Teknik Özellikler
- İşlemci : Intel Core i5-3210M 3M Önbellek, 2.50 GHz, Turbo ile 3.1 GHz
- Ekran Kartı : Intel HD 4000 and NVIDIA Optimus GeForce G610M 2 GB
- Hard disk : Seagate 500GB 5400rpm HDD
- RAM : 4 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM (sonradan 4 GB 1333 MHz Ram eklendi)
- Wifi : Atheros AR9485WB Wireless + Atheros 3012 Bluetooth
- Ethernet : Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
- Ses : Realtek High Definition Audio ALC270
- Touchpad : Elantech Touchpad v4
- Webcam : ASUS USB2.0 UVC HD WebCam
- Kart Okuyucu : Realtek RTS5289
- USB: Legacy Enabled
- XHCI: Disabled
- DVMT Memory: 64 MB
- VT-D: Disable
- SATA Mode: AHCI
- Intel SpeedStep,
- Uyku,
- Pil göstergesi,
- Fonksiyon Tuşları,
- HD4000, Bluetooth,
- Ses,
- HDMI,
- Ethernet,
- USB portları,
- Touchpad (Sadece ana fonksiyonlar, caps lock gecikmesi sorunu yoktur.)
- Wifi (AR9485 desteklenmiyor),
- Nvidia G610M (Optimus yüzünden),
- Kart okuyucu (Donanımı görmüyor.)
- Skype ve diğer uygulamalarda kamerada siyah ekran sorunu (Sadece FaceTimeda kamera düzgün çalışıyor.)
- Ekranlar tercih bölümü yüklenemedi sorunu ve parlaklık ayarı da çalışmaması. (FN tuşları üzerinden parlaklık ayarı çalışmaktadır.)
- Touchpaddeki her fonksiyonun kullanılamaması. (Döndürme, büyültme-küçültme ve kısayollar)
- VGA portu çalışıyor ancak ekranın büyük bir kısmında titreme olmakta.
- Forumdaki laptop için Sierra 10.12.2 imaj dosyası win32 disk imager ile usbye yazıldı.
- Ben Windows 10 ile dual boot kullandığım için config.plisti ona göre ayarladım. CLOVER klasörü HDD GPT olarak formatlanan UEFI olmayan sistemler ile uyumludur.
- Kurulumda sıkıntı yaşamamak için clover ayarlarından inject intel devre dışı bırakıldı. İsterseniz CLOVER klasörünü usbdeki ile değiştirerek kurulum yapabilirsiniz.
- Partition ayarlarını yaptıktan sonra usbden kurulumunu yaptım.
- USB ile boot ettikten sonra AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo konusundan ALC270 için Layout 3 ayarladım ve kext yükleme programıyla kurdum.
- Bluetoothu otomatik tanımasına rağmen çalışmamakta çözüm için BTFirmwareUploader.kexti System Library Extensiona kuruyoruz. (Ekte mevcut) Kaynak: Bluetooth Firmware Uploader - Projects - OSXLatitude Forum
- HD4000 için inject intel işaretli ve ig-platform ıd 0x01660003 değeriyle 1536 MB olarak çalışmakta. Buradan https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads/RehabMan-FakePCIID-2017-0109.zip indirip; FakePCID.kext, FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext ve FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kexti alıp kexts\10.12 klasörüne attım.
- VRAM 2048 yapmak için System Library Extensiondan AppleIntelFramebufferCapri.kext dosyasının yedeğini alıp masaüstüne kopyalıyoruz daha sonra terminalden kodunu girip System Library Extensiona kuruyoruz.
Kod:"sudo perl -pi -e 's|\x00.{1}\x10\x07\x00\x00\x10\x07|\x00\x80\x10\x07\x00\x00\x10\x07|g' ~/Desktop/AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS/AppleIntelFramebufferCapri"
- Multibeast veya Clover EFI ile hddden boot etmek için kurulum yapabilirsiniz. Ya da aşağıda paylaşmış olduğum CLOVER klasörünü EFI partitiona kopyalayabilirsiniz. Diğer gerekli kextler CLOVER klasöründe mevcut olup kext programıyla yüklenmesine gerek yoktur. Ayrıca DSDT yamaları ACPI patched klasöründedir.
- Bütün işlemler tamamlandıktan sonra BIOSdan manuel olarak boot satırı eklememiz gerekmektedir. Bunun için:
- BIOS boot menüsünden Add New Boot Optiona tıklayıp Boot ismi verilir. Ben "Cloverboot" yazdım. Sierranın kurulu olduğu HDDyi seçtikten sonra boot yoluna "\EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi" yazıyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.
Moderatörün son düzenlenenleri: