[Başarılı Kurulum] Asus K55VD | High Sierra 10.13

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Teknik Özellikler
  • İşlemci : Intel Core i5-3210M 3M Önbellek, 2.50 GHz, Turbo ile 3.1 GHz
  • Ekran Kartı : Intel HD 4000 and NVIDIA Optimus GeForce G610M 2 GB
  • Hard disk : WD BLACK 500GB 7200rpm HDD
  • RAM : 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
  • Wifi : Atheros AR9485WB Wireless + Atheros 3012 Bluetooth
  • Ethernet : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
  • Ses : Realtek High Definition Audio ALC270
  • Touchpad : Elantech Touchpad v4
  • Webcam : ASUS USB2.0 WebCam
  • Kart Okuyucu : Realtek RTS5289
Bios Ayarları:
  • USB: Legacy Enabled
  • XHCI: Disabled
  • DVMT Memory: 64 MB
  • VT-D: Disable
  • SATA Mode: AHCI
Çalışanlar:
  • Intel SpeedStep,
  • Uyku,
  • Pil göstergesi,
  • Fonksiyon Tuşları,
  • HD4000,
  • Wifi + Bluetooth (AR9485WB)
  • Ses,
  • HDMI,
  • Ethernet,
  • USB portları,
  • Touchpad
  • Kamera
Çalışmayanlar:
  • Kart okuyucu (Sinetek-rtsx.kext dosyasıyla aynı modele sahip laptoplarda çalışıyor. Ancak kextin desteklediği Vendor IDye sahip olmama rağmen bende çalışmadı. Çalıştıranlar sadece SD card ile çalıştığını MicroSD+Adaptör ile çalışmadığını belirtmişler.)
Kurulum:
  • Sistemimi UEFI modunda tek HDDde (Windows 10 + Phoenix OS + Sierra) olarak kullanıyorum. High Sierra Apple Store Üzerinden Güncelleme Rehberi konusundan HFS+ formatlı olarak Direk Güncelleme adımlarını takip ettim. Cloverdan Boot macOS Install From XXXX kısmını seçtikten sonra bir süre bekledim sonra sonuç alamayınca yeniden başlatıp -v komutuyla tekrar açtım ve hatasız olarak kurulum işlemini bitirdim.
  • Açıldıktan sonra Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak konusundaki 10.12.6 sürümünde çalışan parlaklık yamasının çalışmadığını farkettim. Bu sorunu ACPISensors.kexti EFI klasörüne koyarak çözdüm.
  • Güncellemeden sonra SLE konumundaki kextler sıfırlandığından AR9485 Wifi kartı için gereken kextleri tekrar kopyaladığımda çalışmadı. Bu sorunu da güncellenen AirPortAtheros40.kexti SLE konumuna kopyalayarak çözdüm.
  • Clover ve diğer kextler: K55VD High Sierra 10.13.zip
EYNFr5Sa-8ydHF-PxeQ8iLT39FJM0sq4.png

Adwifi

APPRENTICE
28 Tem 2017
72
8
0
32
Merhaba. Bende k55vj kullaniyorum. Donanimlarimizin cogu ayni. Bende o konudaki adimlari takip ederek kuruluma gectim ama baslangicta boot mac os xxx’i secmeme ragmen siyah ekranda kaliyorum. Sierrayi secip normal sistemime de gecemiyorum. Bana temiz kurulum adimlarini detayli anlatabilir misin? Tum ssd yi formatlayip bastan kurulum yapmaya calisacagim. Simdiden tesekkurler

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Merhaba. Bende k55vj kullaniyorum. Donanimlarimizin cogu ayni. Bende o konudaki adimlari takip ederek kuruluma gectim ama baslangicta boot mac os xxx’i secmeme ragmen siyah ekranda kaliyorum. Sierrayi secip normal sistemime de gecemiyorum. Bana temiz kurulum adimlarini detayli anlatabilir misin? Tum ssd yi formatlayip bastan kurulum yapmaya calisacagim. Simdiden tesekkurler
Önce Cloverı 4220ye güncelledim. RehabMan-FakeSMC-2017-0607.zipdekileri attım EFI klasörüne öncekiler eski olabilir diye. SSD olmadığı için HFS+ ile 10.12.6dan yükselttim. Forumdan bazıları usbye imaj yapıp kurmuş. Ben direk terminale yazılan kod ile kurdum APFSye çevirmemesi için.
Boot ayarlarımı değiştirmedim 10.12.6daki gibi bıraktım: slide=0 dart=0 darkwake=0 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootless=0 ve custom flags kısmında shikigva=1 yazmakta.
Bir de cloverdan boot başlamadan apple logosuyla başlattığım için ekranı görebilme fırsatım olmadı. Siyah ekranda kalmış olabileceğini düşünerek güç düğmesine basılı tutarak kapattım. Clover menüsünden -v komutuyla tekrar girince açılmıştı kurulum ekranı. Önce FakeSMC dışındakileri silip öyle dene. Patchli DSDTleri de silebilirsin.

Adwifi

APPRENTICE
28 Tem 2017
72
8
0
32
Önce Cloverı 4220ye güncelledim. RehabMan-FakeSMC-2017-0607.zipdekileri attım EFI klasörüne öncekiler eski olabilir diye. SSD olmadığı için HFS+ ile 10.12.6dan yükselttim. Forumdan bazıları usbye imaj yapıp kurmuş. Ben direk terminale yazılan kod ile kurdum APFSye çevirmemesi için.
Boot ayarlarımı değiştirmedim 10.12.6daki gibi bıraktım: slide=0 dart=0 darkwake=0 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootless=0 ve custom flags kısmında shikigva=1 yazmakta.
Bir de cloverdan boot başlamadan apple logosuyla başlattığım için ekranı görebilme fırsatım olmadı. Siyah ekranda kalmış olabileceğini düşünerek güç düğmesine basılı tutarak kapattım. Clover menüsünden -v komutuyla tekrar girince açılmıştı kurulum ekranı. Önce FakeSMC dışındakileri silip öyle dene. Patchli DSDTleri de silebilirsin.
Hocam rica etsem temiz kurulum icin efi klasorunu paylasir misin?

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Hocam rica etsem temiz kurulum icin efi klasorunu paylasir misin?
Konuda var hepsi. 10.12.6 için olanı da burda var. İlk kurulumda usbden boot ederken açamamıştım 10.12.5de boot ederken çalışan EFI klasörü 10.12.6 temiz kurulumda çalışmayınca gerekli kextler dışında silip öyle usbden boot etmiştim. Sonra EFIyi mount edince hepsini kopyaladım çalıştı. Temiz kurulum High Sierra için fikrim yok. Kurulumdan sonra usbden boot çalışmazsa aynı şekilde denersin.

Sadece AR9485 Wifi ve Bluetooth kextlerini indirmek isteyenler buradan indirebilirler. S/L/E konumuna atmanız yeterlidir. AR9485 Wifi+BT 10.13.zip

• Like
Tepkiler: montezuma

Adwifi

APPRENTICE
28 Tem 2017
72
8
0
32
Terminale girip bu komutu deneyin internette pek bişey yok çözüm olarak. Sorunu alan da fazlaymış.
Kod:
$ find -f / OSInstall.mpkg | grep OSInstall.mpkg
hocam 10.11.6 ya dönüş yaptım. el capitan üzerinden yeniden denemeye çalışacağım. illa sierra olmasına gerek var mı

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
611
407
301
hocam 10.11.6 ya dönüş yaptım. el capitan üzerinden yeniden denemeye çalışacağım. illa sierra olmasına gerek var mı
Araştırmalarıma Göre Bu Hata Clover Versiyon'undan Kaynaklanıyormuş Farklı clover Versiyonu İle Ve Smbios'da 6.1 seçerek bu hatayı geçenler yine smbiosda 17.1 seçenler 14,2 14,1 seçerek kurulum yaptıklarını belirtenler olmuş bunlarda aklınızda bir seçenek olarak bulunsun

Adwifi

APPRENTICE
28 Tem 2017
72
8
0
32
Ben hiç Sierra 10.12den eski sürüm denemedim fikrim yok. Gene olmazsa forumun temiz kurulum imajını bekleyebilirsin.
Hocam sonunda kurabildim ama senin efi klasorunu kullandigim icin hatalar aliyorum. İlk sorun Wifi calisti ama bluetooth naptiysam calismadi pil gostergesi calisiyor ama yeniden baslatigim zaman kayboluyor tekrar ayarlardan aciyorum. Usb 3 portunu tanitamadim ve en onemlisi efi klasorunu degismeme ragmen biostan boot yolunu kabul etmiyor. Bi tek flash diskle boot oluyor. Flashi icini tamamen kopyalasamda gormuyor clover menusunde

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Hocam sonunda kurabildim ama senin efi klasorunu kullandigim icin hatalar aliyorum. İlk sorun Wifi calisti ama bluetooth naptiysam calismadi pil gostergesi calisiyor ama yeniden baslatigim zaman kayboluyor tekrar ayarlardan aciyorum. Usb 3 portunu tanitamadim ve en onemlisi efi klasorunu degismeme ragmen biostan boot yolunu kabul etmiyor. Bi tek flash diskle boot oluyor. Flashi icini tamamen kopyalasamda gormuyor clover menusunde
Sonuçta K55 serisi ama VJ VD farkı var. Bendeki DSDT uymaz, SSDT ise aynı işlemciye sahipsen uyabilir. Kendi DSDT.aml dosyana bendeki yamaları yapabilirsin. 10.12.6da kullandığın kextler high sierrada sorun mu çıkarıyor? Ayrıca ACPISensors.kexti kullanmaya gerek yok 10.12.4den sonra yapılan parlaklık yaması 2.açılışta çalıştığı için gerek kalmadı. USBInjectAll.kexti ile çalışmıyorsa GenericUSBXHCI.kexti ile dene. Bluetoothun ID numarası farklı olsa bile çalışması lazım. S/L/E konumuna atıp değiştirdikten sonra repair all volume vs yaptın mı? Çünkü yapmazsan Apple ALCnin de çalışmadığı oluyor. Benim kullandıklarım şuan bu şekilde:
OC6BWYJITEVthWur8PgsuAj0zEK_iWJg.png

Adwifi

APPRENTICE
28 Tem 2017
72
8
0
32
Sonuçta K55 serisi ama VJ VD farkı var. Bendeki DSDT uymaz, SSDT ise aynı işlemciye sahipsen uyabilir. Kendi DSDT.aml dosyana bendeki yamaları yapabilirsin. 10.12.6da kullandığın kextler high sierrada sorun mu çıkarıyor? Ayrıca ACPISensors.kexti kullanmaya gerek yok 10.12.4den sonra yapılan parlaklık yaması 2.açılışta çalıştığı için gerek kalmadı. USBInjectAll.kexti ile çalışmıyorsa GenericUSBXHCI.kexti ile dene. Bluetoothun ID numarası farklı olsa bile çalışması lazım. S/L/E konumuna atıp değiştirdikten sonra repair all volume vs yaptın mı? Çünkü yapmazsan Apple ALCnin de çalışmadığı oluyor.
Kendi efi dosyalarim yukseltme sonrasinda senin efi dosyalarinla degisti tum yedeklerim time machineyide kaybettim iyice batirdim hocam vaktin varsa 5 dk benim dosyalara bi bakar misin ekran paylasimiyla duzelebilir belki. Ozellikler nerdeyse ayni sende sorunsuzsa bendede olur. .

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Kendi efi dosyalarim yukseltme sonrasinda senin efi dosyalarinla degisti tum yedeklerim time machineyide kaybettim iyice batirdim hocam vaktin varsa 5 dk benim dosyalara bi bakar misin ekran paylasimiyla duzelebilir belki. Ozellikler nerdeyse ayni sende sorunsuzsa bendede olur. .
DSDT ve SSDT dosyalarını kendin çıkartman lazım. AIDA64ün eski sürümleri, Clover veya Linuxdan da yapılıyordu. Forumda DSDT - SSDT oluşturma ve yamalama konuları vardı. Benim DSDTdeki yamalar bu şekilde zaten MaciASL otomatik olarak yamalıyor. Sorun olursa resim olarak atarsın çözmeye çalışırız. Şu aralar macOSa bakma fırsatım olmuyor. Clover boot olayını da UEFI kullanıyorsan ESP konumuna yükle diyorsun diğer yerlere dokunmuyorsun. Ek olarak OsxAptioFixDrv-64.efi ve EmuVariableUefi-64.efi seçili olsun. Bendeki aynı forumdaki şekilde ayarlı ve çalışıyor. En başta kendi bilgisayarına özel olan DSDTyi çıkartıp başlamalısın sorunları çözmek için.

31jxbd61cZ8DNSL0qz0q7_MqqcJwMCJy.png

Adwifi

APPRENTICE
28 Tem 2017
72
8
0
32
DSDT ve SSDT dosyalarını kendin çıkartman lazım. AIDA64ün eski sürümleri, Clover veya Linuxdan da yapılıyordu. Forumda DSDT - SSDT oluşturma ve yamalama konuları vardı. Benim DSDTdeki yamalar bu şekilde zaten MaciASL otomatik olarak yamalıyor. Sorun olursa resim olarak atarsın çözmeye çalışırız. Şu aralar macOSa bakma fırsatım olmuyor. Clover boot olayını da UEFI kullanıyorsan ESP konumuna yükle diyorsun diğer yerlere dokunmuyorsun. Ek olarak OsxAptioFixDrv-64.efi ve EmuVariableUefi-64.efi seçili olsun. Bendeki aynı forumdaki şekilde ayarlı ve çalışıyor. En başta kendi bilgisayarına özel olan DSDTyi çıkartıp başlamalısın sorunları çözmek için.

Ekli dosyayı görüntüle 3273
Dsdt hatasida olabilir tabi ama ram ssd haric tum donanim ayni gorunuyor. Sierra kurdugumda da senin rehberinden faydalanmistim o yuzden bakabilirsen bi kere dosyalara zaten hemen hatanin kaynagini gorursun. Hocam betadan beri high sierrayi kurmaya calisiyorum. Cok vaktini almam kirmazsan beni cok sevinirim cidden

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
High Sierra 10.13ü sıfırdan kurmak için macOS High Sierra Dizüstü kurulum İmajı MBR & GPT yöntemini kullandım. Konudaki ilk yöntem olan sadece GPT formatlı kurulumda kuracağım bölümü bulamamıştı.
  • USBdeki EFI dosyasına hiç dokunmadan çalıştırdığımda "Services only ran 0 seconds" hatası aldım. USB 2.0 portuna takınca "Still waiting for root device", "disk1:I/O error" hatası aldım girilmez işareti de gözüküyordu.
  • High Sierraya yükselttikten sonraki kullandığım EFIdeki tüm dosyaları kopyaladım. Kurulum ekranına geçtim "System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg" hatası aldım. Sonra terminalden Volume UUIDleri gereken dosyalara kopyaladım. Tekrar kuruluma girdiğimde aynı hata devam etti.
  • EFI klasörüne bu sefer sadece DSDTyi kopyaladım. Ve kurulum ekranında çıkan dil ekranından touchpad ile devam ettim. High Sierra kurulum işlemine başlamış oldu.
  • Daha önce EFI bölümüne CLOVER kurduğum için kurulumdan sonraki açılışta sorun yaşamadım.
  • AR9485 model Wifi kartının çalışması için S/L/E konumundaki IO80211Family.kextin içinde bulunan Contents\PlugIns klasörüne yamalanmıs AirPortAtheros40.kextin kopyalanmasıyla çalışmakta. Ancak Sierrada bulunan bu kext Bluetoothu görmüyor. Başka yerden aldığım IO80211Family.kext ile bluetooth çalışıyordu. Ama ara sıra o da görmemeye başladı. Nedenini henüz çözemedim. Ama Wifi konusunda herhangi bir sorun yaşamadım (Linkte mevcut)
  • Kurulum öncesi ve sonrası için kullandığım Clover dosyalarını burdan indirebilirsiniz.

• Like
Tepkiler: montezuma
24 Mar 2017
216
91
251
@mertc15 rehlerin için teşekkürler yarın arkadaşım için rehberini bol bol takip edeceğime benziyor. Bir soru sormak istiyorum senin ssdt ve dsdt dosyaların aynı modeldeki laptopda çalışır mı ?

BootLoader
Opencore 0.7.9
Anakart Modeli
Gigabyte GA-H97-HD3 REV1.1
İşlemci Modeli
i5-4590
Grafik Kartı
HD 4600 & R9 390
Ses Kartı Modeli
ALC 887
Ağ Aygıtları
RTL 8111
Disk ve RAM
240GB SSD, 1 TB HDD, 1 TB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: mertc15

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
@mertc15 rehlerin için teşekkürler yarın arkadaşım için rehberini bol bol takip edeceğime benziyor. Bir soru sormak istiyorum senin ssdt ve dsdt dosyaların aynı modeldeki laptopda çalışır mı ?
Core i5 3210M işlemcisine sahip ASUS K55 modellerinde çalışır. Core i5 3230M veya i7 3630QM olan modelleri var diye biliyorum. Onlar için SSDT tekrar oluşturulması lazım. Forumda "Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi" konusundan işlemci için SSDT çıkarırsın. Gerekli yamaları o SSDTye tekrar yapmak zorundasın açılmama durumuna göre. Modelini bilmiyorum ama K55VD veya K55VM core i7 için lazımsa SSDT dosyası atabilirim.

24 Mar 2017
216
91
251
Core i5 3210M işlemcisine sahip ASUS K55 modellerinde çalışır. Core i5 3230M veya i7 3630QM olan modelleri var diye biliyorum. Onlar için SSDT tekrar oluşturulması lazım. Forumda "Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi" konusundan işlemci için SSDT çıkarırsın. Gerekli yamaları o SSDTye tekrar yapmak zorundasın açılmama durumuna göre. Modelini bilmiyorum ama K55VD veya K55VM core i7 için lazımsa SSDT dosyası atabilirim.
Bilgi için teşekürler hocam ama i5 olduğuna eminim. Yarın sabah kontrol eder yüklemeyi denerim. SSD ve RAM takviyesi yaptıktan sonra. Birde sanırım kaynak olarak burayı da kullanabilirim sanırım.
ASUS-K55VD-HACKINTOSH/en.md at master · southern21/ASUS-K55VD-HACKINTOSH · GitHub

BootLoader
Opencore 0.7.9
Anakart Modeli
Gigabyte GA-H97-HD3 REV1.1
İşlemci Modeli
i5-4590
Grafik Kartı
HD 4600 & R9 390
Ses Kartı Modeli
ALC 887
Ağ Aygıtları
RTL 8111
Disk ve RAM
240GB SSD, 1 TB HDD, 1 TB HDD & 16 GB DDR3
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler