Teknik Özellikler
- İşlemci : Intel Core i5-3210M 3M Önbellek, 2.50 GHz, Turbo ile 3.1 GHz
- Ekran Kartı : Intel HD 4000 and NVIDIA Optimus GeForce G610M 2 GB
- Hard disk : WD BLACK 500GB 7200rpm HDD
- RAM : 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
- Wifi : Atheros AR9485WB Wireless + Atheros 3012 Bluetooth
- Ethernet : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
- Ses : Realtek High Definition Audio ALC270
- Touchpad : Elantech Touchpad v4
- Webcam : ASUS USB2.0 WebCam
- Kart Okuyucu : Realtek RTS5289
- USB: Legacy Enabled
- XHCI: Disabled
- DVMT Memory: 64 MB
- VT-D: Disable
- SATA Mode: AHCI
- Intel SpeedStep,
- Uyku,
- Pil göstergesi,
- Fonksiyon Tuşları,
- HD4000,
- Wifi + Bluetooth (AR9485WB)
- Ses,
- HDMI,
- Ethernet,
- USB portları,
- Touchpad
- Kamera
- Kart okuyucu (Sinetek-rtsx.kext dosyasıyla aynı modele sahip laptoplarda çalışıyor. Ancak kextin desteklediği Vendor IDye sahip olmama rağmen bende çalışmadı. Çalıştıranlar sadece SD card ile çalıştığını MicroSD+Adaptör ile çalışmadığını belirtmişler.)
- Sistemimi UEFI modunda tek HDDde (Windows 10 + Phoenix OS + Sierra) olarak kullanıyorum. High Sierra Apple Store Üzerinden Güncelleme Rehberi konusundan HFS+ formatlı olarak Direk Güncelleme adımlarını takip ettim. Cloverdan Boot macOS Install From XXXX kısmını seçtikten sonra bir süre bekledim sonra sonuç alamayınca yeniden başlatıp -v komutuyla tekrar açtım ve hatasız olarak kurulum işlemini bitirdim.
- Açıldıktan sonra Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak konusundaki 10.12.6 sürümünde çalışan parlaklık yamasının çalışmadığını farkettim. Bu sorunu ACPISensors.kexti EFI klasörüne koyarak çözdüm.
- Güncellemeden sonra SLE konumundaki kextler sıfırlandığından AR9485 Wifi kartı için gereken kextleri tekrar kopyaladığımda çalışmadı. Bu sorunu da güncellenen AirPortAtheros40.kexti SLE konumuna kopyalayarak çözdüm.
- Clover ve diğer kextler: K55VD High Sierra 10.13.zip