[Başarılı Kurulum] Big Sur / Asus N56Vz / Open Core 0.8.3

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
asus_n56vz.jpg

Merhaba Arkadaşlar,
Sayın @yusufklncc'ın hazırlamış olduğu [Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu yardımı ile bilgisayarın Blue-Ray yuvasına takmış olduğum ikinci hdd (WDC 500GB) üzerinde Big Sur kurulumunu başarı ile yaptım. Ekran parlaklığı, ses, wifi, ethernet, usb sorunsuz çalışıyor. Big Sur'u SSD HDD üzerine kurmanız bilgisayarınızın performansını gözle görülür şekilde artıracaktır.

macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu adresinden indirdiğim imaj dosyasını 32GB'lık flash diske balena etcher ile yazdırdım. İmaj ile gelen EFI dosyası ile benim bilgisayarımda boot edemedim. Daha önce masaüstü DELL OptiPlex 7040 masaüstü bilgisayara macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı monatery kurmuştum. Aşağıdaki

disk.yandex.com.tr
OpenCore 0.8.0 Created by yusufklncc.zip

EFI yi USB Belleğe yazdırıp, IvyBridge için olan plist dosyasının adını değiştirip, kurulum işlemlerini başarıyla tamamladım. Sisteme özgü sürücü, yama vs. bulunan EFI dosyasını aşağıda paylaştım. SMBIOS olarak MacBookPro 11.1 olarak ayarlı, aksi halde bluetooth ve USB'le doğru çalışmıyor. Ekteki EFI ile Ekran Parlaklığı, USB'ler, Bluetooth, Wifi, Ethernet, Ses, TouchPad (gelişmiş özellikleri ile kullanılabiliyor). Şimdilik klavye ışıklandırmasını çalıştıramadım. Çözülünce konu altına yazarım.

Asus N56Vz - Efi ve Sürücüler

Asus N56Vz / intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40ghz / 16 GB Ram / 240 GB Sata SSD - (Windows Kurulu) / 500 GB WDC - (APFS - macOS Big Sur Kurulu) / AR9485 Wifi / intel HD Graphics 4000

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM
256 GB LiteOn M.2 SSD & 8GB DDR4 2133MHz

yusuffffff

APPRENTICE
9 Tem 2020
10
7
21
Efi ve sürücüler için teşekkürler. Yıllar önce Catalina için uğraşmıştım ama herşeyi çalıştıran bir efi ve sürücü kombinasyonu oluşturamamıştım. Çok iyi denk geldi. Hemen kurdum dediğin gibi her şey çalışıyor. (y)

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
ASUS N56VZ
İşlemci Modeli
i7 3630QM
Grafik Kartı
HD Graphics 4000 & Nvidia GT650M
Ses Kartı Modeli
ALC663
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros AR8161 Ethernet & AR9485 Wireless
Disk ve RAM
240SSD & 16GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: mevlutk

mevlutk

APPRENTICE
10 Ocak 2018
31
13
21
Dün akşam klavye ışığını çalıştırmak için DSTD yamasını yapıp klavye ışığını çalıştırdım. Ama bu sefer de ses gitti. İlginç olan ise Hackintool da ses aygıtı hiç görünmüyor. @montezuma hocam konu ile ilgili bir fikrin var mıdır?

BootLoader
OpenCore 0.8.3
Anakart Modeli
Dell OptiPlex 7040
İşlemci Modeli
Intel İ7 6700 3.4GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
l219-LM
Disk ve RAM
256 GB LiteOn M.2 SSD & 8GB DDR4 2133MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler