Asus N551JW modeli üzende uzun uzun denemeler sonucu tamamen stabil bir sistem oluşturmayı başardım. İlk önce sistem bilgisini tamamen belirteyim;
Sistem Bilgisi:
-> Intel® Core™ I7 4720HQ Haswell (2,6GHz - 3,6GHz)
-> DDR3 1600MHz 16GB RAM
-> NVIDIA GeForce GTX960M - Intel® HD Graphics 4600
-> Realtek RTL8111 Ehternet Kartı
-> AR9285 Wi-Fi Kartı
Kurulum için uzun uzun anlatacağım birkaç konu olacak. Başarılı kurulum bildiriminden çok bir N551JW kurulum rehberi göreceksiniz. Başlamadan önce belirtmek isterim N551JW üzerindeki Intel Wi-Fi kartı maalesef Hackintosh üzerinde desteklenmiyor. Bu sebeple sistem üzerine AR9285 Wi-Fi kartı taktım. Şimdi başlayabiliriz;
Çalışan Donanımlar:
-> CPU Güç Yönetimi başarılı bir şekilde yapıldı.
-> Intel® HD Graphics 4600 başarılı şekilde kuruldu.
--> Ekran Parlaklığı sorunsuz şekilde çalışıyor.
-> AR9285 Wi-Fi Kartı ".kext" yardımı ile başarılı şekilde kuruldu.
-> WebCam sorunsuz şekilde çalışıyor.
-> Klavye ışıkları sorunsuz şekilde çalışıyor.
-> Asus üzerindeki "FN" kombinasyonları sorunsuz şekilde çalışıyor. (Müzik değiştirme ve durdurma dahil.)
-> RTL8111 Ehternet Kartı ".kext" yardımı ile başarılı şekilde kuruldu.
-> ALC668 VoodooHDA ile tanıtıldı.
Çalışmayan Donanımlar:
-> Optimus özelliği sebebiyle NVIDIA GeForce GTX960M Ekran Kartı maalesef çalışmıyor. (WEB Driver kurulumu sonucu Kernel Panic alabilirsiniz...)
Çözülme Aşamasındaki Donanımlar (Çözenler varsa yardım ederlerse çok sevinirim):
-> Dual OS (Windows - MacOS) kurulumu yaptım. Fakat Windows'tan MacOS'a dönerken açılışta sorun yaşıyorum. Gerektiğinden uzun sürüyor. Aynı şekilde MacOS'tan Windows'a geçerkende aynı problem sebebini çözebilmiş değilim.
-> HDMI Görüntü aktarımını çalıştıramadım. HD Graphics 4600 normal bir şekilde çalışıyor ve sistem grafik kartını görüyor fakat diğer bir monitöre maalesef görüntü aktarımını yapamadım.
-> iMassege ve FaceTime üzerinde defalarca deneme yapmama rağmen giriş yapamadım. Hala aynı sorunlar "Giriş Yapılamıyor" diyip duruyor.
-> Bilgisayar'ın kapağını kapattığımda Uykuya geçiyor fakat açmaya çalıştığımda açılmıyor. Reset atıyor.
--> Bu problemleri şuan için çözmeye çalışıyorum çözebilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Kurulum Sırasında Yapılan İşlemler:
-> DSDT ve SSDT yamalamamız gerekiyor.
--> HD 4600'ün ekran parlaklık sorununu düzeltmek için
--> USB 8 Chipset Yaması uygulamak için
--> Batarya gösterge sorununu çözmek için
--> Klavye Yaması uygulamak için
-> Bazı ".kext" dosyalarına ihtiyacımız olacak indirme bölümünde paylaşacağım
Gerekenler:
-> Hali hazırda var ise bir MacOS çok işinize yarayabilir. Fakat yok ise bu adımları kurulum sonrasında uygulayabilirsiniz.
-> MacOS 10.12.6 kurulumu yapılmış bir USB gerekiyor. (Bu işlem için macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusuna başurun.)
-> BIOS Ayarlarından emin olun;
--> SATA: AHCI olarak ayarlayın
--> VT-D: Disable olarak ayarlayın
--> xHCI Mode: Smart Auto
--> Secureboot: Disable
1.Bölüm - İlk Kurulum:
-> USB yazma işlemi sonrasında "/EFI/Kurulum Sonrası Araçlar/Config" Dosyaları içindeki "config_HD4600_4400_4200.plsit" dosyasını "config.plist" olarak isimlendirin ve "/EFI/EFI/CLOVER" içerisine kopyalayın. (Varolan dosya ile değiştirin.)
-> PC'yi tekrar başlatın ve MacOS kurulumunu tamamlayın. (Bu işlem için videolu anlatımına başurun.)
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusuna başvurabilirsiniz.
-> Kurulum sonrası önemli bir yer tutan Güç Yönetimi yapılmalı. Bunun için;
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusuna başvurun. Veya paylaşacağım paket içersindeki SSDT-PNLF.aml dosyasını "EFI/CLOVER/ACPI/Patched" konumuna atın. (4720HQ kullandığımız için konu içindeki adımları dikkatli uygulayalım. Kurulum sonrası EFI içerisine attığımız "NullCpuPowerManagement.kext" dosyasını silin.)
2.Bölüm - DSDT ve SSDT Yamalama:
-> DSDT ve SSDT yamalama rehberi konusundaki işlemleri yapacağız bunlara ek olarak indirme bölümündeki yamalar da uygulanacak. Uygulanacak yama isimleri şunlardır;
--> [bat] ASUS N55SL/VivoBook
--> [igpu] Rename GFX0 to IGPU
--> [syn] Fix PARSEOP_ZERO Error
--> [usb] 7-series/8-series USB
--> Optional Fn key patches
--> KeyboardBacklight Patch (Haswell/Ivy) yamaları işlemler için yeterli olacaktır.
-> HD 4600 için içerisinde GFX0 geçen tüm SSDT dosyaları için GFX0 to IGPU yaması uygulanması gerekiyor. hazır SSDT dosyalarını ekte bulabilirsiniz.
3.Bölüm - ".kext" Dosyaları:
-> KCPM uygulaması ile kurulum yapacağız. ".kext" kurulumu yapıldıktan sonra "ReBuild" işlemi yapmayı unutmayın. Yüklenecek ".kext" dosyaları şunlardır;
--> toledaARPT.kext (Wi-Fi için AR9285 kullanmıyorsanız kurmayın.)
--> RealtekRTL8111.kext (Ehternet kartı için.)
--> ACPIBatteryManager.kext (Batarya göstergesi için.)
--> VooDooHDA (Ses için.) -->
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
-> Eğer HD 4600 sorunu yaşıyorsanız "FakePCIID.kext" ve "FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext" dosyalarınıda kurabilirsiniz.
4.Bölüm - İndirme:
-> Bu paket içerisinde kendi kullandığım DSDT ve SSDT dosyaları mevcut. Clover içerisindeki "config.plist" de yer alıyor. Kullanabilirsiniz.
-> Kext dosyaları bu paket içerisinde yer alıyor.
-> Gerek duyacağınız bazı yamalar bu paket içerisinde.
LINK :
N551JW.zip - Google Drive
Umarım eksik bir bilgi kalmamıştır. Diğer ayrıntılar için yorumlar üzerinden yardımcı olmaya çalışırım. İyi MacOS'lu günler dilerim
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore 0.7.2
- Laptop Modeli
- MSI GF63 8RD
- Anakart Modeli
- HM370
- İşlemci Modeli
- I7 8750H (Coffe Lake)
- Grafik Kartı
- UHD 630 + 1050TI MaxQ