[Başarılı Kurulum] ASUS Intel 1151 Socket Z370 Chipset Maximus X Hero

apparro

APPRENTICE
21 Nis 2018
21
7
21
37
Untitled-1.png

• Birkaç denemeden sonra sonunda başarılı kurulumu gerçekleştirdim. Çoğu arkadaşın bahsettiği gibi başarmak kolay olmuyor. Tecrübelerim nelerdi zamanım olduğunca paylaşacağım. Burda neden bu donanımları seçtiğimle alakalı çok kısa paylaşımlar yapacağım. Daha sonra çok detaylı yazacağım.
  • Sapphire Special Edition Fiyat Performans için en uygun seçim. Çoğu oyunu son seviyede çalıştırabiliyor. Fakat ben bunu iade edip Vega 64 almayı planlıyorum. Daha iyi MacOs performansı elde etmek için.
  • Ram'de Mhz'in önemli olduğunu düşünüyorum bu sebeple 3200mhz yerine olursa 4600 fakat 4000 ve üstü 16 veya 32GB Ram almayı düşünüyorum.
  • Kasa ve Monitor beyaz olduğu için çok şık duruyor. Monitor için Magnet uygulamasını önemle tavsiye ederim.
  • Wifi ve Bluetooth kartı direk çalıştı.
  • Keyboard ve Mouse olarak kesinlikle Logitech marka tercih etmelisini çünkü MacOs'le uyumlu software sunuyor. Apple'ın kılavyesinde çok daha işlevsel hale getirebiliyorsunuz.
  • Apple Watch ile Hacintosh kildini açabiliyorum, önceden deneyen oldumu bilmiyorum ama kolumda ise saat direk kilit kendi açılıyor.
  • Önemli tavsiyem, rehberlerdeki bütün adımları atlamadan ve yavaş yavaş yapmalısınız.
Sorunuz olursa lütfen paylaşın. Dediğim gibi vaktim oldukça yazacağım.
Dt9ucnUcUv3__SyR5Qkx5qI3O8dyPndn.png

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Eline sağlık.
Apple Watch ile Hacintosh kildini açabiliyorum, önceden deneyen oldumu bilmiyorum ama kolumda ise saat direk kilit kendi açılıyor.
Ben de uzun zamandır Hackintos'u böyle açıyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
44
ellerine sağlık da bari sistemi toplamışsın aldığın zamanı o zaman ki dolar kurunu ve maliyetini de yazsaydın tadından yenmezdi :)

apparro

APPRENTICE
21 Nis 2018
21
7
21
37
İngiltere'de yaşıyorum, ürünlerinde iliştirdiğim linklerden yani Amazon'dan aldım. Fiyatlarda aynı.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Çok güzel sistem, güle güle kullan.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

apparro

APPRENTICE
21 Nis 2018
21
7
21
37
2-3 gündür sorunsuz kullanıyorum. Bir sorun görmedim, bazı konulara denk geliyorum x,v,y tanıtmak aktif etmek gibi. Benim sistemde durum nedir bilmiyorum. Bu sebeple benchmark scolarını paylaştım. Eğer bir sorun olsaydı orda belirirdi diye.

Ayrıca Apple Store'dan güncelleme yaptım sorun olmadı :), eğer büyük güncelleme gelirse bu şekilde yapmamalı mıyım?

Bilgisayar iş bilgisayarım, IMessage ve Whatsapp'ı da yönetmek için Hackintosh tercih ettim. Windows da kurulu neredeyse 1.5 kat daha hızlı Hackintostan.

Imac Pro hızlı ama çok pahalı diğer Imac'lerde yeterince hızlı değil. Üstelik Imac'in monitoru kare gibi olduğundan kullanışsız geliyor. Elimdeki sistemi satıp üzerine biraz para koyup bu sistemi kurdum.

Eğer kasadan ses gelsin istemiyorsanız kullandığım CPU Fan ve PSU'u veya benzerini almalısınız. Benim PC'den Imac gibi hiç ses gelmiyor. Sadece oyunlarda kastığında Sapphire çıldırıyor.

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
evet, imessega'i etkinlestirme rehberini cok iyi takip etmelisin. Eger kurcalayip basaramamissan, herseye bastan baslayip yeni kurduktan sonra imessage'i etkinlestirmeyi denemelisin.
Cevabın için teşekkürler ama tatmin edici cevap değil. Yeni sürümlerde değişmiş diye Sierranın ilk sürümlerini yükledim. Aplee temsilcilerini aradım. Hackintosh cihaza bağlandılar. Hackintosh olduğunu anlamadılar bile onlar bile bir sürü deneme yaptılar ama bi türlü kullanamadım iMessage ve FaceTime yi. Forumda Kullanıyorum diyen tüm arkadaşların cevabı aynı anlatılanları dikkatlice yapman gerek bazı şeyleri atlıyorsun gibi cevaplar yanlış anlamayın lafım size değil ama ben forumda hackintosh cihazda iMessage ve FaceTime kullanan etkinleştiren birinin olduğuna inanmıyorum

• Like
Tepkiler: dost.adali

apparro

APPRENTICE
21 Nis 2018
21
7
21
37
Cevabın için teşekkürler ama tatmin edici cevap değil. Yeni sürümlerde değişmiş diye Sierranın ilk sürümlerini yükledim. Aplee temsilcilerini aradım. Hackintosh cihaza bağlandılar. Hackintosh olduğunu anlamadılar bile onlar bile bir sürü deneme yaptılar ama bi türlü kullanamadım iMessage ve FaceTime yi. Forumda Kullanıyorum diyen tüm arkadaşların cevabı aynı anlatılanları dikkatlice yapman gerek bazı şeyleri atlıyorsun gibi cevaplar yanlış anlamayın lafım size değil ama ben forumda hackintosh cihazda iMessage ve FaceTime kullanan etkinleştiren birinin olduğuna inanmıyorum
Bence herkesi yalanci veya sizofreni bir pozisyona itmek yerine sakin olup yeniden denemelisin.

Bilgisayarindan herseyi sil, yani windows, macos ne varsa. Ondan sonra DUzgun bir Windows kur. Sonra adimlari tek tek yap. Eger sabir gostermezsen malesef basaramazsin. FOrmun heryerinde sabredin basarmak kolay degil diyor.

Ben 2 kere vazgectim, sonra herseyi silip duzgunce macos'u kurdum sonra imessega i etkinlestirdim. Simdi hersey duzgun calisiyor.,

Hatta Ingiltere'ye guncelleme geldi ve AppStore'den yukleyip (2.5 GB) guncelledim. Hicbir sorun yok. Bu da kanit:
KSXZnot9KpfX5YEcuhRSVDdggvrphztu.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
iMessage. öyle net bir çözümü olan bir konu değil. Zira bir çok değişken ve sebepler var. iMessage rehberinde olası bütün sorunlara ve olası çözümleri değerlendirdik. Ancak bunun bir garantisinin olmayacağını da her zaman belirtiyorum. Anakartının ürettiği UUID Apple tarafından tanınmıyorsa, MLB ve ROM yanlışsa, ürettiğin cihaz seri numarası yanlışsa, network ayarları vs hatalı ise iMessage çalışmayacaktır. @apparro 'nun dediği gibi sabırla denemeler yapacaksın. Benim şu an kullandığım seri numarasını üretmek iki haftamı aldı. MLB ve ROM üretmekte bir o kadar sürmüştür. O yüzden inanmıyorum demek yerine örnek konuları irdeleyip çözümler üretmek daha doğru olacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
Bence herkesi yalanci veya sizofreni bir pozisyona itmek yerine sakin olup yeniden denemelisin.

Bilgisayarindan herseyi sil, yani windows, macos ne varsa. Ondan sonra DUzgun bir Windows kur. Sonra adimlari tek tek yap. Eger sabir gostermezsen malesef basaramazsin. FOrmun heryerinde sabredin basarmak kolay degil diyor.

Ben 2 kere vazgectim, sonra herseyi silip duzgunce macos'u kurdum sonra imessega i etkinlestirdim. Simdi hersey duzgun calisiyor.,

Hatta Ingiltere'ye guncelleme geldi ve AppStore'den yukleyip (2.5 GB) guncelledim. Hicbir sorun yok. Bu da kanit:
Ekli dosyayı görüntüle 6577
Yalancı falan demedim kardeşim emin ol 100 defa yaptım laf olsun diye demiyorum 100 defa diye hatta kredi kartı ekledim hesaba telefon ekledim her defasında yurt dışına erkinleştirme için Sms atıyor diye tel faturam yüksek geldi keşke sistem özellikleri resmini attığın yere iMessage ve FaceTime ekran resminide atsaydın. Yabancı forumları o kadar araştırdım İngilizce öğrendim ama imessageyi etkinleştiremedim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
keşke sistem özellikleri resmini attığın yere iMessage ve FaceTime ekran resminide atsaydın.
Konusunda ve sana verdiği cevaplarda etkinleştirdiğini belirtmiş! Ve bunun içinde osxinfo'daki rehberleri kullanmış. Sana daha nasıl ispat etsin? Sana ispat etmek için sana iMessage ile mesaj mı göndersin? Hatta kendi deneyimimi paylaştım. Sana bir önceki mesajımda bir çok neden sıraladım. Bunlara dikkat et. Apple genius'un senin sistemine bağlanması bir şey ifade etmez. Onlar senin Apple kullanıcı ismine bakar. UUID vs bakmaz. O işler Apple DATA içine işlenir. O yüzden; MLB / ROM / UUID / Seri Numarası ve bunların NVRAM içinde kaydedildiğinden emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: apparro

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
O zaman bende etkinleştirdim.Nasıl diye sorarsanız forumdaki İmessage etkinleştirme konusunda söylenenleri yaparak.

dost.adali

APPRENTICE
10 May 2017
1
1
21
24

katılmamak mümkün değil

• Like
Tepkiler: dangerous

apparro

APPRENTICE
21 Nis 2018
21
7
21
37
MSI Vega 64 Water Cooled aldim, denedim memnun kalmadim iade ettim. Sapphire Nitro Plus'da hic ses gelmiyor ama Vega 64'de en dusuk power'da bile ufak bir ses geliyor. Bilgisayar'i Imac gibi sessiz yapmayi planladigim icin bu ufak sese tahammul edemedim. Performans olarak karsilastirmalarini ekliyorum.

MSI Vega Benchmark sonuclari:

0qBWcilAd7NthWIcF6PIe-2N_fczc-cZ.png

Sapphire RX 580 Special Edition Benchmark sonuclari:

Ayrica bir sorunum var, sitede bulamadim. Uyku moduna girdiginde birden Fan sessi yukseliyor sonra kesiliyor 10sn sonra tekrar yukseliyor ve bu sekilde devam ediyor.

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,385
989
1,401
iMessage, facetime kullanıyorum. isimler belli olmasın diye soluklaştırdım ancak videonun sonunda teslim edildi notu herhalde yeterli olur. Ve bu konu sayesinde Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
apparo kurulum EFInizi paylaşabilir misiniz. Thunderbolt çalıştı mı?

Apollo Twin MK2 ses kartında thunderbolt 2 çıkışı mevcut. Anakart üzerindeki usb type C portundan çevirici adaptör ile bağlayabilir miyim? Bununla ilgili net bir kaynak bulamadım.

apparro

APPRENTICE
21 Nis 2018
21
7
21
37
5 aydir kurdugum bu sistemi sorunsuzca kullaniyorum.

Mojave guncellenmesi app store'a gelmedi. Bende App store'dan indirdim ve MacOs'in kurulu oldugu diskin uzerine kurmak istedim. (Icloud'da backup yapmistim)

Sonra ekrandaki ibare geliyor ve oylece kaliyor. Son cumlesi: Service exited with abnormal code: 1

Sorularim
1. Bu sorun halledilebilir mi?
2. Yoksa Herseyi en bastan yeniden mi kurmaliyim?

ilgili dosyalari ekliyorum.
RQqlUGQ252VEAWnuYZ3XkcKFvB7ncoDm.jpeg

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler