[Başarılı Kurulum] Big Sur / Acer Aspire 5 A515-56G - OpenCore

muhammedalikemal

APPRENTICE
28 Tem 2022
26
13
21
Acer Aspire 5 A515-56G-51T6 Notebook Resimleri

Acer Aspire 5 A515-56G Notebook

Sistem Üreticisi: Acer

Sistem Modeli: Aspire A515-56G

Sistem Türü: x64 tabanlı PC

İşlemci: Intel64 Ailesi 6 Model 140 Adım 1 Orijinalıntel ~ 2419 Mhz

İşlemci Modeli: Intel Core i5-1135G7

Dahili Grafik: Intel Iris Xe Graphics

Harici Grafik: NVIDIA GeForce MX450

BIOS Sürümü: Insyde Corp. V1.24, 3.01.2022

Ağ Kartları
1-Ethernet:
Realtek PCIe GbE Aile Denetleyicisi
2-Wifi: MediaTek Wi-Fi 6MT 7921 Kablosuz LAN Kartı

Kurulan İşletim Sitemi: Hackintosh (macOS Big Sur)

İNDİRME LİNKLERİ:

Kurulan İşletim Sitemi:
Hackintosh (macOS Big Sur): Google Drive ve MEGA'dan indirebilirsiniz.

Kullanılan EFI: GitHub'dan indirebilirsiniz. (Ethernet Kext'i yok, sonradan kendiniz yükleyin...)

Ethernet Kext (Realtek RTL8111 / 8168): Dosya.tc'dan indirebilirsiniz. (Attığım EFI'de yok, sonradan kendiniz yükleyin...)

Sonuç
Herşey bittikten sonra kurulum ekranı geldi (Şöyle macbooka şifre girme isim verme siri dikte kabul etme vs yeri). Kurulum yeri baya kasıyordu zar zor adımı yazdım dona dona. Sonunda kurulumu başarıyla bitirdim ve ekrana geldim. Önceki kasma yoktu çok şükür ama akıcı değildi. Grafik kartını okumamıştı 7mb ekran yazıyordu. SSD'den 40 gb bölmüştüm. HDD ile yapsam artık düşünemiyor :D Hem windows kullanıyorum hem de hackintosh. İşimi görüyor amacım iPadim ve iPhonemdeki icloud kilidinden kurtulmaktı, kurtuldum da. İlk açtığımda sadece klavye ve mouse çalışıyordu. Bazı açışlarımda klavye çalışmıyor bunun sebebi Klavyeyi Q türkiye klavyesi seçince böyle oluyor galiba. Aç kapa yapınca düzeliyor ztn pek umrumda değil. Wifi çalışmıyordu, uygun kext bulamadım ama ethernet için buldum. Buraya EFI ile Kext'i bırakacağım. Big Sur'ü indirirken yarıda kalma, kopma sorunu yaşarsanız internet downlaod manager kullanın. Hem sabit max hızda indiriyor hem de yarıda kesilirse tekrar indirebiliyorsunuz siz iptal etmediğiniz sürece iptal olmuyor, bağlantı kesilince baştan başlama derdi yok harika program. Özetlemek gerekirce hackintosh benim işimi görüyor :)

Ekli dosyalar

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,876
1,324
1,401
İyi günlerde kullanın.

BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢 XPG GAMMIX S70 BLADE 1TB
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler