Sistem Bilgileri:
* İntel i76700HQ
* İntel HD Grafik 530
* 16 GB DDR4 Ram
* 4 GB Nvidia 960m
* 1920x1080 FullHD
* Realtek Audio
* Qualcomm Wifi Card
Hatalar, Çalışmayanlar:
* Wifi kartı macos tarafından desteklenmediğinden çalışmıyor. İnternete bağlanabilmek için wifi adaptörü gerekli (ethernet ile bağlanmayı denemedim)
* Klavyede 'Alt' ve 'AltGr' tuşları çalışmıyor. 'at' simgesi gibi 'AltGr' gerekli ifadeler kullanılamıyor. Fakat harici klavyede herhangibir sorun yok. Ayrıca 'Ctrl+C' gibi komutlarda dahili klavye de kullanılamıyor.
* TouchPad çalışmıyor. Hem klavye hemde touchpad için birçok farklı kext kullandım. Hiçbiri sonuç vermedi
* Ses kartını VoodooHDA ile tanıttım. Fakat headphone sürekli çalışmasına rağmen normal hoparlör her zaman çalışmıyor.
* Usb3.0 çalıştıramadım.
Kurulum Aşamaları:
İlk olarak bilgisayarda usb2.0 girişi bulunmadığı için ihtiyacımız olan şey ya usb2.0 bir usb bellek ya da usb3.0 desteklemeyen kısa bir usb uzatma kablosu, Sonrasında osxinfo forumundaki sierra imajını indirip konudaki yönergelere göre imajı ilgili usbye kuralım.
macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Sonrasında Bios ayarlarını yapmamız gerekiyor. Yukarıdaki konuda o ayarlar mevcut.
İmajı usb belleğe yazdırdıktan sonra ilk yapmamız gereken şey config dosyasını bellek içine gelen hd530 a uygun config ile değiştirmek. Ayrıca benim bilgisayarımda olduğu sizdede achi hatası verebilir. O yüzden ben direk kullandığım efi klasörünü upload edeceğim. Bu klasörü direk olarak usb bellek içine atıp değiştirebilirsiniz.
https://mega.nz/#!T0o2FDRI!oqXryR_ccMR-FRbse7j3ErOQ5p6jeM5bLSwU4k2uHTc