High Sierra Apple Store Üzerinden Güncelleme Rehberi
Bu rehberde macOS Sierra'dan yükseltmek için iki yöntem paylaştım. Bende genel olarak kullandığım cihazda bu yöntemlerden biri olan HFS+ kurulum adımlarını takip edip başarılı bir şekilde güncelleme yaptım.
Donanım bilgileri;
- Asus Z170 Deluxe
- i7 6700k
- 32 Gb 2666 Ram
- GTX 680
- Uyguladığım adımlar yukarıda bağlantısını paylaştığım rehberdeki ikinci adım olan HFS+ yöntemi. Bunun içinde rehberde anlatıldığı üzere;
- İlk olarak sistemin yedeğini aldım
( Bunun ne kadar önemli olduğunu aşağıda anlatacağım). - Ardından EFI / Clover Güncellemesini yapıp gerekli kext dosyalarımı EFI / CLOVER / Kexts / Other içine kopyaladım.
- Bu işlemden sonra Apple Store üzerinden High Sierra indirdim.
- Kurulum Dosyası indikten hemen sonra otomatik olarak kurulum penceresi geliyor ki bunu kapattım.
- Terminal açıp rehberdeki verilen komutla kuruluma geçtim.
- Bu işlemden hemen sonra sistem yeniden başlatılıyor.
- Sistem başladıktan sonra direk olarak Clover Boot Menü ekranına geçtim
( Benim ayarlarımda Clover Boot Menü görünmez çünkü). - Menü ekranında beliren "Boot macOS Install From Skylake" seçtim.
- Bir süre bekledikten sonra kurulum ekranına ulaştım
(Buradaki yükleme süresi uzun sürebilir, sabırlı olun). - Kurulum başladıktan 5 dakika sonra sistem tekrar yeniden başlatılıyor.
- Tekrar Clover Boot Menüsünden "Boot macOS Install From Skylake" seçtim.
- Bu sefer kurulum yaklaşık olarak 20 dakika sürdü.
- Kurulum bittikten sonra sistem yeniden başlatıldığında Clover boot Ekranında macOS kurulu diskim olan Skylake seçtim ancak siyah ekranda kaldım. Zira bunun sebebi iMac 17,1 sistem kimliği kullanmam
(Normalde bunun için NvidiaGraphicsFixup kullanmaktaydım. Ancak bu kext şu an High Sierra ile uyumlu değil). - Bunun üzerine sistemi yeniden başlatıp bu sefer boot argümanı olarak -ngfxbeta denedim ancak yine aynı şekilde aynı hatayı aldım.
- Bunun ardından ise nv_disable komutu ile deneyip sistemi Harici grafik kartı olmadan başlatmayı denedim. Bu seferde "IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0" hatası aldım. Ki bu hata da Grafik hatası. Elbette burada yapmam gereken adımlardan biri, Monitor bağlantısını dahili grafik birimine yönlendirmekti.
Ancak yukarıda dediğim gibi, yedek almanın önemi burada öne çıkıyor. Sistemimin boot edilir yedeği var ve sorunsuz düzenleme yapabilirim. - Sistemi yedek üzerinde boot ettim.
- Ardından High Sierra kurulumu yaptığım diskin System / Library / Extensions klasörü içinden /AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/AppleGraphicsDevicePolicy.kext/Contents/Info.plist dosyasına eriştim.
- Info.plist dosyası içinde "Config Map" satırını bulup iMac 17,1 için olan Mac-B809C3757DA9BB8D Board-ID bulup bunun altındaki "Config 3" komutunu "none" olarak değiştirdim.
- Ardından sistemi komutlar olmadan başlattığımda sorunsuzca sistem boot etti ve High Sierra yüklenmiş oldu.
Herşey.
Çalışmayan;
Yok.
- BootLoader
- OpenCore 0.6.4
- Anakart Modeli
- Asus Z170 Deluxe
- İşlemci Modeli
- Intel i7 6700K
- Grafik Kartı
- 8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
- Ses Kartı Modeli