[Başarılı Kurulum] Asus K55VD | High Sierra 10.13.6

idrsbzk

APPRENTICE
4 Şub 2021
47
7
21
Ekran Resmi 2021-02-19 21.54.15-min.png

Laptop Modeli : Asus K55VD
Anakart Modeli : K55VD
İşlemci Modeli : Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
Chipset : Ivy Bridge HM76
Grafik Kartı: Intel(R) HD Graphics 4000 1366x768 & NVIDIA GeForce 610M
Ses Kartı Modeli: Intel High Definition Audio Device & Intel® Ekran İçin Ses
Ağ Aygıtları: Realtek PCIe GBE Family Controller & Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
Disk: WDC WD10JPVX-22JC3T0 1 TB HDD
RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz

Kurulum Aşamalarım:
Buradaki imajı daha önce indirip herhangi bir config ayarlaması yapmadan bile kurmuştum. Başka Hackintosh sürümlerini de denemek istedim. Fakat sistemime en uygun sürümün High Sierra olduğuna karar verdim. Ama gelgelelim bu sefer aynı imajı kuramadım. Boot ediyordu, disk fotmatlama ekranında da sorun yoktu ama yüklemeye geçerken aniden aşağıdaki resimdeki gibi hata ekranı geldi. Forumlarda dolaştım birkaç yöntem denedim. Disk formatlama ekranındayken terminali açıp "date 010203042016" gibi eski bir tarih girdim, yine aynı hatayı aldım, güncel tarih girdim yine aynı hata, diski tamamen macOS Extended Journal olarak formatladım yine aynı hata, farklı USB portlarını denedim yine aynı hata... Sanırım .raw imajı zarar görmüştü.
1613762110814.png

Araştırdım ve şu linkteki imajı denedim. .raw imajını Etcher programı ile 16 GB flash diske başarıyla yazdım. Hiçbir config.plist düzenlemesi yapmadan direk USBden boot işlemine geçtim.
BIOS menüsünü default moduna aldım ve sadece Advanced kısmından "Intel Virtualization Technology" disable yaptım. BIOS'umun default modu zaten boot etmeye uygundu.
Sata Conf. = AHCI
USB Legacy Support = Enabled
xHCI = Auto
Secure Boot bende olmadığından devre dışı bırakamadım. Ama onun da çözümünü HDDyi tamamen GPT'ye dönüştürerek çözmüştüm. Çünkü macOS'un MBR desteğinin sınırlı olduğunu ve kurulumda birçok sorunlar çıkabileceğini biliyordum. Boot menüsünden UEFI:..... flash diskini ilk sıraya aldım ayarları kaydettim ve BIOS'tan çıktım. İlk başta güzel boot ediyordu fakat birden şu hatayı aldım forumdaki adımları izledim ama fayda etmedi aynı hatayı almaya devam ettim. Clover options'tan Graphic ayarlarından Nvidia ile ilgili tüm seçenekleri kaldırdım, yine aynı hata Boot args'a nv_disable=1 komutunu ekledim yine aynı hata. Boot options'tan config seçeneklerinden "config_kealos_intel_laptop1_config" dosyasını seçtim ve bu sefer oldu. Boot yazıları kaymak gibi akıyordu. Nihayet Apple logosundan sonra ilk kurulum ekranı geldi sürdür dedim ve "macOS High Sierra'nın bu kopyası hasar görmüş" uyarısıyla karşılaştım. Hiç paniklemeden sistemi yeniden başlattım ve ilk kurulum ekranından İzlenceler>Terminal'i açarak "date 010203042017" yazıp enter'ladım. İşe yaradı. 15-20 dakikalık kurulumdan sonra nihayet masaüstü arayüzüne ulaşabildim. Bitti mi bitmedi elbette. Ses çalışmıyor, bluetooth çalışmıyor, wifi çalışmıyor. Gerekli kextleri araştırdım. Önceliği wifi-wireless adaptör kextlerini araştırmaya verdim. Elimde Asus n10 nano wireless adaptörü vardı. Kendi driver+utilitiy'sini .dmg dosyasından çıkarıp kurdum, sistemi yeniden başlattım ama fos çıktı. Daha sonra Bu driver'ı kılavuzu adım adım takip ederek KCPM ile kurup rebuild cache yaptım, sistemi restart ettim ama bu da fos çıktı. En son benim cihazın aynısını kullanan şu arkadaşın kext yamasını i5 işlemciler için olanını indirdim ve şu video rehberliğinde kurdum KCPM ile kurup rebuild cache yaptım, sistemi restart ettim. Sonunda oldu kendi wifi adaptörüm aktif hale geldi. Şuan bu yazıyı hackintosh'umda yazıyorum. Wifiden sonra VoodooHDA-2.9.0-Clover ve -2.9.2-Clover ses yamalarını buradan indirdim ve aynı sitenin kılavuzuna göre gittim ama o bende çalışmadı. Diğer yamalara bakıyorum hala. Uygun yamayı bulursam burada paylaşacağım. High Sierra'dan sonra Windows kurumununa geçtim. Sierra kurarken disk izlencesinden Windows için de bölüm ayırmıştım. Bölümü "MS-DOS (FAT)" olarak formatlamıştım. Flash bellekteki Windows da Rufus ile GPT biçiminde yazılmıştı. Windows kurulumunda hata aldım "MS-DOS (FAT)" formatını Windows MBR olarak algılıyordu. kuruluma geçemiyordum. Tekrar hackintosh'a döndüm disk izlencesinden Windows için ayrılan bölümü "exFAT" olarak biçimlendirdim. Tekrar Windows kurulumuna geçtim ve exFAT formatı işe yaradı. Biçimlendir dedim ve "ileri" butonu yandı. Windows'u da başarıyla kurdum. Size tavsiyem önce hard diskinizi önce GPT olarak dönüştürün>>Hackintosh kurun en son Windows kurun. Çünkü bu Apple sistemi bu yolda çok maraz çıkarıyor. Windows'u kurması kolay bir şekilde kuruluyor. Ama önce macOS.
Ben de bu hackintosh işlerinde yeniyim. Buradaki üstatlarımdam ve yabancı forumlardan öğrendiğim kadarıyla size anlatıyorum. Tavsiyem bilgisayarınızdaki herşeyi bir yerde depolayın, bir flash disk'e windows bootable kurun ve bilgisyarınız üzerinde denemeler yapmaktan çekinmeyin. Kurun, olmadı kaldırın, bir daha kurun yani herşeyi deneyin.

Çalışanlar
WiFi
USB 2.0 / 3.0
Touchpad

Çalışmayanlar
Ses
Bluetooth

BootLoader
OpenCore 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V15-IIL 82C500NPTX
Anakart Modeli
LNVNB161216
İşlemci Modeli
Intel Core i5-1035G1
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics & NVidia Geforce MX330
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC230
Ağ Aygıtları
Atheros QCA9377 Wireless & VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
Disk ve RAM
Intel SSDPEKNW512G8 SSD & 8GB DDR4 1600MHz
  • Like
Tepkiler: Ediko ve kindo

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,014
1,401
EFI klasörünüzü de paylaşırsanız aynı bilgisayarı kullanan arkadaşlar için faydalı olur.

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

idrsbzk

APPRENTICE
4 Şub 2021
47
7
21
Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V15-IIL 82C500NPTX
Anakart Modeli
LNVNB161216
İşlemci Modeli
Intel Core i5-1035G1
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics & NVidia Geforce MX330
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC230
Ağ Aygıtları
Atheros QCA9377 Wireless & VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
Disk ve RAM
Intel SSDPEKNW512G8 SSD & 8GB DDR4 1600MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler