Arkadaşlar herkese merhaba. Eski iş istasyonumu artık uğurlayıp, yenisini aldım. Bileşen konusunda da en sıkıntısız neredeyse native denecek kadar en zahmetsiz sistemi topladım. Donanımım şöyle;
Anakart: Gigabyte Aorus Pro Z390
İşlemci: Intel i9 9900k
Ram: Corsair Vengeance 64GB 3200Mhz
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX580 8gb
SSD: Samsung 960 PRO NVMe M.2 2TB
Samsung 960 PRO NVMe M.2 1TB
HDD: Seagate 10TB Barracuda Pro 7200 rpm
Seagate 8TB Ironwolf Pro 7200 rpm
BIOS ver. : F9
Yapmanız gereken sadece bu BIOS ayarları o kadar
-Load Optimized Defaults
- X.M.P Profile 1
-Other OS
-CSM Support: Disabled
-XHCI Hand-off: Enabled
-VT-d : Disabled
-Above 4G Decoding : Enabled
F10 kaydet çık.
Bundan sonrası ise hiçbir ayar ve komut olmadan hatasız kurulum işlemini tamamladım. Hiçbir kext yüklemeden tüm donanımlar otomatik olarak tanındı. (Ağ, Ses, USB portları,ekran kartı)
Sonrasında Clover EFI klasörünü, kurulu SSD'de yer alan EFI klasörünün içine attım ve USB'ye ihtiyaç kalmadan sistem sorunsuz bir şekilde açıldı.
Yukarıda da yazdığım gibi, en zahmetsiz ve sorunsuz sistemi kurdum diyebilirim uzun yıllardan sonra. Hiçbir yamalamaya, kexte, drivera ihtiyaç duymadan herşey sorunsuz şekilde kurulumdan sonra direk çalışıyor.
Geekbench skorları ise;
Single Core: 6987
Multi Core: 40567
Geekbench Compute Score: 150167
Anakart: Gigabyte Aorus Pro Z390
İşlemci: Intel i9 9900k
Ram: Corsair Vengeance 64GB 3200Mhz
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX580 8gb
SSD: Samsung 960 PRO NVMe M.2 2TB
Samsung 960 PRO NVMe M.2 1TB
HDD: Seagate 10TB Barracuda Pro 7200 rpm
Seagate 8TB Ironwolf Pro 7200 rpm
BIOS ver. : F9
Yapmanız gereken sadece bu BIOS ayarları o kadar
-Load Optimized Defaults
- X.M.P Profile 1
-Other OS
-CSM Support: Disabled
-XHCI Hand-off: Enabled
-VT-d : Disabled
-Above 4G Decoding : Enabled
F10 kaydet çık.
Bundan sonrası ise hiçbir ayar ve komut olmadan hatasız kurulum işlemini tamamladım. Hiçbir kext yüklemeden tüm donanımlar otomatik olarak tanındı. (Ağ, Ses, USB portları,ekran kartı)
Sonrasında Clover EFI klasörünü, kurulu SSD'de yer alan EFI klasörünün içine attım ve USB'ye ihtiyaç kalmadan sistem sorunsuz bir şekilde açıldı.
Yukarıda da yazdığım gibi, en zahmetsiz ve sorunsuz sistemi kurdum diyebilirim uzun yıllardan sonra. Hiçbir yamalamaya, kexte, drivera ihtiyaç duymadan herşey sorunsuz şekilde kurulumdan sonra direk çalışıyor.
Geekbench skorları ise;
Single Core: 6987
Multi Core: 40567
Geekbench Compute Score: 150167