[Başarılı Kurulum] Asus N551JW Sierra 10.12.6

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
06.png

Asus N551JW modeli üzende uzun uzun denemeler sonucu tamamen stabil bir sistem oluşturmayı başardım. İlk önce sistem bilgisini tamamen belirteyim;

Sistem Bilgisi:
-> Intel® Core™ I7 4720HQ Haswell (2,6GHz - 3,6GHz)
-> DDR3 1600MHz 16GB RAM
-> NVIDIA GeForce GTX960M - Intel® HD Graphics 4600
-> Realtek RTL8111 Ehternet Kartı
-> AR9285 Wi-Fi Kartı

Kurulum için uzun uzun anlatacağım birkaç konu olacak. Başarılı kurulum bildiriminden çok bir N551JW kurulum rehberi göreceksiniz. Başlamadan önce belirtmek isterim N551JW üzerindeki Intel Wi-Fi kartı maalesef Hackintosh üzerinde desteklenmiyor. Bu sebeple sistem üzerine AR9285 Wi-Fi kartı taktım. Şimdi başlayabiliriz;

Çalışan Donanımlar:
-> CPU Güç Yönetimi başarılı bir şekilde yapıldı.
-> Intel® HD Graphics 4600 başarılı şekilde kuruldu.
--> Ekran Parlaklığı sorunsuz şekilde çalışıyor.
-> AR9285 Wi-Fi Kartı ".kext" yardımı ile başarılı şekilde kuruldu.
-> WebCam sorunsuz şekilde çalışıyor.
-> Klavye ışıkları sorunsuz şekilde çalışıyor.
-> Asus üzerindeki "FN" kombinasyonları sorunsuz şekilde çalışıyor. (Müzik değiştirme ve durdurma dahil.)
-> RTL8111 Ehternet Kartı ".kext" yardımı ile başarılı şekilde kuruldu.
-> ALC668 VoodooHDA ile tanıtıldı.

Çalışmayan Donanımlar:
-> Optimus özelliği sebebiyle NVIDIA GeForce GTX960M Ekran Kartı maalesef çalışmıyor. (WEB Driver kurulumu sonucu Kernel Panic alabilirsiniz...)

Çözülme Aşamasındaki Donanımlar (Çözenler varsa yardım ederlerse çok sevinirim):
-> Dual OS (Windows - MacOS) kurulumu yaptım. Fakat Windows'tan MacOS'a dönerken açılışta sorun yaşıyorum. Gerektiğinden uzun sürüyor. Aynı şekilde MacOS'tan Windows'a geçerkende aynı problem sebebini çözebilmiş değilim.
-> HDMI Görüntü aktarımını çalıştıramadım. HD Graphics 4600 normal bir şekilde çalışıyor ve sistem grafik kartını görüyor fakat diğer bir monitöre maalesef görüntü aktarımını yapamadım.
-> iMassege ve FaceTime üzerinde defalarca deneme yapmama rağmen giriş yapamadım. Hala aynı sorunlar "Giriş Yapılamıyor" diyip duruyor.
-> Bilgisayar'ın kapağını kapattığımda Uykuya geçiyor fakat açmaya çalıştığımda açılmıyor. Reset atıyor.
--> Bu problemleri şuan için çözmeye çalışıyorum çözebilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Kurulum Sırasında Yapılan İşlemler:
-> DSDT ve SSDT yamalamamız gerekiyor.
--> HD 4600'ün ekran parlaklık sorununu düzeltmek için
--> USB 8 Chipset Yaması uygulamak için
--> Batarya gösterge sorununu çözmek için
--> Klavye Yaması uygulamak için
-> Bazı ".kext" dosyalarına ihtiyacımız olacak indirme bölümünde paylaşacağım

Gerekenler:
-> Hali hazırda var ise bir MacOS çok işinize yarayabilir. Fakat yok ise bu adımları kurulum sonrasında uygulayabilirsiniz.
-> MacOS 10.12.6 kurulumu yapılmış bir USB gerekiyor. (Bu işlem için macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusuna başurun.)
-> BIOS Ayarlarından emin olun;
--> SATA: AHCI olarak ayarlayın
--> VT-D: Disable olarak ayarlayın
--> xHCI Mode: Smart Auto
--> Secureboot: Disable

1.Bölüm - İlk Kurulum:
-> USB yazma işlemi sonrasında "/EFI/Kurulum Sonrası Araçlar/Config" Dosyaları içindeki "config_HD4600_4400_4200.plsit" dosyasını "config.plist" olarak isimlendirin ve "/EFI/EFI/CLOVER" içerisine kopyalayın. (Varolan dosya ile değiştirin.)
-> PC'yi tekrar başlatın ve MacOS kurulumunu tamamlayın. (Bu işlem için videolu anlatımına başurun.)
-> Kurulum bittikten ve sistem açıldıktan sonra bize DSDT ve SSDT dosyaları gerekecek bunun için;
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusuna başvurabilirsiniz.
-> Kurulum sonrası önemli bir yer tutan Güç Yönetimi yapılmalı. Bunun için;
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusuna başvurun. Veya paylaşacağım paket içersindeki SSDT-PNLF.aml dosyasını "EFI/CLOVER/ACPI/Patched" konumuna atın. (4720HQ kullandığımız için konu içindeki adımları dikkatli uygulayalım. Kurulum sonrası EFI içerisine attığımız "NullCpuPowerManagement.kext" dosyasını silin.)

2.Bölüm - DSDT ve SSDT Yamalama:
-> DSDT ve SSDT yamalama rehberi konusundaki işlemleri yapacağız bunlara ek olarak indirme bölümündeki yamalar da uygulanacak. Uygulanacak yama isimleri şunlardır;
--> [bat] ASUS N55SL/VivoBook
--> [igpu] Rename GFX0 to IGPU
--> [syn] Fix PARSEOP_ZERO Error
--> [usb] 7-series/8-series USB
--> Optional Fn key patches
--> KeyboardBacklight Patch (Haswell/Ivy) yamaları işlemler için yeterli olacaktır.
-> HD 4600 için içerisinde GFX0 geçen tüm SSDT dosyaları için GFX0 to IGPU yaması uygulanması gerekiyor. hazır SSDT dosyalarını ekte bulabilirsiniz.

3.Bölüm - ".kext" Dosyaları:
-> KCPM uygulaması ile kurulum yapacağız. ".kext" kurulumu yapıldıktan sonra "ReBuild" işlemi yapmayı unutmayın. Yüklenecek ".kext" dosyaları şunlardır;
--> toledaARPT.kext (Wi-Fi için AR9285 kullanmıyorsanız kurmayın.)
--> RealtekRTL8111.kext (Ehternet kartı için.)
--> ACPIBatteryManager.kext (Batarya göstergesi için.)
--> VooDooHDA (Ses için.) -->
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
-> Eğer HD 4600 sorunu yaşıyorsanız "FakePCIID.kext" ve "FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext" dosyalarınıda kurabilirsiniz.

4.Bölüm - İndirme:
-> Bu paket içerisinde kendi kullandığım DSDT ve SSDT dosyaları mevcut. Clover içerisindeki "config.plist" de yer alıyor. Kullanabilirsiniz.
-> Kext dosyaları bu paket içerisinde yer alıyor.
-> Gerek duyacağınız bazı yamalar bu paket içerisinde.
LINK :
N551JW.zip - Google Drive

Umarım eksik bir bilgi kalmamıştır. Diğer ayrıntılar için yorumlar üzerinden yardımcı olmaya çalışırım. İyi MacOS'lu günler dilerim :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
33
-> HDMI Görüntü aktarımını çalıştıramadım. HD Graphics 4600 normal bir şekilde çalışıyor ve sistem grafik kartını görüyor fakat diğer bir monitöre maalesef görüntü aktarımını yapamadım.
config.plist dosyanı clover conf. ile açıp "Kernel and Kext Patches" sekmesinden şu yamalar varsa devre dışı bırak: "Enable 9MB cursor bytes, 0x0a260006" ve "0x0a260006 disable 0204 port, change 0105 DP port to 0204 HDMI (RehabMan)".

HDMI audio için yama(lar) varsa onları da disable yap.

Ardından şu yamayı ekle:
Kod:
Name: AppleIntelFramebufferAzul
Find: 01050900 00040000 87000000
Replace: 03061200 00080000 06000000
Comment: Replace port 5 with 7
Ben HDMI portunu bu şekilde çalıştırmıştım. Umarım işe yarar.

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Yamalı SSDTlerinizi inceledim, harici ekranı kapatma yamasını uygulamamışsınız. Daha sonra harici ekran kartını kapatabildiniz mi? Uzun denemelere rağmen ben kapatmayı başaramadım. Bilgisayarlarımız aynı olmasada benzer olduğundan fikir alabilirim diye umuyorum.
ALC668 için AppleALC yöntemini denediniz mi? Tüm layoutları denememe rağmen çalıştıramadım.
AppleHDA patch yolu ile de denedim ilk açılışta layout 27de çalıştı. İlk restarttan sonra tekrar devre dışı kaldı.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like
Tepkiler: mustachedocto

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Yamalı SSDTlerinizi inceledim, harici ekranı kapatma yamasını uygulamamışsınız. Daha sonra harici ekran kartını kapatabildiniz mi? Uzun denemelere rağmen ben kapatmayı başaramadım. Bilgisayarlarımız aynı olmasada benzer olduğundan fikir alabilirim diye umuyorum.
ALC668 için AppleALC yöntemini denediniz mi? Tüm layoutları denememe rağmen çalıştıramadım.
AppleHDA patch yolu ile de denedim ilk açılışta layout 27de çalıştı. İlk restarttan sonra tekrar devre dışı kaldı.
Size şöyle söyleyim sıradaki kurulum yapacağım cihazınız sizin cihaz. Ekran Kartı Kapatma yamasını uzun uğraşlar sonucu forum üzerinde kapatmayı başardık yardımcı olabilirim. Bana eğer hiç ellenmemiş DSDT ve SSDT dosyalarını ulaştırabilirsen yardımcı olurum ALC 668 için ise https://osxinfo.net/konu/basarili-kurulum-asus-n551vw-fy273t-sierra-10-12-6.1560/ konusu içerisindeki 2. yoruma göz at ben bu yolla çalıştırmayı başardım :)

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
ALC 668 için ise https://osxinfo.net/konu/basarili-kurulum-asus-n551vw-fy273t-sierra-10-12-6.1560/ konusu içerisindeki 2. yoruma göz at ben bu yolla çalıştırmayı başardım :)
Çok teşekkür ederim. Ses daha önceki denemelerimde sadece ilk açılışıta çalışıyordu. Birçok kez kapatıp açmama rağmen bilgisayarı ses çalışmaya devam ediyor.
Bana eğer hiç ellenmemiş DSDT ve SSDT dosyalarını ulaştırabilirsen yardımcı olurum
Clover F4 metodu ile elde edilmiş orjinal dosyaları yükledim. Config.plist içinde ssdt lerin sırası ile ilgili bişeylerden bahsetmişsin diğer mesajlarında o kısmı anlamadım. Kontrol edebilirsen eğer config dosyamıda aynı yere yükledim. Değiştirmem gereken yer varmı bakabilirsen sevinirim.
Asus N550JK-CN090H
Ayrıca klavye arka ışığını ve Hdmidan görüntü almayı da çözmüşsün sanırım. O konularda da yardımcı olabilirsen sevinirim.
Son olarak da Fn tuşlarının tamamı çalışıyor mu? Çalışması için bir yama yaptın mı?

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like
Tepkiler: mustachedocto

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Çok teşekkür ederim. Ses daha önceki denemelerimde sadece ilk açılışıta çalışıyordu. Birçok kez kapatıp açmama rağmen bilgisayarı ses çalışmaya devam ediyor.

Clover F4 metodu ile elde edilmiş orjinal dosyaları yükledim. Config.plist içinde ssdt lerin sırası ile ilgili bişeylerden bahsetmişsin diğer mesajlarında o kısmı anlamadım. Kontrol edebilirsen eğer config dosyamıda aynı yere yükledim. Değiştirmem gereken yer varmı bakabilirsen sevinirim.
Asus N550JK-CN090H
Ayrıca klavye arka ışığını ve Hdmidan görüntü almayı da çözmüşsün sanırım. O konularda da yardımcı olabilirsen sevinirim.
Son olarak da Fn tuşlarının tamamı çalışıyor mu? Çalışması için bir yama yaptın mı?
HDMI görüntü aktarımı için ben config.plist dosyanızı düzenleyeceğim tek yapılması gereken kullanılan SMBIOS ayarı FN tuşları için yamalar yaptım DSDT dosyanıza ekleyeceğim. Klavye ışıkları vb. içinde yamalar eklerim. Sizden tek yapmanızı istediğim dosyalarınızla birlikte birkaç kext dosyası yollayacağım bunları EFI/CLOVER/kext/Other içine atmanız olacak :)

SSDT-0.aml üzerine uygulanan yamalar;
- GFX0 to IGPU
SSDT-1.aml üzerine uygulanan yamalar;
- GFX0 to IGPU
- Remove _PSS Placeholder
SSDT-2.aml üzerine uygulanan yamalar;
- GFX0 to IGPU
SSDT-6.aml üzerine uygulanan yamalar;
- GFX0 to IGPU
SSDT-7.aml üzerine uygulanan yamalar;
- GFX0 to IGPU
SSDT-8.aml üzerine uygulanan yamalar; (_INI ve şans eseri _OFF metodu bu SSDT içerisinde)
- GFX0 to IGPU
- _INI Metodu _OFF yolu ile direk olarak kapatıldı. EC0 bu SSDT dosyası içinde olması sebebiyle DSDT içerine _REG metodu ile uğraşılmadı.
SSDT-9.aml üzerine uygulanan yamalar;
- GFX0 to IGPU
DSDT.aml üzerine uygulanan yamalar;
- Gerekli yamalar yapıldı

Bu arada ALC668'i benim metodumla çalıştırdığını ele alarak DSDT içerisine ses yamaları ekledim. Dosya içerisinde gördüğün DSDT ve SSDT dosyalarını EFI/CLOVER/ACPI/patched içerisine kext dosyalarınıda EFI/CLOVER/kext/Other klasörüne kopyala config.plist dosyasını EFI/CLOVER içerisindeki ile değiştir HDMI sorunu SMDIOS ayarı ile çözüldü (MacBook Pro 11.4 kullanıldı) :) FN tuşları için hem yama hemde kext gerekiyor paket içerisine ekledim. Klavyen ışıklı olması gerek aynı model pc bendede var bu sebeple elim değmişken birde klavye ışığı için yama eklemiş olabilirim :) Denemeni ve geri dönüş yapmanı rica ederim :)

ismozy.zip - Google Drive

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Öncelikle tüm yardımların için teşekkür ediyorum.
Yüklediklerini kullandığımda
Pil göstergesi eskisine göre daha çabuk yüzde göstermeye başladı.
Ekran Backlight daha önce çalışıyordu çalışmamaya başladı bir iki düzeltmeyle tekrardan çalıştırdım.
Fn tuşları çalışmaya başladı.
Ses hala düzgün çalışıyor. Ancak VoodooHDA ile ses çalıştırırken iki HDEF ve HDAU olmak üzere iki ses aygıtı görünüyordu. Şuan sadece HDEF çalışıyor.
HDMi dan görüntü aktarabiliyorum ama ses bilgisayardan çıkıyor televizyona ses gitmiyor.
Ve en önemlisi harici ekran kartı hala çalışıyor malesef.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Öncelikle tüm yardımların için teşekkür ediyorum.
Yüklediklerini kullandığımda
Pil göstergesi eskisine göre daha çabuk yüzde göstermeye başladı.
Ekran Backlight daha önce çalışıyordu çalışmamaya başladı bir iki düzeltmeyle tekrardan çalıştırdım.
Fn tuşları çalışmaya başladı.
Ses hala düzgün çalışıyor. Ancak VoodooHDA ile ses çalıştırırken iki HDEF ve HDAU olmak üzere iki ses aygıtı görünüyordu. Şuan sadece HDEF çalışıyor.
HDMi dan görüntü aktarabiliyorum ama ses bilgisayardan çıkıyor televizyona ses gitmiyor.
Ve en önemlisi harici ekran kartı hala çalışıyor malesef.
Tekrar bir göz atayım o zaman. VoodooHDA kullanmana gerek yok AppleHDA için yamalar gerçekleştirdim sadece ALC668 için oluşturduğum yorumdaki dosyayı indir adımları uygulaman yeterli olacaktır. HDMI ses sorunu için config.plist üzerinde KextsToPatch altında birden çok yama var comment bölümünde 260004 kodlu yamaları deneyerek çalıştırmayı başarabilirsin diye umuyorum. Dediğim gibi NVIDIA için tekrar bir göz atayım

Aynı hataya düşmüştüm :) SSDT-0.aml dosyasını sil daha sonra güç yönetimi için oluşturduğun SSDT.aml dosyasının adını SSDT-0.aml olarak değiştir yeniden başlat NVIDIA kapanmış olması gerekiyor

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Nvidia için yamayı SSDT-8 de Method (_INI altına direk external sız''_OFF()'' girerek yapmışsın. Ancak RehabMan in ilgili konusunda [Guide] Disabling discrete graphics in dual-GPU laptops SSDT-8 deki OFF metodu için
Kod:
Method (_OFF, 0, Serialized)  // _OFF: Power Off
            {
                \_SB.PCI0.PEG0.PEGP.SGOF ()
                Store (Zero, _STA)
            }
        }
alttaki yorumu yapmış.
If you open SSDT-10.dsl and look for _OFF, you find it is a method inside a PowerResource macro. This is not the _OFF method we want.
Asıl Off metodu SSDT-9 daki alttaki kodmuş eğer yanlış anlamadıysam.
Kod:
        {
            If (LEqual (CTXT, Zero))
            {
                If (LNotEqual (GPRF, One))
                {
                    Store (VGAR, VGAB)
                }

Store (One, CTXT)
            }

SGOF ()
        }
Ancak burdada kart bilgisi eksik. Bunu sitedeki ilgili konuda çözüm aradım ama pek yardım alamadım.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Nvidia için yamayı SSDT-8 de Method (_INI altına direk external sız''_OFF()'' girerek yapmışsın. Ancak RehabMan in ilgili konusunda [Guide] Disabling discrete graphics in dual-GPU laptops SSDT-8 deki OFF metodu için
Kod:
Method (_INI, 0, NotSerialized)  // _INI: Initialize
        {
            Store (Zero, \_SB.PCI0.RP05.PEGP._ADR)
        }
alttaki yorumu yapmış.

Asıl Off metodu SSDT-9 daki alttaki kodmuş eğer yanlış anlamadıysam.
Kod:
        {
            If (LEqual (CTXT, Zero))
            {
                If (LNotEqual (GPRF, One))
                {
                    Store (VGAR, VGAB)
                }

Store (One, CTXT)
            }

SGOF ()
        }
Ancak burdada kart bilgisi eksik. Bunu sitedeki ilgili konuda çözüm aradım ama pek yardım alamadım.
Her SSDT'de aynı olmuyor sabah bir Casper PC için uyguladım OFF ve INI aynı bölümdeydi eksik bir kod yok büyük ihtimal sorun benimde zamanında yaptığım sorun ile aynı SSDT-0.aml dosyasını sil daha sonra güç yönetimi için oluşturduğun SSDT.aml dosyasının adını SSDT-0.aml olarak değiştir yeniden başlat NVIDIA kapanmış olması gerekiyor. Bilgilendirirsen sevinirim umarım olur :)

SSDT-8.aml içerisine External şekilnde yama yaptım fakat .aml olduğunda o satır başka yerlere kayıyor

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Değişen bişey yok malesef.
oPzaEUn8F6YfzTgfXg5rQJXwm486wTTU.png

ekran arka ışığı düğmeleri (Fn+F5/F6) düğmelerinin çalışmaması ile ilgili bir fikrin var mıdır acaba?
Ayrıca klavye ışığı 3 seviyede çalışıyor bunu arttırmanın bir yolu var mı?

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
426
301
En sonunda Yama İşlerini Öğrenmeye Başladım. Siz Toucpad'ı Çalıştırmıştınız Hatırladığım Kadarıyla Yapdığınız Yama ları Sırasıyla Yazmanız Mümkün mü Benim atladığım Bir adım Mutlaka Vardır Onu Tespit Edebilmem açısından... Şimdiden Tşk.leer...

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Soru banaysa touchpad için hiç yama yapmadım.
Kurulumdan sonra gerekli kextleri efi/clover a kopyaladığımda çalışıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler