Model | X556UQK |
BIOS Versiyonu | 318 |
CPU | Intel Core I5 7200U (Kaby Lake - U) |
Grafik Kartı | Intel HD Graphics 620 + NVIDIA GTX 940MX (Disabled) |
Wi-Fi | QCNFA335 (AR9565) |
Ehternet | Realtek RTL8168/8111 |
Ses | Realtek ALC255 |
- Bilgilendirmeler
- Yukarı tabloda belirttiğim cihaz üzerinde başarılı kurulum gerçekleştirilmiştir.
- DSDT.AML dosyası 318 versiyon BIOS üzerinden çıkartılmıştır. Eğer BIOS sürümünüz 318 değil ise sunduğum EFI problemler veya farklılıklar yaratabilir bilginize
- Cihaz üzerindeki AR9565 kartını kullanmayı tercih ettim. Dilerseniz değişiklik yapabilirsiniz.
- DSDT dosyasının yamasının bulunması sebebi FN tuşlarının çalışır hale getirilmesi içindir.
- SMBIOS ayarlarını güncellemeyi unutmayın. Oluşturacağınız SMBIOS'un MacBookPro14,2'ye ait olmasına dikkat edin. (HDMI Portunun sağlıklı çalışması için gereklidir.)
- CPU Güç Yönetimi CPUFriendFriend ile yapılmıştır.
- BootCamp gayet sağlıklı çalışıyor ben DualOS kurmaya ihtiyaç duymadım bilginize.
- Çalışmayan Cihazlar
- NVIDIA GTX 940MX (Batarya Süresi için devre dışı bırakıldı.)
- Bluetooth çalışmıyor. (Aslında sanırım çalışıyor ama sadece cihaz bulmuyor çözüm üretemedim...)
- SDCard slotu çalışmıyor olabilir. Test edemedim maalesef.
- Diğer tüm cihazlar sorunsuz çalışmakta. En azından benim cihazımda
Ekran Görüntülerini ve EFI dosyasını boyutları sebebi ile GitHub üzerine yükledim. Aşağıdaki link yardımı ile ulaşabilirsiniz.
GitHub - yasinerarslan/X556UQK.Hackintosh.OpenCore: X556UQK OpenCore EFI Files
X556UQK OpenCore EFI Files. Contribute to yasinerarslan/X556UQK.Hackintosh.OpenCore development by creating an account on GitHub.
github.com
- BootLoader
- OpenCore 0.7.2
- Laptop Modeli
- MSI GF63 8RD
- Anakart Modeli
- HM370
- İşlemci Modeli
- I7 8750H (Coffe Lake)
- Grafik Kartı
- UHD 630 + 1050TI MaxQ