil) ya da eski tip HDD kullanmakta bulmuşlar. Epey sinirlerim bozuldu çünkü yüklemenin bir bölümü 2.5 saat kadar sürüyor ve denemekten gına gelmişti. Zaten sıfır bilgim olan bir konu olduğu için galiba yapamacağım diye düşünmeye başladım. Sonra SSD'yi söktüm ve HDD ile kuruluma sıfırdan başladım. 2.5 saat sürecek bölümde uyuya kalmışım. Uyandığımda geri kalan aşamaları sorunsuz bir şekilde tamamladım ve nihayet masaüstü ekranına ulaştım.:)

- SSD kullanamıyorum ve ben mutlaka kullanmak istiyordum. Bir çözümü var mıdır bilmiyorum.
- Şu an bir çok ikon gözükmüyor.
- Onca video izledim onca yazılı kaynak okudum fakat halen USB olmadan sistem açılmıyor.
- Sol üst köşede Apple logosu yok.
- Ekran kartımı görmüyor. 3mb olarak algılıyor ve çözünürlüğüm 1024x768.
- Hangi sürücünün ya da donanımın yüklendiği hakkında en ufak bir fikrim yok.
- Harici M Audio AIR 192|6 ses kartı kullanıyorum. Tüm hoparlörler ona bağlı olduğu için sesi deneyemedim fakat internete girip video açabildim. Müzik prodüksiyonu yaptığım için ses kartımın çalışmasını çok isterim. Belki bir sorun yaratır düşüncesi ile henüz denemedim.

MacOS için ekran görüntüsü nasıl alınır bunu bile az önce öğrendim ama olsun. En azından kurulumunu yapabildiğim için mutluyum.:)
.
Ekleme: Bilgisayarın kulaklık çıkışına kulaklık takıp denedim biraz kısık olsa da ses geliyor.
Ekleme 2: Nvidia sürücülerini de sitedeki rehberi takip ederek kurdum. Gözükmeyen ikonlar ve logolar şu an gözüküyor.
Ekleme 3: Ses kartımı taktım ve sürücüye ihtiyaç duymadan çatır çatır çalışıyor şu an. MacOS'un en güzel tarafı müzisyenlere tam destek vermesiydi. Bakalım söylendiği kadar sorunsuz mu olacak.
Ekleme 4: SSD olmadan bile sistem inanılmaz akıcı çalışıyor. Bunca zaman boyunca MacOS deneyimlemediğim için pişman olmak üzereyim.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: montezuma

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Öncelikle tebrikler.
Terminal açıp "diskutil list" komutunun çıktısını paylaşırsan USB olmadan boot etme işlemi için yardımcı olabilirim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

Emre367

APPRENTICE
26 May 2020
8
2
21
Öncelikle tebrikler.
Terminal açıp "diskutil list" komutunun çıktısını paylaşırsan USB olmadan boot etme işlemi için yardımcı olabilirim.
Üstadım teşekkürler. Sabahın köründe senin videoları da izledim, hatta yanılmıyorsam oradaki bir yöntemi denedim fakat başarılı olamadım. Yanlış hatırlamıyorsam sen Windows ve MacOS'u bir arada kurmuştun. Ben ise yalnızca MacOS kurdum ve şu an bilgisayarda tek bir HDD takılı. Bilgin olması için söylüyorum. Hemen komut çıktısını paylaşıyorum. Bu arada sen komut çıktısı isteyince fark ettim. İndirdiğim video düzenleme uygulamaları HDD içine bölüm oluşturmuş galiba. Bu normal midir?

Kod:
/dev/disk0 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *1.0 TB     disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS emre                    999.3 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3

/dev/disk1 (disk image):
   0:      GUID_partition_scheme                        +4.7 GB     disk1
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk1s1
   2:                  Apple_HFS Blackmagic DaVinci R... 4.4 GB     disk1s2

/dev/disk2 (disk image):
   0:     Apple_partition_scheme                        +829.4 MB   disk2
   1:        Apple_partition_map                         32.3 KB    disk2s1
   2:                  Apple_HFS Wondershare Filmora     829.4 MB   disk2s2

emrees-Mac-Pro:~ emree$
Ah bir de SSD'ye kurabilseydim keşke.:)

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Clover kurulumunu anakartına göre yap.
Sistem diski içindeki EFI bölüntüsüne gir ve burada EFI klasörü içindeki Clover klasörünü sil çöpü boşalt.
USB içerisindeki EFI bölüntüsüne gir ve burada EFI klasörü içindeki Clover klasörünü kopyala.
Sistem diski içindeki EFI bölüntüsüne gir ve burada EFI klasörü içerisinde yapıştır komutunu kullan.
Sistemi yeniden başlat.
USB ile boot et.
Clover Menüde alt menüden Clover Options içerisine gri ve Ada Clover Boot Options for All Entries seçeceğini seç 5 sn kadar bekle.
Sistemi kapat.
USB belleği çıkart.
Sistemi aç.
Clover boot Menü geldiğini onayla.
İndirdiğim video düzenleme uygulamaları HDD içine bölüm oluşturmuş galiba. Bu normal midir?
Bu normal bir durum. Herhangi bir Finder penceresi aç ve solda gördüğün çıkarılabilir diskleri çıkarman yeterli olacaktır.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

Emre367

APPRENTICE
26 May 2020
8
2
21
Söylediklerini harfiyen yaptım fakat bilgisayar siyah ekranda bir süre bekleyip kapandı yine.

Bu USB ile boot ettiğimde çıkan Clover görüntüsü.
IMG_20200528_182803.jpg

Bu da USB olmadan boot etmek istediğimde çıkan Clover.
IMG_20200528_182901.jpg

Bu da USB belleğimin ve HDD'min içerik görüntüsü.
Screen Shot 2020-05-28 at 08.35.36.png

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
USB olmadan boot aşamasının birinci adımını tamamlamışsın zaten.
Şimdi sistemi USB ile boot et ve USB takılı iken terminalde "diskutil list" komutunun çıktısını paylaş.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Emre367

APPRENTICE
26 May 2020
8
2
21
USB olmadan boot aşamasının birinci adımını tamamlamışsın zaten.
Şimdi sistemi USB ile boot et ve USB takılı iken terminalde "diskutil list" komutunun çıktısını paylaş.
Buyrun hocam.
Kod:
/dev/disk0 (internal, physical):
   0:      GUID_partition_scheme                        *1.0 TB     disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS emre                    999.3 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3

/dev/disk1 (external, physical):
   0:      GUID_partition_scheme                        *15.5 GB    disk1
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk1s1
   2:                  Apple_HFS HighSierraAMD           7.7 GB     disk1s2

emrees-Mac-Pro:~ emree$

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Aşağıdaki işlemleri sıra ile yap ve sonucu bildir.
Masaüstünde boş bir alana tıkla ve üst menüden Finder->Tercihler->Sabit Diskler'i Göster işaretle.
Terminal aç ve "sudo diskutil mountDisk /dev/disk1s1" komutunu gir ve isterse parolanı gir.
Masaüstünde oluşan EFI isimli diske gir ve içerisindeki EFI klasörünün içine gir. Burada bulunan Clover isimli klasörü kopyala.
Masaüstünde boş bir alana tıkla ve yapıştır komutunu kullan.
USB belleğini çıkart komutu ile çıkart.
Terminal aç ve "sudo diskutil mountDisk /dev/disk0s1" komutunu gir ve isterse parolanı gir.
Masaüstünde oluşan EFI isimli diske gir ve içerisindeki EFI klasörünün içinde bulunan Clover klasörünü sil ardından çöpü boşalt.
Masaüstünde bulunan Clover isimli klasöre sağ tıkla ve kopyala komutunu kullan.
Masaüstünde bulunan EFI isimli diske gir ve içerisindeki EFI klasörünün içine girip yapıştır komutunu kullan.
Sistemi yeniden başlat ve sistemin çalıştığını onayla.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Emre367

APPRENTICE
26 May 2020
8
2
21
Aşağıdaki işlemleri sıra ile yap ve sonucu bildir.
Masaüstünde boş bir alana tıkla ve üst menüden Finder->Tercihler->Sabit Diskler'i Göster işaretle.
Terminal aç ve "sudo diskutil mountDisk /dev/disk1s1" komutunu gir ve isterse parolanı gir.
Masaüstünde oluşan EFI isimli diske gir ve içerisindeki EFI klasörünün içine gir. Burada bulunan Clover isimli klasörü kopyala.
Masaüstünde boş bir alana tıkla ve yapıştır komutunu kullan.
USB belleğini çıkart komutu ile çıkart.
Terminal aç ve "sudo diskutil mountDisk /dev/disk0s1" komutunu gir ve isterse parolanı gir.
Masaüstünde oluşan EFI isimli diske gir ve içerisindeki EFI klasörünün içinde bulunan Clover klasörünü sil ardından çöpü boşalt.
Masaüstünde bulunan Clover isimli klasöre sağ tıkla ve kopyala komutunu kullan.
Masaüstünde bulunan EFI isimli diske gir ve içerisindeki EFI klasörünün içine girip yapıştır komutunu kullan.
Sistemi yeniden başlat ve sistemin çalıştığını onayla.
Üstadım şimdi oldu işte, harikasın. Benim gibi acemi biriyle uğraştığın için çok teşekkür ederim.👏

• Like
Tepkiler: KaoS

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Rica ederim sorunun çözülmesine sevindim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Emre367
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler