Sistem Özellikleri :
- İşlemci: Intel Core i7-4720HQ (haswell)
- Ekran Kartı : Intel HD4600
- Ram: 12 GB (8+4) 1600Mhz
- Ses: Conexant CX20751/2
- Disk: Samsung 850 PRO SSD 256 GB
- Ethernet: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit
- Wifi: Qualcomm Atheros AR9565 802.11b/g/n Half Mini-PCIe
- Ses
- Ethernet
- Parlaklık
- Grafikler
- Kamera
- Pil Göstergesi
- GTX 950M
- Handoff
- Card Reader
Dosyalar: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
BIOS Ayarları
Kurulum Öncesi
- MacOS High Sierra'yı https://drive.google.com/file/d/1_9nktRrN-fmaGLQ8q2hwawQ1UroW6hca/view @montezuma hazırladığı link'ten indirin.
- imajı windows üzerinden flash belleğinize yazdırabilirsiniz bunun için win32 disk imager kullanın
Not: Ben Dual Boot UEFI GPT kurulum yaptım, MBR kurulum yapacaksanız bu yöntemler işe yaramacaktır.
- usb belleğinizin içinde EFI bölümü var ve benim linkini verdiğim dosyadaki EFI klasörü ile bu EFI bolumundeki dosyaları yer değiştirin.
- Öncelikle USB belleğinizi bilgisayara takın bilgisayarı açın ve açılışta bios ayarlarına girin, burada yapacağınız şey usb belleğinizi boot sırasında en üst sıraya almaktır.
- Şimdi kaydedip yeniden başlatın kuruluma geçin.
1: sizi böyle bir ekran karşılayacakşimdi Disk İzlencesine giriyoruz, tabi siz kurulum yapacağınız bölümü önceden windows'ta ayarlamış olacaksınız. eğer ayarlamadıysanız veya yapmayı bilmiyorsanız
Gördüğünüz gibi kurulum yapacağımız diski önce biçimliyoruz; yukarıda gördüğünüz Sil butouna basarak bölümü biçimleyebilirsiniz, diski Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) olarak biçimliyoruz.
Biçimleme başarılı. daha sonra;
Diski seçip yukardan Düzen kısmına gelip oradanda APFS'ye dönüştür diyoruz.
gördüğünüz gibi bu işlemde başarılı.
diskin son hali bu artık kurulum yapmaya hazır.
artık bu diske kurulum yapabilirsiniz.
Kurulum Sonrası Aşama
öncelikle yapmanız gereken sistemi USB bellekten kurtarmak !
bunun için sistemi usb üzerinden boot ediyoruz ve söyleyeceğim işlemleri sırasıyla yapıyoruz.
Sağ ok tuşuyla 'Clover Boot Options' kısmına gelip enterlıyoruz.
Daha sonra;
en üstteki seçenek seçili iken enter'a basıyoruz ve böylece bios'ta boot sırasında en üste diskimizdeki clover eklenmiş oluyor. Return diyip çıkıyoruz bilgisayarı kapatıp flash belleğimizi çıkarıp tekrar açıyoruz.
Bitti mi ?
Hayır tabiki bitmedi; wifi çalışmayacaktır onun için linkini verdiğim dosyadaki wifi adlı klasörü açın içinde nasıl kurulacağı yazıyor, ses için Applealc.kext kullandım mikrofon çalışmıyor, ama dilerseniz voodooHDA kullanabilirsiniz çünkü onda mikrofon'da çalışıyor,
ayrıca itunes çalışmayabilir bende çalışmadı bunun için
https://osxinfo.net/eklentiler/shiki-zip.3901/
yukarıda verdiğim kext'in kurulumunu yap. Ve Config / Boot argümanları içine -shikigva=16 komutunu ekle, benim config dosyamda ekli, kendi config dosyanı kullanacaksan ekleyebilirsin.
açılışta eğer clover boot ekranında önce bazı yazılar geliyorsa şu rehberi dene;
APFS Formatlı Kurulumda Sistem Açılışında Çıkan Kodu Gizlemek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Son olarak SMBİOS ayarı yap bunun için bu rehber'den faydalanabilirsin.
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
rehberimi beyendiyseniz beyen butonuna basın
iyi günlerde kullanın
Bu arada Sisteme ait Resimler
Ek olarak Ekran ile ilgili önemli bi ayar yapmayı göstericem; öncelikle linkini verdiğim dosyayı indirip içindeki uygulamaları kendi uygulamalar klasörünüze kopyalayın.
şimdi DarwinDumper adlı uygulamayı çalıştırın.
tüm tikleri kaldırın ve sadece EDID seçeneği işaretli olsun yukarıdan Save Path bölümünde Choose butonuna basıp masaüstünü seçin ve böylece oluşacak dosyalar masaüstünüze kaydolacak. şimdi soldaki menüden en alttaki Run butotuna basın.
gördüğünüz gibi dosyalarımız oluştu bize sadece EDID.bin olan dosya lazım o yüzden onu masaüstüne taşıyalım diğer dosyalarla işimiz yok onları silebilirsiniz.
şimdi ikinci uygulama FixEDID uygulamasını açalım.
şimdi Open EDID binary file butonuna basalım ve masaüstündenki EDID.bin dosyasını seçelim.
gördüğünüz seçeneklerden kendi sisteminiz ne ise örn: SMBIOS kısmını aynı benim gibi macbook pro olarak ayarladıysanız bu seçeneklerdende Apple MacBook Pro Display seçeneğinizi seçin ve son olarak Make butonuna basın.
şimdi masaüstünde DisplayMergeNub.kext adında bir dosya oluştu, bunuda kext yükleme uygulamasıyla yüklüyoruz ve işlem bu kadar.
Link: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Ekleme: Sistemi App Store üzerinden 10.13.2 sürümüne güncelledim sorunsuz güncellendi.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore 0.7.4
- Laptop Modeli
- macOS Monterey
- Anakart Modeli
- Gigabyte z490 Vision G
- İşlemci Modeli
- intel i5 11600
- Grafik Kartı
- Gigabyte RTX 3070 Vision OC
- Ses Kartı Modeli