[Başarılı Kurulum] Asus K555UB-XO092T | High Sierra 10.13

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
DA8GpfvcU2ZvWinEakgYK-OejmcJZJl3.jpeg

ASUS K555UB-XO092T Başarılı Kurulum
Ürün özellikleri
Intel Core i5-6200U
NVIDIA GeForce 940M
Intel HD Graphics 520 1GB
12GB DDR3 1600 MHz
Realtek RTL8168E
Realtek ALC256
Toshiba 1TB 5400RPM HDD

DA8GpfvcU2ZvWinEakgYK-OejmcJZJl3.png

Çalışan Donanımlar/Yazılımlar

Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
Realtek ALC256 Ses (Apple ALC Layout: 28)
Intel HD Graphics 520 (1 GB)
USB 3.0 / USB 2.0 Port
Dual Boot* (Windows, Mac) ve Sadece MAC kurulum
Uyku modu (Sonrasında ses, görüntü geliyor)
Çift ekran 1440x900 720P (VGA Monitor kullanıyorum)
iMessage, FaceTime, AppStore, iTunes, Siri (Türkçe dahil)

Çalışmayan Donanımlar/Yazılımlar
NVIDIA GeForce 940M (Desteklemiyor)
Realtek RTL8723BE Wireless LAN
Touchpad
Batarja göstergesi/Güç yönetimi
Ekran parlaklığı (Alternatif olarak No Sleep kullanıyorum)
FN fonksiyon tuşları
Şu ana kadar çalışmayan yazılım denemedim
Not: Wireless desteklemediği için harici bir USB Wireless kullandım. Wi-Fi N ismi. Harici bir USB Wi-Fi kullanacaksanız size uygun yazılımı bulmanızı öneririm. Yine de pkg dosyasını paylaşıyorum, lazım olursa diye; İndir wifi fix pkg

Config dosyası: İndir config plist

Kurulum aşamaları (sırasıyla):
Montezuma hocamızın hazırladığı imaj dosyası: Konuya git
Video rehberi izleyerek Dual Boot* yapacaksanız, Windows üzerinden Apple HFS bölüntünüzü oluşturduğunuzu varsayarak anlatımı yapıyorum. Video rehber

Win 32 Disk Imager ile raw dosyasını 16 GB ve üstü USB belleğinize yazdırdıktan sonra verdiğim config dosyasını linkten indirin ve imaj dosyası USB'ye yazıldıktan sonra oluşacak olan EFI bölümünde EFI > Clover dizinindekiyle değiştirin. USB ile ilgili yapacağınız başka bir işlem kalmadı. Daha sonra isterseniz opsiyonel olarak işinize yarayan kext dosyalarını gerekli bölümlere koyarsınız.

Bilgisayarı yeniden başlatın ve ASUS'larda genel olan boot ekranına erişme tuşu ESC ye sürekli basın.
USB'yi seçin.
Clover ekranı gelecektir, HS13_OSXINFO_LAPTOP yazan diski seçin, Apple logosu gelmesi gerekli, yüklenmesini bekleyin.
Adımları varsayılan biçimde ilerle diyerek geçin, disk seçmenizi istediğince Windows üzerinde oluşturduğunuz/isim verdiğiniz diski seçin ve kuruluma başlasın. (15 dakika bile sürmüyor)
Bilgisayar yeniden başlayacaktır. Tekrar ESC'ye basın ve boot menüsü gelsin, USB'yi seçin.
Mac için ayırdığınız, daha önceki adımda kurulum için seçtiğiniz diski seçin, kurulumu tamamlayın.
Artık Mac'inizin açılmış olması gerekiyor.

Kurulumu tamamladık, sonrasında yapmamız gereken birkaç işlem var;
Bunlardan biri sesi kontrol etmek, Alt bardaki ayarları açın. Ses bölümüne gelin. Ses yüksekliği değiştiğinde geri bildirim çal'ı seçin ve Ses efektlerini şuradan çal yerinde Dahili hoparlörler ya da sizde ne yazıyorsa onu seçin. Çıkış ses yüksekliğindeki barı/ses yüksekliğini değiştirin ve ses gelip gelmediğini kontrol edin.

Eğer ses gelmiyorsa; AppleALC.kext'i tekrar kurmanızı öneriyorum, bende bu şekilde düzeldi.
Buradan indirin ve oluşturduğunuz USB'de EFI > Kurulum Sonrası Araçlar > KEXT KURULUMU klasöründe bulunan KCPM Utility Pro programını masaüstünüze sürükleyin. Programı açın, gerekli izinleri verin ve indirdiğiniz AppleALC.kext'i EZ Mode/yanında gülücük olan yere sürükleyin ve kurulmasını bekleyin. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın. Verdiğim config dosyasında Audio Layout 28 olarak tanımlandığı için başka bir ayar yapmanıza gerek yoktur. Ses düzelecektir.

USB'den sistemi kurduğumuz diske tıklayıp, sistemi başlatabiliyoruz. Peki USB'yi çıkarınca ne olacak? işte bunu çözmek için gerekli bilgileri Montezuma hocamız yukarıda belirttiğim video rehberde açıkça anlatıyor. Kolay bir işlem.

ASUS K555UB bilgisayarlarında genel olarak MacOS'de Wi-Fi genel olarak desteklenmiyor, size ASUS N10 Nano USB Wireless alıcıyı öneririm.

Kurulum bu kadar, eksik konular ve donanımlarımı hala çözmeye çalışıyorum. Umarım faydalı olabilmişimdir. Konu sürekli güncellenecektir. Takipte kalın.

Açıklamalar;
*Dual Boot işlemi gerçekten güzel bir şey fakat benim sistemimde ses kaybı ile sonuçlandı. Şöyle ki; Mac'te takılırken sorun yok, başlangıçta Windows'u seçip tekrar kapatıp Mac'i açınca ses düzelmiyor.

Kişisel notlarım;
Ses ne yaptıysam düzelmedi. Bende tek Mac'i kurdum. 1 TB HDD alanı 2'ye böldüm, yarısını da yedek yaptım. 500GB Mac'i doldurmaya çalışıyorum. Kolay gelsin hepimize.
Yakın zamanda nasipse Videolu anlatım çekip, eklemeyi düşünüyorum.
Dipnot; Konu düzenlemesinde Ediko arkadaşımızın konusundan örnekler aldım. Teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma ve Ediko

redvizor

APPRENTICE
19 Eyl 2018
11
4
21
*merhaba kurulum tamamlandıktan sonra mac açılmıyor bilgisayar yeniden başlıyor nedeni nedir acaba ?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
HUAWEI MATEBOOK D15
Anakart Modeli
HUAWEI BOHB-WAX9-PCB
İşlemci Modeli
İ5 10210U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256 @ Intel Comet Point-LP PCH - cAVS (Audio, Voice, Speech)
Ağ Aygıtları
Intel Wireless-AC 9560 160MHz Wireless Network Adapter PCI
Disk ve RAM
WDC PC SN730 SDBPNTY-512G-1027 (512 GB, PCI-E 3.0 x4)

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Dual Boot işlemi gerçekten güzel bir şey fakat benim sistemimde ses kaybı ile sonuçlandı. Şöyle ki; Mac'te takılırken sorun yok, başlangıçta Windows'u seçip tekrar kapatıp Mac'i açınca ses düzelmiyor.
Bu sorunun için sistem geçişlerinde sistemleri kapat deyip kapatman gerekiyor. Örnek olarak windowtan mac os ye geçişte yeniden başlat deyip geçiş yapma. Sistemi kapat deyip kapat. Windowsu açtıktan sonra kapat deyip kapatırsan ses gelecektir.

• Like
Tepkiler: Ediko ve sutsurup

aras

APPRENTICE
20 Nis 2017
43
3
21
47
eklediğiniz dosyaların linkleri maalesef çalışmıyor güncelleyebilirmisiniz

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
eklediğiniz dosyaların linkleri maalesef çalışmıyor güncelleyebilirmisiniz
Wi-Fi Fix dosyası; wifi fix.pkg
AppleALC kext dosyası güncel sürümleri bu adreste (Release yazan indirilecek); acidanthera/AppleALC
örn. AppleALC-1.4.1-RELEASE.zip

config.plist dosyasını NotePad++ ile açıp Audio diye aratırsanız, Audio 0 tarzı bir yer görürsünüz. Sesi çalıştırmak için bu sayıyı 28 ile değiştirmek yeterli.
config.plist dosyamda bunun harici bir düzenleme yok.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz

BarışBaykal

APPRENTICE
19 May 2019
43
4
21
22
Merhabalar Config dosyasının linki çalışmıyor k555ub ile uyumlu bir config atarmısınız :)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler