[Başarılı Kurulum] Asus Z170 Pro Gaming | i5 6600K | High Sierra 10.13

brltpc

APPRENTICE
13 Eyl 2017
64
45
21
33
Evet arkadaşlar USB kurulumda hata aldıktan sonra Sierra kurulumu yapıp üzerine High Sierra güncellemesi yaptım. Adımları aşağıda sıralıyorum, dikkat edilmesi gereken bir husus var altını çizerek belirteceğim.
Kurulum aşamaları;

• - Sierra kurulum rehberini @montezuma hocam güncellemiş Clover yükledikten sonra herhangi bir dosya değiştirme yapın dememiş ama ben USB içindeki dosyaları EFI / CLOVER içine kopyalamadığım zaman boot ederken hata alıyordum o yüzden USB içinden kext ve config.plist dosyamı kurulum yaptığım diskin içine sırayla kext dosyalarını EFI / CLOVER / KEXT içine, config.plist dosyamı EFI/CLOVER içine kopyaladım.
  • - Multibeast ile gerekli kextleri kurdum ve kext wizard ile "Rebuild Cache" yaptım sistemi yeniden başlattım buraya kadar sorun yok.
  • - Apple store'dan High Sierra'yı indirdim apfs.efi dosyasını EFI / CLOVER / Drivers64UEFI içine koydum ve uygulamalardan High Sierra'yı çalıştırdım sistem yeniden başladı.
  • - Sitem yeniden başlarken Clover Boot Menü ekranına geldim ve "Boot macOS Install From XXX" seçtim ve kuruluma geçtim, geçtim ama SATA MODE:RAID'de olduğu için güncelleme başlamadı stop işareti ile olduğum yerde kaldım düşün düşün neden oabilir diye aklıma SATA MODE:RAID olduğundan kaynaklı olabileceği geldi.
  • - Önemli kısım burası; sistemi boot etmeden SATA MODE:AHCI yaptım ben Windows tarafında RAID yapım olduğu için SATA-RAID-unsupported kextini kurulum yaptığım disk içinde EFI / CLOVER / KEXT / OTHERS klasörüne atmıştım bu dosyayı sildim.
  • - Sistemi yeniden başlattım tekrar Clover Boot Menü ekranına geldim ve "Boot macOS Install From XXX" seçtim ve kuruluma geçtim bu sefer sorunsuz güncelleme yaptım ve dosya sistemim de değişti APFS'ye geçtim ve dosya kaybı da yaşamadım.
Görseller;
qzwXfHOSZw5dNqf3lsCXAezGHIBroC6H.png

qzwXfHOSZw5dNqf3lsCXAezGHIBroC6H.png

Umarım faydalı olur. :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Eline sağlık. Güzel bir rehber.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: brltpc
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler