[Başarılı Kurulum] Asus N551VW-FY273T | High Sierra 10.13

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
428
301
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Donanım Özellikleri....
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart Adı Asus N551VW Series Notebook
BIOS Sürümü N551VW.205
CPU Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Anakart Cipseti Intel® HM170 Chipset
Ekran Kartı NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Ekran Kartı Intel HD Graphics 530
Ses Kartı Realtek ALC668
Bellek 16247 MB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
DIMM1: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
DIMM3: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
IDE denetleyici Intel(R) 100 Series/C230 Chipset Family SATA AHCI Controller
Network Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Network Realtek RTL8168/8111 PCI-E
Card Okuyucu Realtek RTS5287 PCI-E Kart Okuyucu
Webcam USB2.0 HD UVC WebCam
I2C HID Aygiti Touchpad ELAN1000

Apple'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı High Sierra işletim sistemi Sierra 10.12.6 update

Apple High Sierra işletim sistemini dağıtımını serbest bıraktıkdan sonra, Sitemizde yayınlanan macOS Sierra 10.12.6 cihazımda High Sierra yükseltmek için High Sierra Apple Store Üzerinden Güncelleme Rehberini takip ederek güncelledim.

High Sierra Apple Store Üzerinden Güncelleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Bu rehberde macOS Sierra'dan yükseltmek için iki yöntem paylaşılmıştı. Bende genel olarak kullandığım cihazda bu yöntemlerden biri olan HFS+ kurulum adımlarını takip edip başarılı bir şekilde güncelleme yaptım.
Bu Şekilde yaptığım Kurulumun İmagenı Aldım. Bir Kaç Gün Sonra da 2. Yönteme Göre Tekrar Kurulumu Denemek ve Kurulum Sırasında Karşılaşdığım Sorunları Ve Çözümlerimi Yazarak Sizlere Aynı Sorunlarda Uygulayabileceğiniz Çözümler Konusunda fikir Vermesi Amacıyla Paylaşıyorum.

İlk Önce Benim Harddisk'im 1 TB Microsoft 10 Kurulu Bir Bölümünde Diğer Bölümlediğim Kısımda'da macOS Sierra 10.12.6 Kuruluydu Ve Sonradan Satın aldığım Samsung Evo Disk

1- MacOS High Sierra Öncelikle Graphics Card Intel Hd 530 ve NVIDIA® GeForce® GTX 960M Laptopumun Donanımı montezuma Hocam Rehberi Yayınladıkdan Sonra Yazışmalarındaki Uyarıları dikkate Alarak Nvidia fix ve clover'dan Disable yönteminin Sorun Çıkartabileceği Konusundaki Uyarısını Dikkate Alarak DSDT.aml Pached iYaptığım NVIDIA® GeForce® GTX 960M Ekran Kartını iptal Yaptığım Dosyayı Özellikle Clover Acpi-Pached Klasörüne Koydum.
2- Sonradan Yüklediğim Tüm Kext Dosyalarını Yedeğini Alıp Sildim Other Klasöründen Daha Sonradan Sorun Yaratan IntelGraphicsFixup.kext dosyasınıda sildim. Amacım Yeni İşletim Sistemiyle Uyumsuzluk Yaratacak Kext Dosyalarının Oluşturacağı Problemi Ortadan Kaldırmaktı
3- Rehberi Aynen Takip Ederek Her İki Türlü Yöntemle Kurulumu Gerçekleştırdim montezuma Hocam'a Ve Rehberin Hazırlanmasında emeği Geçen Herkese Tşk.leri Borç Bilirim

Kurulum Adımları:
  1. Uyguladığım adımlar yukarıda bağlantısını paylaştığım rehberdeki ikinci adım olan HFS+ yöntemi. Bunun içinde rehberde anlatıldığı üzere; Daha Sonra Diğer Yöntemlede Kurulumu Yaptım
  2. Ardından EFI / Clover Güncellemesini yapıp gerekli kext dosyalarımı EFI / CLOVER / Kexts / Other içine kopyaladım. Sonradan Yüklediğim Tüm Kext'leri Başka Hd'ye yedekledim Onları Sildim Amacım Yeni İşletim Sistemiyle Uyumsuzluk Yaratacak Kext Dosyalarının Oluşturacağı Problemi Ortadan Kaldırmaktı
  3. Bu işlemden sonra Apple Store üzerinden High Sierra indirdim.
  4. Kurulum Dosyası indikten hemen sonra otomatik olarak kurulum penceresi geliyor ki bunu kapattım.
  5. Terminal açıp rehberdeki verilen komutla kuruluma geçtim.
  6. Bu işlemden hemen sonra sistem yeniden başlatılıyor.
  7. Sistem başladıktan sonra direk olarak Clover Boot Menü ekranına geçtim
    ( Benim ayarlarımda Clover Boot Menü görünmez çünkü).
  8. Menü ekranında beliren "Boot macOS Install " seçtim.
  9. Bir süre bekledikten sonra kurulum ekranına ulaştım
    (Buradaki yükleme süresi uzun sürebilir, sabırlı olun).
  10. Kurulum başladıktan 5 dakika sonra sistem tekrar yeniden başlatılıyor.
  11. Tekrar Clover Boot Menüsünden "Boot macOS Install " seçtim.
  12. Bu sefer kurulum yaklaşık olarak 20 dakika sürdü.
  13. Kurulum bittikten sonra sistem yeniden başlatıldığında Clover boot Ekranında macOS kurulu diskim olan Sierra'yı seçtim ancak siyah ekranda kaldım. Smbios 13,3 kullanıyordum sorun çıkınca onu 13,1 aldım
    (Normalde bunun için NvidiaGraphicsFixup kullanmaktaydım. Ancak bu kext şu an High Sierra ile uyumlu değil). tüm o kext'leri sildim
  14. Bunun ardından itekrar Kapatdım Açtım Bu seferde "IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0" hatası aldım. Bu Hatayı Geçmek İçinde Clover Açılış Ekranında Options Girdim Smbios güçünü kullandım burada Grafiks Injectorden intel inject tık işareti koydum. Sonra System Parameters - System Integrity Protection - Ve Oradakilere tık Koydum Kapatıp Tekrar Açtığımda Çalıştı. Böylece Kurulumu Tamamlamış Oldum...

96m5eikPKAM62k0NKsmHDhjAjuORl1yE.png

8hxnUtCk2rJyQZvu0EmkEQALYPsDtZxo.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Ayrıntılı, anlaşılır güzel bir rehber olmuş. Eline sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Mavisakal_tr

Rackless

APPRENTICE
12 Eki 2017
2
2
0
38
Merhabalar. Sizinle aynı bilgisayarı kullanıyoruz. Neredeyse tüm konuları okudum fakat çok teknik bir dil kullanılmış ve karmaşık.
Örneğin:

-Nvidia fix ve clover Disable yöntemi nedir?

-DSDT.aml Pached iYaptığım NVIDIA® GeForce® GTX 960M Ekran Kartını iptal Yaptığım Dosya nasıl yapılır?

-Clover Acpi-Pached Klasörü nerededir?

-“Sonradan Yüklediğim Tüm Kext Dosyaları” nelerdir? -IntelGraphicsFixup.kext dosyası nerededir?

Acaba config dosyanızı ve kext dosyalarını paylaşmanızın imkanı var mı?

Veya daha yalın bir anlatımı nereden bulabilirim? Teşekkürler.

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
428
301
Merhabalar. Sizinle aynı bilgisayarı kullanıyoruz. Neredeyse tüm konuları okudum fakat çok teknik bir dil kullanılmış ve karmaşık.
Örneğin:

-Nvidia fix ve clover Disable yöntemi nedir?

-DSDT.aml Pached iYaptığım NVIDIA® GeForce® GTX 960M Ekran Kartını iptal Yaptığım Dosya nasıl yapılır?

-Clover Acpi-Pached Klasörü nerededir?

-“Sonradan Yüklediğim Tüm Kext Dosyaları” nelerdir? -IntelGraphicsFixup.kext dosyası nerededir?

Acaba config dosyanızı ve kext dosyalarını paylaşmanızın imkanı var mı?

Veya daha yalın bir anlatımı nereden bulabilirim? Teşekkürler.
1- -Nvidia fix ve clover Disable yöntemi nedir? Bizim Bilgisayar'da 2 Ekran Kartı Gpu (işlemcisi) var MacOS ise optimus vga desteklemiyor O yüzden nvidia optimus vga Gpu Disable Yani iptal ediyoruz. Bu Bize Ne Sağlıyor daha uzun pil ömrü ve daha az ısınma

2- Bizim Bilgisayar'da 2 Ekran Kartı Gpu (işlemcisi) var MacOS ise optimus vga desteklemiyor O yüzden nvidia optimus vga Gpu Disable Yani iptal ediyoruz. Bu Bize Ne Sağlıyor daha uzun pil ömrü ve daha az ısınma Bunu Yapmak İçin Linkini Vereceğim 2 Rehberi İnceleyin
1 - DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi - DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
2 - Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak - Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

3- Benim Kullandığım Pc UEFI Boot System Olarak Zaten Kurulu Geldiği İçin MacOS Sistemi Kurdukdan Sonra Sonra Usb'den Açılmasın Diye Clover Açılış Dosyalarını Oraya Yerleştirdim ve -Clover Acpi-Pached Klasörü System - EFI - Clover - Acpi - Pached Oradadır Onun İçin Şu video'u Sonuna Kadar İzleyin (
)

4- KEXT ise MacOS sistemine Donanımızı tanıtmak için Kullanıyoruz Windows sistemlerindeki driver'ların Karşılığı

5- Siz Tamamdır Derseniz Tabikide Paylaşırım Hatta Başarılı Kurulumlarda Paylaştım Zaten [Başarılı Kurulum] Asus N551VW-FY273T | Sierra 10.12.6 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Benim Size Önerim Eğer Sierra Kurmuşsanız Şimdilik Onda Kalmanız Olur Henüz tam olarak oturmadı high sierra zaman zaman hatalar vermekte itunes ve benim kullandığım photoshop pluginleri ancak ben geçtim diye kullanıyorum nasılsa yeni bir update gelir ve düzelir diye
Sitemizi takip ederseniz mutlaka kararlı hale geldi paylaşımlarını göreceksinizidir ozaman geçin diye öneririm sierra 10.12.6 versiyonu daha kararlı idi ve hiç hata vermiyordu.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Rackless

Rackless

APPRENTICE
12 Eki 2017
2
2
0
38
1- -Nvidia fix ve clover Disable yöntemi nedir? Bizim Bilgisayar'da 2 Ekran Kartı Gpu (işlemcisi) var MacOS ise optimus vga desteklemiyor O yüzden nvidia optimus vga Gpu Disable Yani iptal ediyoruz. Bu Bize Ne Sağlıyor daha uzun pil ömrü ve daha az ısınma

2- Bizim Bilgisayar'da 2 Ekran Kartı Gpu (işlemcisi) var MacOS ise optimus vga desteklemiyor O yüzden nvidia optimus vga Gpu Disable Yani iptal ediyoruz. Bu Bize Ne Sağlıyor daha uzun pil ömrü ve daha az ısınma Bunu Yapmak İçin Linkini Vereceğim 2 Rehberi İnceleyin
1 - DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi - DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
2 - Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak - Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

3- Benim Kullandığım Pc UEFI Boot System Olarak Zaten Kurulu Geldiği İçin MacOS Sistemi Kurdukdan Sonra Sonra Usb'den Açılmasın Diye Clover Açılış Dosyalarını Oraya Yerleştirdim ve -Clover Acpi-Pached Klasörü System - EFI - Clover - Acpi - Pached Oradadır Onun İçin Şu video'u Sonuna Kadar İzleyin (
)

4- KEXT ise MacOS sistemine Donanımızı tanıtmak için Kullanıyoruz Windows sistemlerindeki driver'ların Karşılığı

5- Siz Tamamdır Derseniz Tabikide Paylaşırım Hatta Başarılı Kurulumlarda Paylaştım Zaten [Başarılı Kurulum] Asus N551VW-FY273T | Sierra 10.12.6 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Benim Size Önerim Eğer Sierra Kurmuşsanız Şimdilik Onda Kalmanız Olur Henüz tam olarak oturmadı high sierra zaman zaman hatalar vermekte itunes ve benim kullandığım photoshop pluginleri ancak ben geçtim diye kullanıyorum nasılsa yeni bir update gelir ve düzelir diye
Sitemizi takip ederseniz mutlaka kararlı hale geldi paylaşımlarını göreceksinizidir ozaman geçin diye öneririm sierra 10.12.6 versiyonu daha kararlı idi ve hiç hata vermiyordu.

çok teşekkürler cevabınız için.

açıkcası sierra kuracaktım ama ses çalışmıyormuş sanırım. Wifiye adaptör takıp yada usb kablo üzerinden çalıştırabilirim ama sesin çalışmaması problem.

sizin karşılaştığınız problemler nelerdi sierra ile?

Animelici804

APPRENTICE
1 May 2017
32
4
21
31
Turkey
Wifi ile ilgili bir .ucode buldum ama onu test etmem lazım. iwlwifi 7265

Sonuç başarılı olursa sana linkini koyarım.

Test etmek için yüklemem lazım. Yalnız kurulumdan önce hata veriyor (panic hatası).
Panic hatasının nedenini bilmiyorum ama şöyle diyor: "HID legacy shim 2" diyince panic hatası veriyor.

• Like
Tepkiler: Mavisakal_tr

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
428
301
TP-LINK Archer T2U 600 Mbps Wireless Dual Band AC USB 2.0 Kablosuz Adapter Yeni Çıkardığı Driver Sayesinde macOS High Sierra 10.13.2 yüklü cihazımda sorunsuz bir şekilde wifi kullanmaya başladım

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: Animelici804

Heisenberg1450

APPRENTICE
20 Ocak 2019
44
5
21
Hocam bir sorum olucaktı aynı cihazı kullanıyorum öncelikle çok acemiyim gerekli işlemleri yapıp boot menüsüne kadar geldim ancak high sierra boot unu başlattığımda battery manager kısmında takıkı kalıyor ve sürekli tekrar ediyor ne yapmalıyım

BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Monster Tulpar T5 V19.2
İşlemci Modeli
INtel Core i7 10750h
Grafik Kartı
Nvidia RTX2060 & Intel UHD 630
Ağ Aygıtları
Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2 AX & Bluetooth 5.1 M.2 2230 (2,4 Gbps)
Disk ve RAM
256GB Samsung PM991 m2 SSD & James Donkey 960gb SATA SSD & 16gb DDR4 2933Mhz

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
428
301
Hocam bir sorum olucaktı aynı cihazı kullanıyorum öncelikle çok acemiyim gerekli işlemleri yapıp boot menüsüne kadar geldim ancak high sierra boot unu başlattığımda battery manager kısmında takıkı kalıyor ve sürekli tekrar ediyor ne yapmalıyım
slm yüklemek istediğin seti bu siteden mi indirdin ve high sierra hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsun ayrıca config.plist ayarların de intel hd530 seçtin mi? kullandığın kext sürümleri nedir yani anlayacağın bir çok sebebden kaynaklanabilir neler yaptın bana ayrıntılı yazabilirsen yardımcı olmaya çalışayım

mojeva neden kurmuyorsun en son versiyonu o Apple Mac...

Heisenberg1450

APPRENTICE
20 Ocak 2019
44
5
21
slm yüklemek istediğin seti bu siteden mi indirdin ve high sierra hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsun ayrıca config.plist ayarların de intel hd530 seçtin mi? kullandığın kext sürümleri nedir yani anlayacağın bir çok sebebden kaynaklanabilir neler yaptın bana ayrıntılı yazabilirsen yardımcı olmaya çalışayım
Öncelikle yanıt için teşekkürler kextler 15 şubatta bu konuya attığınız cevaptan ve evet image i bu siteden indirdim bildiğim kadarıyla intel hd 530 seçili

BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Monster Tulpar T5 V19.2
İşlemci Modeli
INtel Core i7 10750h
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
428
301
Öncelikle yanıt için teşekkürler kextler 15 şubatta bu konuya attığınız cevaptan ve evet image i bu siteden indirdim bildiğim kadarıyla intel hd 530 seçili
ilk yapman gereken indirmiş olduğun usb içerisinde Efi Kısmından /Kurulum Sonrası Araçlar/high sierra Config dosyaları (SADECE LAPTOP) Klasöründen config_HD550_P530.plist dosyasını bul sonra bu dosyanın ismini config.plist olarak değiştir ve Usb'de Efi/Clover/ içindeki Config.plist ile değiştir

sana bir tüyo daha vereyim Shiki.kext de kuruluma başlamadan eklersen kext klasörüne itunes da başlatdığında hata oluştu mesajı almazsın

Heisenberg1450

APPRENTICE
20 Ocak 2019
44
5
21
ilk yapman gereken indirmiş olduğun usb içerisinde Efi Kısmından /Kurulum Sonrası Araçlar/high sierra Config dosyaları (SADECE LAPTOP) Klasöründen config_HD550_P530.plist dosyasını bul sonra bu dosyanın ismini config.plist olarak değiştir ve Usb'de Efi/Clover/ içindeki Config.plist ile değiştir

sana bir tüyo daha vereyim Shiki.kext de kuruluma başlamadan eklersen kext klasörüne itunes da başlatdığında hata oluştu mesajı almazsın
Çok sağolun dediklerinizi yaptım bu sefer apple boot ekranı geldi yüklendi yüklendi beyaz daire içinde çizgi çıktı burada takıldı

BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Monster Tulpar T5 V19.2
İşlemci Modeli
INtel Core i7 10750h
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Heisenberg1450

APPRENTICE
20 Ocak 2019
44
5
21
BootLoader
OpenCore 0.8.8
Laptop Modeli
Monster Tulpar T5 V19.2
İşlemci Modeli
INtel Core i7 10750h
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
620
428
301
FOrjMCg3baW7VlHgtYB5Gq-HZ8hESho7.png

Clover Configurator ile config.plist açıp Burada Macbookpro 13,1 veya 13,2 seçmelisin

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler