[Başarılı Kurulum] Asus K55VD-SX023D Sierra

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
p_YQpPcWplZr3Xnucx--VaKb-BdKYF--.jpeg

Teknik Özellikler
  • İşlemci : Intel Core i5-3210M 3M Önbellek, 2.50 GHz, Turbo ile 3.1 GHz
  • Ekran Kartı : Intel HD 4000 and NVIDIA Optimus GeForce G610M 2 GB
  • Hard disk : Seagate 500GB 5400rpm HDD
  • RAM : 4 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM (sonradan 4 GB 1333 MHz Ram eklendi)
  • Wifi : Atheros AR9485WB Wireless + Atheros 3012 Bluetooth
  • Ethernet : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
  • Ses : Realtek High Definition Audio ALC270
  • Touchpad : Elantech Touchpad v4
  • Webcam : ASUS USB2.0 UVC HD WebCam
  • Kart Okuyucu : Realtek RTS5289
Bios Ayarları:
  • USB: Legacy Enabled
  • XHCI: Disabled
  • DVMT Memory: 64 MB
  • VT-D: Disable
  • SATA Mode: AHCI
Çalışanlar:
  • Intel SpeedStep,
  • Uyku,
  • Pil göstergesi,
  • Fonksiyon Tuşları,
  • HD4000, Bluetooth,
  • Ses,
  • HDMI,
  • Ethernet,
  • USB portları,
  • Touchpad (Sadece ana fonksiyonlar, caps lock gecikmesi sorunu yoktur.)
Çalışmayanlar:
  • Wifi (AR9485 desteklenmiyor),
  • Nvidia G610M (Optimus yüzünden),
  • Kart okuyucu (Donanımı görmüyor.)
Çözümü bulunamayan sorunlar:
  • Skype ve diğer uygulamalarda kamerada siyah ekran sorunu (Sadece FaceTimeda kamera düzgün çalışıyor.)
  • Ekranlar tercih bölümü yüklenemedi sorunu ve parlaklık ayarı da çalışmaması. (FN tuşları üzerinden parlaklık ayarı çalışmaktadır.)
  • Touchpaddeki her fonksiyonun kullanılamaması. (Döndürme, büyültme-küçültme ve kısayollar)
  • VGA portu çalışıyor ancak ekranın büyük bir kısmında titreme olmakta.
Kurulum:
  1. Forumdaki laptop için Sierra 10.12.2 imaj dosyası win32 disk imager ile usbye yazıldı.
  2. Ben Windows 10 ile dual boot kullandığım için config.plisti ona göre ayarladım. CLOVER klasörü HDD GPT olarak formatlanan UEFI olmayan sistemler ile uyumludur.
  3. Kurulumda sıkıntı yaşamamak için clover ayarlarından inject intel devre dışı bırakıldı. İsterseniz CLOVER klasörünü usbdeki ile değiştirerek kurulum yapabilirsiniz.
  4. Partition ayarlarını yaptıktan sonra usbden kurulumunu yaptım.
  5. USB ile boot ettikten sonra AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo konusundan ALC270 için Layout 3 ayarladım ve kext yükleme programıyla kurdum.
  6. Bluetoothu otomatik tanımasına rağmen çalışmamakta çözüm için BTFirmwareUploader.kexti System Library Extensiona kuruyoruz. (Ekte mevcut) Kaynak: Bluetooth Firmware Uploader - Projects - OSXLatitude Forum
  7. HD4000 için inject intel işaretli ve ig-platform ıd 0x01660003 değeriyle 1536 MB olarak çalışmakta. Buradan https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads/RehabMan-FakePCIID-2017-0109.zip indirip; FakePCID.kext, FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext ve FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kexti alıp kexts\10.12 klasörüne attım.
  8. VRAM 2048 yapmak için System Library Extensiondan AppleIntelFramebufferCapri.kext dosyasının yedeğini alıp masaüstüne kopyalıyoruz daha sonra terminalden kodunu girip System Library Extensiona kuruyoruz.
    Kod:
    "sudo perl -pi -e 's|\x00.{1}\x10\x07\x00\x00\x10\x07|\x00\x80\x10\x07\x00\x00\x10\x07|g' ~/Desktop/AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS/AppleIntelFramebufferCapri"
  9. Multibeast veya Clover EFI ile hddden boot etmek için kurulum yapabilirsiniz. Ya da aşağıda paylaşmış olduğum CLOVER klasörünü EFI partitiona kopyalayabilirsiniz. Diğer gerekli kextler CLOVER klasöründe mevcut olup kext programıyla yüklenmesine gerek yoktur. Ayrıca DSDT yamaları ACPI patched klasöründedir.
  10. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra BIOSdan manuel olarak boot satırı eklememiz gerekmektedir. Bunun için:
  11. BIOS boot menüsünden Add New Boot Optiona tıklayıp Boot ismi verilir. Ben "Cloverboot" yazdım. Sierranın kurulu olduğu HDDyi seçtikten sonra boot yoluna "\EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi" yazıyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.
Sistem stabil çalışmaktadır. K55VD Clover ve diğer kurulumlar.zip - Google Drive
p_YQpPcWplZr3Xnucx--VaKb-BdKYF--.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Eline sağlık, güzel bir rehber olmuş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: mertc15

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Sierra sürümü 10.12.3e güncellendi. VRAM 1536MBye düşünce tekrar kurulumdaki 8.maddeyi uyguladım 2048MBye dönmüş oldu. Herhangi bir sorun yaşanmadı.
DSDTye "USB _PRW(0x0D)" yaması yapıldı. Clover kurulum linkindeki dosyalar güncellendi.

10.12.3e güncellendikten sonra Login ekranı ve resimdeki gibi sisteme bağlı bazı ayarlar ingilizce oldu.
NwsUlkWj3uE6N-mOOrlEa7AEIRYmhqbU.png

• Like
Tepkiler: montezuma

habilglms

JEDI
31 Ocak 2017
209
11
221
Ekran tercihleri yüklenemedi sorununu da yabancı kaynaktan çözmüş bulunmaktayım. Enabling Display Preference Pane in macOS Sierra + Video | Ask MHS

JTiOTFEZOtQ7XCFSd58CAS4nqNrBoNgz.png

JTiOTFEZOtQ7XCFSd58CAS4nqNrBoNgz.png
Bende anlatılanları yaptım ama işe yaramadı. Harfiyen uyguladım yardım eder misin.?
Bende bilgisayarımın RAM'i 6GB olmasına rağmen 2GB gösteriyor. Onu VRAM yöntemi ile mi yapacağım ?
Sonunda yaptım fakat parlaklık ayarı yok ve parlaklığım çok kısık. Nasıl halledebilirim?

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Bende anlatılanları yaptım ama işe yaramadı. Harfiyen uyguladım yardım eder misin.?
Bende bilgisayarımın RAM'i 6GB olmasına rağmen 2GB gösteriyor. Onu VRAM yöntemi ile mi yapacağım ?
Sonunda yaptım fakat parlaklık ayarı yok ve parlaklığım çok kısık. Nasıl halledebilirim?
Bilgisayarına uygun ayarı mı seçtin videodan? Parlaklık sorunu için bunu RehabMan / OS-X-Intel-Backlight / Downloads — Bitbucket veya burdan gereken DSDT yamasını yapıp Full range of brightness using ACPIBacklight | tonymacx86.com daha sonra burdaki kexti kullanacaksın. RehabMan / OS-X-ACPI-Backlight / Downloads — Bitbucket
Sen önce üsttekini dene ben de IntelBacklight.kext dosyası kullanıyorum. Kext utilty programıyla kurarsın.
Ram için de config.plist dosyasını Clover configurator ile açıp SMBIOS bölümünden Trust seçeneğini işaretle.

habilglms

JEDI
31 Ocak 2017
209
11
221
Bilgisayarına uygun ayarı mı seçtin videodan? Parlaklık sorunu için bunu RehabMan / OS-X-Intel-Backlight / Downloads — Bitbucket veya burdan gereken DSDT yamasını yapıp Full range of brightness using ACPIBacklight | tonymacx86.com daha sonra burdaki kexti kullanacaksın. RehabMan / OS-X-ACPI-Backlight / Downloads — Bitbucket
Sen önce üsttekini dene ben de IntelBacklight.kext dosyası kullanıyorum. Kext utilty programıyla kurarsın.
Ram için de config.plist dosyasını Clover configurator ile açıp SMBIOS bölümünden Trust seçeneğini işaretle.
Ram için teşekkürler oldu. Hangi İntelbacklight sürümünü seçicem.
RehabMan / OS-X-ACPI-Backlight / Downloads — Bitbucket

Birde bende açılışta biosta çizgi meydana geliyor onun hakkında birşey biliyor musun ?

1SPJPwCdqBUODUU4NeEwefD_S6xRdAN9.jpeg

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Ram için teşekkürler oldu. Hangi İntelbacklight sürümünü seçicem.
RehabMan / OS-X-ACPI-Backlight / Downloads — Bitbucket

Birde bende açılışta biosta çizgi meydana geliyor onun hakkında birşey biliyor musun ?
Bunu dene önce https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-intel-backlight/downloads/RehabMan-IntelBacklight-2016-0506.zip diğeri için DSDT yaması lazım ACPI Backlight için. Denemediğim için diğeri hakkında bilgim yok.
Resimdeki sorun için de bunu indirip https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads/RehabMan-FakePCIID-2017-0109.zip Release klasöründeki FakePCIID.kext ve FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext dosyasını kext utility ile kurmalısın.

habilglms

JEDI
31 Ocak 2017
209
11
221
Bunu dene önce https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-intel-backlight/downloads/RehabMan-IntelBacklight-2016-0506.zip diğeri için DSDT yaması lazım ACPI Backlight için. Denemediğim için diğeri hakkında bilgim yok.
Resimdeki sorun için de bunu indirip https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads/RehabMan-FakePCIID-2017-0109.zip Release klasöründeki FakePCIID.kext ve FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext dosyasını kext utility ile kurmalısın.
Sağol deneyeceğim.. VRam 2048 ide denedim onu yapınca açılmadı sistem.

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Sağol deneyeceğim.. VRam 2048 ide denedim onu yapınca açılmadı sistem.
Ekran kartın HD4000 mi? Benim paylaştığım sadece HD4000 için diğerleri için bilmiyorum. Her kext yükledikten sonra rebuild cache yapıyor musun? Eğer yapmazsan sistem açılmaz veya sorun çıkartır. Ben birkaç kez unuttum çalışan ses bile çalışmaz olmuştu. Sonra rebuild cache yaptım düzeldi. VRAMin ne kadar etkisi var hiç bilmiyorum 1536MB kalsa da yeterli. Performansa etkisinin çok olduğunu sanmıyorum.

habilglms

JEDI
31 Ocak 2017
209
11
221
Ekran kartın HD4000 mi? Benim paylaştığım sadece HD4000 için diğerleri için bilmiyorum. Her kext yükledikten sonra rebuild cache yapıyor musun? Eğer yapmazsan sistem açılmaz veya sorun çıkartır. Ben birkaç kez unuttum çalışan ses bile çalışmaz olmuştu. Sonra rebuild cache yaptım düzeldi. VRAMin ne kadar etkisi var hiç bilmiyorum 1536MB kalsa da yeterli. Performansa etkisinin çok olduğunu sanmıyorum.

ben hd 4400 kullaniyorum senin verdigin olmadi. Hala ekrana geliyor o cizgiler. Parlaklikta calismadi. rebuild cache nasil yapiliyor bilmiyorum

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
ben hd 4400 kullaniyorum senin verdigin olmadi. Hala ekrana geliyor o cizgiler. Parlaklikta calismadi. rebuild cache nasil yapiliyor bilmiyorum
Rebuild cache yapmazsan yeni yüklediğin kextler uygulanmaz veya hatalı olur.
KCPM Kext Utility Pro uygulamasını açıp yükleyeceğin kexti taşıyorsun daha sonra Library/Extension veya System/Library/Extension hangisine kuracaksan onu belirledikten sonra executeye basacaksın. Daha sonra solda maintenance kısmı var en solda oraya tıkladıktan sonra:
v3BZZh2bAOvpjqpKRfi8srHvm5yEWDu7.png

Burdan sadece en alttaki "Rebuild system and kext caches of the target volume." seçili olacak üsttekinin tikini kaldır.
HD4400 için ayarlar burda var : 10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo aynı konudaki gibi benim söylediğim FakePCIID.kext ve FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext dosyaları kalacak tabi kexti düzgün kurman lazım. Konudaki diğer ayarları da yaptıktan sonra sorununun çözülmesi lazım.

Parlaklık çözümü için yeni konu açsan daha iyi olur. Aynı laptopa sahip olmadığım için yanlış yönlendirmek istemem.

habilglms

JEDI
31 Ocak 2017
209
11
221
Rebuild cache yapmazsan yeni yüklediğin kextler uygulanmaz veya hatalı olur.
KCPM Kext Utility Pro uygulamasını açıp yükleyeceğin kexti taşıyorsun daha sonra Library/Extension veya System/Library/Extension hangisine kuracaksan onu belirledikten sonra executeye basacaksın. Daha sonra solda maintenance kısmı var en solda oraya tıkladıktan sonra:
uUUyIzhlb9o3RUvfW9UDWPJWpa4dINhm.png

Burdan sadece en alttaki "Rebuild system and kext caches of the target volume." seçili olacak üsttekinin tikini kaldır.
HD4400 için ayarlar burda var : 10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo aynı konudaki gibi benim söylediğim FakePCIID.kext ve FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext dosyaları kalacak tabi kexti düzgün kurman lazım. Konudaki diğer ayarları da yaptıktan sonra sorununun çözülmesi lazım.

Parlaklık çözümü için yeni konu açsan daha iyi olur. Aynı laptopa sahip olmadığım için yanlış yönlendirmek istemem.
Kextledim guzelce fakat yine boot da cikiyor o cizgiler.. rebuild cache de yaptim

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Diger ayarida girdim , zaten o bende girilikti. 0x04128086 devices kisminda FAKE İD
Kurduğun kextleri EFI/CLOVER/kexts bölümüne de taşıyabilirsin. Sonra sadece rebuild cache yap. Kextlerin çoğunu CLOVER klasöründe tutuyorum. Ben FAKEPCIID yöntemiyle çözmüştüm. Clover configuratorde GUI kısmından da laptopun ekran çözünürlüğünü gir. Başka bir nedenden de kaynaklanıyor olabilir.

habilglms

JEDI
31 Ocak 2017
209
11
221
Kurduğun kextleri EFI/CLOVER/kexts bölümüne de taşıyabilirsin. Sonra sadece rebuild cache yap. Kextlerin çoğunu CLOVER klasöründe tutuyorum. Ben FAKEPCIID yöntemiyle çözmüştüm. Clover configuratorde GUI kısmından da laptopun ekran çözünürlüğünü gir. Başka bir nedenden de kaynaklanıyor olabilir.
NO NAME e girdim efi clover kexts e attim ve rebuild cache yaptim bisey olmadi degisen.

aufuk1

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Eki 2017
575
212
301
53
2048 mb yazınıza bakarak yaptım teşekkürler.

bu arada, habilgls açılıştaki ekran bozulmalarını IntelGraphicsFixup.kext dosyasını efi kext dosyasına koyarak çözebilirsin arkadaşım

byblt

APPRENTICE
14 Ara 2017
55
9
21
Herkeze merhaba kurulum için bütün herşeyi yaptım ama ortası çizgili yuvarlak icon cıkıyor ne yapmam lazım ?

Not monitör harici

İadSXJzJfnH3m8U8rEplbJISC-ApQo9gw.jpeg

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler