[Başarılı Kurulum] Asus ROG Z170 Sierra Kurulumu

M.Duman

APPRENTICE
13 Mar 2017
45
47
21
Ankara
9772396_3.png

Asus ROG Maximus VIII Ranger/Hero/Formula/Maximus dahil!

macOS Sierra Kurulum İmajı Konumuzdan Gerekli olan USB kurulum diskini oluşturunuz.

Hazırlık!
Bios Ayarları:

Asus Destek. Sayfasından Güncel Bios sürümünü edinin ve Gerekli güncellemeyi mutlaka yapın,
Anakartlarımızın Bios Arayüzü aynı olduğu için sorun yaşamadan gerekli yamaları yapıyoruz:
yEL3N7.jpg

Bios'a giriş yaptıktan sonra F7 ile Advanced seçenekini aktifleştiriyoruz, Mevcut ayarlarımızı aşağıda ki şekide yeniden düzenleyeceğiz.

Extreme Tweeker
AI Overclocker Tuner > X.M.P.
Extreme Tweeking > Enable

Advanced Items
System Agent (SA) Configuration > VT-d > Disable
PCH Configuration > IOAPIC 24-119 > Disabled
USB Configuration > Legacy USB Support > Auto
USB Configuration > XHCI Hand Off > Enabled
APM Configuration > Power on by PCI - E/PCI > Disabled

Boot Menu
Fast Boot > Disabled
Boot Logo Display > Disabled
Secure Boot > OS Type > Other OS
Boot Option 1 > USB Sierra Belleğimizi seçiyoruz (UEFI olanı seçeceğiz)
Exit > Save Changes

macOS Sierra Kurulum İmajı ile oluşturduğumuz USB'yi PC'ye takıyoruz ve kuruluma başlıyoruz, eğer herhangi bir sorun ile karşılaşmazsanız kurulum tamamlanacak ve sonra ki aşamaya gecebileceksiniz.
Olası sorunlar:
Tüm ayarları anlatıma uygun biçimde yapmışsanız, Yaşayacağınız tek sorun Ekran kartınız tarafından olcaktır ki yine forumumuz üzerinden ekran kartınız ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gereken Kext ve Araçlar!

macOS Sierra kurulum USB'si içerisine Gereken araçlar KURULUM SONRASI ARAÇLAR klasörüne mevcut MultiBeast ile sisteme gereken sürücüleri yükleyebilirsiniz.

MultiBeast ile ihtiyaç duyduğum sürücüler:
Ethernet: IntelMausiEthernet
Ses: VoodooHDA 2.8.8

Ekran kartım RX470 8GB gerekli konuya buradan erişebilirsiniz
WiFi kullanıyorsanız gerekli konuya buradan erişebilirsiniz ben TL-WDN4800 kullanıyorum herhangi bir ayar yapmam gerekmedi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler