Merhaba arkadaşlar. Asus X550LB model dizüstü bilgisayarıma @montezuma nın katkılarıyla Sierra 10.12.6 sürümünü yükledim. Sizin daha kolay bir kurulum yapmanız için gerekli olan herşeyi sizinle paylaşacağım.
Sistem Özellikleri :
- Sistem : ASUS X550lb
- İşlemci : Intel Core i5-4200U (haswell)
- Ekran Kartı : Intel HD4400
- Ram: 8 GB 1333Mhz
- Ses
- TrackPad
- Pil Göstergesi
- Mikrofon
- Wifi (Ralink desteklenmiyor)
Clover Dosyası:
Yandex.Disk (Kurulum usbsini hazırladıktan sonra efi klasöründeki bootloader ile değiştirmeniz için), (Alc233 için voodoohda kext, Şarj yüzdesi için ddst yaması ve kext,Trackpad gestureları için kext.)
Kurulum
- MacOS (Sierra)'un güncel bir sürümünü indirip flash belleğinize yazdırın, ben bu aşamada @montezuma nın paylaştığı imajını kullandım. Makalediki gibi usbyi hazırlayın. (Ben win32 disk imager kullandım)
- Usbdeki efi klasörü içindeki Clover klasörü ile yukarıda verdiğim Clover klasörünü yer değiştirin.(Bu sayede hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan ses, tauchpad kısayolları, Pil yüzdesi (DDST yamaladım) sorunsuz çalışacak.)
- Clover Configurator ile EFI bölümünü Mount edin.
- Efi içine benim verdiğim CLOVER Dosyasını atın.
Şimdi sisteminizi yeniden başlatın ve keyfini çıkartın.
Konuyla ilgili tüm sorularınızı yorum olarak paylaşın !!
Sistemi bu aşamaya getirmemde @montezuma 'nın katkısı çok büyük burdan ona tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Kullandığım bazı programlar:
- HoRNDIS-rel8 : Android telefon ile kablolu internet paylaşımı için.
- CleanMyMac 3 : Sisteminizi tarayıp gereksiz şeyleri silen yararlı bir program.
SİSTEME AİT RESİMLER
Kurulumdan sonra bunlar işaretli olmadığı için kısayollar çalışmayabiliyor, Ayarlardan girin istediğiniz kısayolun yanına tik koyun
Kurulumdan sonra bunlar işaretli olmadığı için kısayollar çalışmayabiliyor, Ayarlardan girin istediğiniz kısayolun yanına tik koyun
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Asus x550LB
- Anakart Modeli
- Stok anakart
- İşlemci Modeli
- i5-4200u
- Grafik Kartı
- hd4400
- Ses Kartı Modeli