[Başarılı Kurulum] Asus N552VW Sierra 10.12.5

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
I36lj02rPNzRAw9gnKXZq63HlaQNqjDD.jpeg

Sistem Bilgileri:

* İntel i76700HQ
* İntel HD Grafik 530
* 16 GB DDR4 Ram
* 4 GB Nvidia 960m
* 1920x1080 FullHD
* Realtek Audio
* Qualcomm Wifi Card

Hatalar, Çalışmayanlar:

* Wifi kartı macos tarafından desteklenmediğinden çalışmıyor. İnternete bağlanabilmek için wifi adaptörü gerekli (ethernet ile bağlanmayı denemedim)

* Klavyede 'Alt' ve 'AltGr' tuşları çalışmıyor. 'at' simgesi gibi 'AltGr' gerekli ifadeler kullanılamıyor. Fakat harici klavyede herhangibir sorun yok. Ayrıca 'Ctrl+C' gibi komutlarda dahili klavye de kullanılamıyor.

* TouchPad çalışmıyor. Hem klavye hemde touchpad için birçok farklı kext kullandım. Hiçbiri sonuç vermedi

* Ses kartını VoodooHDA ile tanıttım. Fakat headphone sürekli çalışmasına rağmen normal hoparlör her zaman çalışmıyor.

* Usb3.0 çalıştıramadım.

Kurulum Aşamaları:

İlk olarak bilgisayarda usb2.0 girişi bulunmadığı için ihtiyacımız olan şey ya usb2.0 bir usb bellek ya da usb3.0 desteklemeyen kısa bir usb uzatma kablosu, Sonrasında osxinfo forumundaki sierra imajını indirip konudaki yönergelere göre imajı ilgili usbye kuralım.

macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sonrasında Bios ayarlarını yapmamız gerekiyor. Yukarıdaki konuda o ayarlar mevcut.

İmajı usb belleğe yazdırdıktan sonra ilk yapmamız gereken şey config dosyasını bellek içine gelen hd530 a uygun config ile değiştirmek. Ayrıca benim bilgisayarımda olduğu sizdede achi hatası verebilir. O yüzden ben direk kullandığım efi klasörünü upload edeceğim. Bu klasörü direk olarak usb bellek içine atıp değiştirebilirsiniz.

https://mega.nz/#!T0o2FDRI!oqXryR_ccMR-FRbse7j3ErOQ5p6jeM5bLSwU4k2uHTc

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,385
989
1,401
İyi günlerde kullan..

Bir şeyi merak ediyorum, Bilgisayarının işlemcisi çok güçlü, Sistemi kullanırken normal durumda ve yüklenme durumunda bilgisayarın gürültülü çalışma durumu nedir. Bende güçlü bir bilgisayar alıp Sierra'yı kurmak istiyorum ancak çekincem güçlü işlemcili bilgisayarlar çok ısındığı için fanıda sürekli çalışmak zorunda oluyor. Bu da bir müddet sonra dayanılmaz bir fan gürültüsüne sebep oluyor.

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
İyi günlerde kullan..

Bir şeyi merak ediyorum, Bilgisayarının işlemcisi çok güçlü, Sistemi kullanırken normal durumda ve yüklenme durumunda bilgisayarın gürültülü çalışma durumu nedir. Bende güçlü bir bilgisayar alıp Sierra'yı kurmak istiyorum ancak çekincem güçlü işlemcili bilgisayarlar çok ısındığı için fanıda sürekli çalışmak zorunda oluyor. Bu da bir müddet sonra dayanılmaz bir fan gürültüsüne sebep oluyor.
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ne hackintosh kurulumunda ne de kullanımında ısınma veya hızlı fan çalışma sorunuyla karşılaşmadım. Yani fan normal windows kullanıyor gibi sessiz sakin ve ederinde çalışıyor :)

• Like
Tepkiler: montezuma ve Ediko

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,385
989
1,401
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ne hackintosh kurulumunda ne de kullanımında ısınma veya hızlı fan çalışma sorunuyla karşılaşmadım. Yani fan normal windows kullanıyor gibi sessiz sakin ve ederinde çalışıyor :)
Birde Zamanın olduğunda Final Cut Pro programını kullandıktan sonrada yorumunu merak ediyorum. Video işleme programı sistem kaynaklarını maksimum kullanır, sonucu paylaşırsanız memnun olurum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz
  • Like
Tepkiler: montezuma

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Birde Zamanın olduğunda Final Cut Pro programını kullandıktan sonrada yorumunu merak ediyorum. Video işleme programı sistem kaynaklarını maksimum kullanır, sonucu paylaşırsanız memnun olurum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bahsettiğiniz programı da denedim. Render kısmında hafiften bir ısınma oluyor. Onun üstüne birde CsGo yükleyip oynadım. CsGo'da biraz daha fazla ısınma oldu ama fan hızı değişip şaha kalkma olayı olmadı. Sürekli olduğu gibi aynı hızda çalışmaya devam etti.

• Like
Tepkiler: Ediko

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
579
396
301
Ekli dosyayı görüntüle 1982

Sistem Bilgileri:

* İntel i76700HQ
* İntel HD Grafik 530
* 16 GB DDR4 Ram
* 4 GB Nvidia 960m
* 1920x1080 FullHD
* Realtek Audio
* Qualcomm Wifi Card

Hatalar, Çalışmayanlar:

* Wifi kartı macos tarafından desteklenmediğinden çalışmıyor. İnternete bağlanabilmek için wifi adaptörü gerekli (ethernet ile bağlanmayı denemedim)

* Klavyede 'Alt' ve 'AltGr' tuşları çalışmıyor. 'at' simgesi gibi 'AltGr' gerekli ifadeler kullanılamıyor. Fakat harici klavyede herhangibir sorun yok. Ayrıca 'Ctrl+C' gibi komutlarda dahili klavye de kullanılamıyor.

* TouchPad çalışmıyor. Hem klavye hemde touchpad için birçok farklı kext kullandım. Hiçbiri sonuç vermedi

* Ses kartını VoodooHDA ile tanıttım. Fakat headphone sürekli çalışmasına rağmen normal hoparlör her zaman çalışmıyor.

* Usb3.0 çalıştıramadım.

Kurulum Aşamaları:

İlk olarak bilgisayarda usb2.0 girişi bulunmadığı için ihtiyacımız olan şey ya usb2.0 bir usb bellek ya da usb3.0 desteklemeyen kısa bir usb uzatma kablosu, Sonrasında osxinfo forumundaki sierra imajını indirip konudaki yönergelere göre imajı ilgili usbye kuralım.

macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sonrasında Bios ayarlarını yapmamız gerekiyor. Yukarıdaki konuda o ayarlar mevcut.

İmajı usb belleğe yazdırdıktan sonra ilk yapmamız gereken şey config dosyasını bellek içine gelen hd530 a uygun config ile değiştirmek. Ayrıca benim bilgisayarımda olduğu sizdede achi hatası verebilir. O yüzden ben direk kullandığım efi klasörünü upload edeceğim. Bu klasörü direk olarak usb bellek içine atıp değiştirebilirsiniz.

https://mega.nz/#!T0o2FDRI!oqXryR_ccMR-FRbse7j3ErOQ5p6jeM5bLSwU4k2uHTc
Hala Kullanıyormusunuz Bilmiyorum ancak USB 3.0 - Toucpad - Ses Kartı Sorunsuz Hale Geldi ve Klavye'de Tuş Kısa Yollarını Değiştirerek Alt + Alt GR v.s Alışılan windows daki gibi kullanılmakta

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Hala Kullanıyormusunuz Bilmiyorum ancak USB 3.0 - Toucpad - Ses Kartı Sorunsuz Hale Geldi ve Klavye'de Tuş Kısa Yollarını Değiştirerek Alt + Alt GR v.s Alışılan windows daki gibi kullanılmakta
Evet hala kullanıyorum. Klavye alt + alt gr hibi tuşları değiştirerek hallettim fakat usb 3 ve touchpad hala sorunlu. Nasıl çözdüğünüz hakkında yardımcı olur musunuz?

• Like
Tepkiler: Mavisakal_tr

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
579
396
301
Evet hala kullanıyorum. Klavye alt + alt gr hibi tuşları değiştirerek hallettim fakat usb 3 ve touchpad hala sorunlu. Nasıl çözdüğünüz hakkında yardımcı olur musunuz?
tabiki şuan hangi versiyonu kullanıyorsunuz sierra 10.12.6 mı? yoksa high sierra mı? onu belirtirseniz sevinirim USB 3,0 Çok Basit Aşağıda yazacağım Adımları Takip Et Lütfen

1- Config.Plist .. Dosyanı Aç. Kernel And Kext Paches Kısmına gel ve ( AppleUSBXHCIPCI - 83bd74ff ffff10 - 83bd74ff ffff1b - change 15 port limit to 26 in XHCI kext (100-series) ) bu satırları ekle Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi

ZeednM_h8HmBigHkihomfkCZAQQjghVM.png

2 - Ses İçinde İlk Önce Voodoo.Kext Kullandığın İçin Onu Ve Onunla Yüklenen Dosyaları Kaldırman Gerekiyor System/Librarry/Extensions Klasörü içerisinden VoodooHDA.kext, HDAEnabler.kext, AppleHDADisabler.kext, realtekALC.kext bu dosyalardan hangileri varsa kaldır sil çöpü boşalt.
Ardından AppleALC rehberini takip ederek gerekli düzenlemeleri yap.
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
ZeednM_h8HmBigHkihomfkCZAQQjghVM.png

İşaretli Yere 27 - 29 Girebilirsin ben 27'i Kullanıyorum
Eğer Başarılı Olamazsan Bana Config.plist ve Tochpad Yaması İçinde Daha Önce Yama Yaptığın DSDT.aml DSDT.dsl dosyanı Gönderirsen Bende Yaparım veya Tochpad için Kendim Yapayım Dersen
3 - Tochpad İçin bu rehberi takip et - Elan 1000 ve Elan 1200 Toucpad Tanıtmak için DSDT Yaması | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Üst'de Koymuş Olduğun Resimde Pil Durumunu Göstermiyor Galiba Pil Yamasıda Yapılmamış Galiba Doğrumudur?

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler