Merhaba Arkadaşlar,
Sayın @yusufklncc'ın hazırlamış olduğu [Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu yardımı ile bilgisayarın Blue-Ray yuvasına takmış olduğum ikinci hdd (WDC 500GB) üzerinde Big Sur kurulumunu başarı ile yaptım. Ekran parlaklığı, ses, wifi, ethernet, usb sorunsuz çalışıyor. Big Sur'u SSD HDD üzerine kurmanız bilgisayarınızın performansını gözle görülür şekilde artıracaktır.
macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu adresinden indirdiğim imaj dosyasını 32GB'lık flash diske balena etcher ile yazdırdım. İmaj ile gelen EFI dosyası ile benim bilgisayarımda boot edemedim. Daha önce masaüstü DELL OptiPlex 7040 masaüstü bilgisayara macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı monatery kurmuştum. Aşağıdaki

EFI yi USB Belleğe yazdırıp, IvyBridge için olan plist dosyasının adını değiştirip, kurulum işlemlerini başarıyla tamamladım. Sisteme özgü sürücü, yama vs. bulunan EFI dosyasını aşağıda paylaştım. SMBIOS olarak MacBookPro 11.1 olarak ayarlı, aksi halde bluetooth ve USB'le doğru çalışmıyor. Ekteki EFI ile Ekran Parlaklığı, USB'ler, Bluetooth, Wifi, Ethernet, Ses, TouchPad (gelişmiş özellikleri ile kullanılabiliyor). Şimdilik klavye ışıklandırmasını çalıştıramadım. Çözülünce konu altına yazarım.
Asus N56Vz - Efi ve Sürücüler
Asus N56Vz / intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40ghz / 16 GB Ram / 240 GB Sata SSD - (Windows Kurulu) / 500 GB WDC - (APFS - macOS Big Sur Kurulu) / AR9485 Wifi / intel HD Graphics 4000
- BootLoader
- OpenCore 0.8.3
- Anakart Modeli
- Dell OptiPlex 7040
- İşlemci Modeli
- Intel İ7 6700 3.4GHz
- Grafik Kartı
- HD Graphics 530
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC255
- Ağ Aygıtları
- l219-LM