[Başarılı Kurulum] Asus Z97 Pro | i7 4790k | Gigabyte G1 1050Ti

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
28
Z97Pro WiFI InTheBox.png

High Sierra 10.13.3 Başarılı Kurulum
Asus Z97 Pro Wifi AC
i7 4790K
Gigabtye G1 1050Ti OC
Kingston SM2280 240GB M.2 SSD (Sistem kurulumu)
Segaete Barracuda 1TB Disk
Samsung 500 GB Disk
Cooler Master CM Strom Devastator 1 Klavye seti

macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Makaleden indirdiğim raw ile standart flash bellek hazırlıkları ve kurulum adımlarını takip ettim.
Sistem görüntüsü gelene kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Sistemi flash belleksiz boot etmek için clover efi ve clover configurator ile gerekli efi kopyalmalarını yapmak istediğimde efi klasörünü göremedim.
Sorunun sistemin kurulumunu yaparken M.2 yi Ana yükleme bölüntüsü olarak biçimlendirerek kurulum yaptığım için moun efi bölümünde efi klasörünü açamadım.
Tekrar kurulum yaptım ve bu sefer M.2 yi GUİD bölüntüsü olarak biçimlendirdim. Clover configurator ile mount efi bölümüne geldiğimde mount partition seçeneği gözüktü. Flash bellekte bulunan bana donanıma uygun ekran kartı, ses, internet kext lerini ve config.plist dosyalarını kopyaladım.

Sistemi boot etmeyi ayarladık ama kayan yazılar ve açılışta clover menüsünden seçim yapmak zorundayız.
Bunu kapatmanın da yolu var.
config.plist dosyasını clover configurator ile açtığımızda kayan yazılar için -v komutunu devre dışı bıraktım clover içinde şu ayarları yaptım.
Config / Boot Default Boot Volume= macOS kurulu diskinin ismini gir.
Config / Boot / Timeout= 0
Config / Boot / NoEarlyProgress
YL1mjKczAYp-_DrEuWD5hGHl1kPs_WPS.png

Sonraki adım da ekran kartının kurulumunu yapmaktı.
macOS High Sierra 10.3.3 (17D47) için NVIDIA Web Driver Güncellemesi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Makalede bulunan Nvidia GTX 1050Ti 4GB için uyumlu web driver linki mevcut.

Benim başıma gelen bir hata oldu. Grafik driver'ını kurmak ve config.plist ayarlarını yapmama rağmen sistemi boot ettiğimde ekran kartı aktifleşmiyordu. Bazı ayarları değiştirince de ya apple logosunda takılı kalıyordu yada logoyu geçip siyah ekranda kalıyordu.
-v modunda hata kodu olarak gIOScreenLockState 3 yazıyordu. Bu sorun yüzünden High Sierra dan Sierra ya sistemi düşürmek zorunda kaldım ama aynı sorun yine devam etti.
Çözümü aslında basitmiş benim ekran kartından çıkış sinyalini 3 numaralı HDMI den alıyordum. Bunu 1 numaralı HDMI çıkışana takınca sistem gerekli config.plist ayarları yapılıyken ekran kartı aktif olarak açıldı.

Yaptığım config.plist ayarları

Flash belleksiz boot etmeyi ve ekran kartını tanıtmayı bitirdik.
Ama klavyem arkadan aydınlatmalı ve scroll tuşu ile aydınlatması aktif oluyordu. Mac'de klavye deki windows tuşlarının fonksiyonları bile değişti o yüzden o tuş çalışmadı.
Bunun içinde terminale şu kodu girmemi söyleyen bir site buldum.

curl -L https://raw.githubusercontent.com/gholker/led-backlight-cmstorm/master/install.sh | sh

Bu kodu girince klavyenin aydınlatması yanıp sönüyor ve sonra aktif oluyor.
Bazı tuşların fonksiyonlarını değiştirmek için de
Sistem Ayarları>Klavye>Kestirmeler yolunu izlerseniz kendi seçiminizi yapabilirsiniz.

Sistem de yaşadığım kurulum sonrası sıkıntıları ve çözümlerini elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım umarım işinize yarar.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
22
Güle güle kullan, kurulumu yapman çok güzel olmuş. Peki Siri ve App Store çalışıyor mu?

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
28
Sorunsuz çalışıyor hatta App Store da geçen gün 10.13.3 için ek güncelleme mevcuttu onu yükledim.

@montezuma
Konuyu güncellemek istiyorum 4 tane eklenmesini istediğim şey var. Bunları ekleyip güncellersen çok iyi olur mesaj olarak gözükmesin.

Anakart modelim Asus Z97 Pro Wifi AC ve Bluetooth ile wifi özelliği mevcut. Sistemi kurduğumda bunlar çalışmıyordu.İlk başta önemsemedim ama sonra ihtiyacım oldu ve şimdi benim donanımıma sahip kişilerden faydalansın diye nasıl yaptığımı anlatacağım.

-Öncelikle ethernet donanımı intel I218V model bu osxinfo imajı ile kurulum yaparsanız aktif olarak geliyor. Şayet gelmezse bu makalediki kext i kopyalamanız yeterli.
IntelMausiEthernet 2.3.0 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

- Anakartın yanında gelen Wifi ve bluetooth Modeli Asus BCM20702A0 Bluetooth BCM4352 Wifi
Öncelikle linkteki kext dosyalarını efi yi açıp kext/other klasörüne kopyalayın.
Sonra wireless_bcm94352-100-v1.1_patch.command isimli dosyayı açın tercihlerden gizlilik kısmından yetki verin ve sistemi yeniden başlatın.
Başarılı bir şekilde wifi ve bluetooth donanımı aktif oldu.
İndirme Linki

-Ses konusunda bir takım sıkıntılarım oldu. Şöyle 5+1 ses sistemim var ve filmlerde ve youtube da konuşma sesleri ya az geliyor yada hiç gelmiyor hep arkaplan çevre sesleri geliyor. Ek olarak 5 kolondan sadece 2 si aktifti çıkış aygıtlarını değiştirince diğer 3 kolon aktif oluyor ama diğer 2 kolon çalışmıyordu. Bunun için ses kext'ini değiştirmek zorunda kaldım. Ses donanım modeli ise Realtek ALC1150
Linkini vereceğim kext dosyasını efi bölümün deki kext/other kısmına kopyalayıp sistemi yeniden başlatmanız yeterli.
İndirme Linki
ofA5DNWOs5eCiy0-wYvfjH2XOr6nbfKc.png

-Klavye için makalede verdiğim kod sadece girildiği sistemde geçerli oluyormuş. Sistemi yeniden başlatınca klavyenin ışıkları kodu tekrar girene kadar açılmıyor.
Bu yüzden biraz araştırdım ve size vereceğim uygulamayı buldum.
  • Kurulumu basit dmg yi çalıştırın ve açılan ekrandaki klavyeyi uygulamalara ekleyin.
  • Ardından Sistem Tercihleri/Kullanıcılar ve Gruplar/Oturum açma Öğeleri kısmındaki + işaretinden LED CMSTROM uygulamasını ekleyin.

Böylece sistem her açıldığında otomatik olarak klavyenizin arka ışıkları açılacak.
İndirme Linki

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler