Sistem Özellikleri
Intel® Core™ i5 3230M - Intel® HM76 Chipset - 2,6
DDR3 1600 MHz SDRAM - 8 Ram Bellek
NVIDIA® GeForce® GT 720M - Yerleşik HD 4000
Kurulum
imaj dosyasını forumdan indirip usb'ye yazdırdım. Config dosyasını hd4000 ile değiştirdim.Sürücümün bir kısmını HFS olarak formatladım. Bios dan başlatıp yeni formatladığım bölüme kurulum yaptım.
Sonrası
İlk olarak ses ve wifi çalışmıyor vaziyette geliyor, kurulum sonrası araçlarla bu sorunun üstesinden geliyorsunuz. USB olmadan başlatmak içinde yine bu araçları kullanıyorsunuz.
Clover uygulamasıyla boot dosyalarını mount (taşıyorsunuz) ediyorsunuz.
Voodoo ses uygulamasıyla ses getiriliyor.
atheros 948 için wifi dosyası paylaşıldı onuda KCPM ile yüklüyorsunuz.
ÖNEMLİ
kısa kısa anlattım ama tüm bunları yaparken öncesinde forumda iyice araştırıp öğrenerek yaptım, mac konusunda ise çok ama çok acemiyim.
esenlikler.
Intel® Core™ i5 3230M - Intel® HM76 Chipset - 2,6
DDR3 1600 MHz SDRAM - 8 Ram Bellek
NVIDIA® GeForce® GT 720M - Yerleşik HD 4000
Kurulum
imaj dosyasını forumdan indirip usb'ye yazdırdım. Config dosyasını hd4000 ile değiştirdim.Sürücümün bir kısmını HFS olarak formatladım. Bios dan başlatıp yeni formatladığım bölüme kurulum yaptım.
Sonrası
İlk olarak ses ve wifi çalışmıyor vaziyette geliyor, kurulum sonrası araçlarla bu sorunun üstesinden geliyorsunuz. USB olmadan başlatmak içinde yine bu araçları kullanıyorsunuz.
Clover uygulamasıyla boot dosyalarını mount (taşıyorsunuz) ediyorsunuz.
Voodoo ses uygulamasıyla ses getiriliyor.
atheros 948 için wifi dosyası paylaşıldı onuda KCPM ile yüklüyorsunuz.
ÖNEMLİ
kısa kısa anlattım ama tüm bunları yaparken öncesinde forumda iyice araştırıp öğrenerek yaptım, mac konusunda ise çok ama çok acemiyim.
esenlikler.
- BootLoader
- opencore 0.7.5
- Anakart Modeli
- Asus prime B450M-K2
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 5 3600
- Grafik Kartı
- Asus RX570 4GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC897
- Ağ Aygıtları