[Başarılı Kurulum] Big Sur / Asus X556UQK - OpenCore 0.7.2

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
ModelX556UQK
BIOS Versiyonu318
CPUIntel Core I5 7200U (Kaby Lake - U)
Grafik KartıIntel HD Graphics 620 + NVIDIA GTX 940MX (Disabled)
Wi-FiQCNFA335 (AR9565)
EhternetRealtek RTL8168/8111
SesRealtek ALC255

• Bilgilendirmeler
    • Yukarı tabloda belirttiğim cihaz üzerinde başarılı kurulum gerçekleştirilmiştir.
    • DSDT.AML dosyası 318 versiyon BIOS üzerinden çıkartılmıştır. Eğer BIOS sürümünüz 318 değil ise sunduğum EFI problemler veya farklılıklar yaratabilir bilginize :)
    • Cihaz üzerindeki AR9565 kartını kullanmayı tercih ettim. Dilerseniz değişiklik yapabilirsiniz.
    • DSDT dosyasının yamasının bulunması sebebi FN tuşlarının çalışır hale getirilmesi içindir.
    • SMBIOS ayarlarını güncellemeyi unutmayın. Oluşturacağınız SMBIOS'un MacBookPro14,2'ye ait olmasına dikkat edin. (HDMI Portunun sağlıklı çalışması için gereklidir.)
    • CPU Güç Yönetimi CPUFriendFriend ile yapılmıştır.
    • BootCamp gayet sağlıklı çalışıyor ben DualOS kurmaya ihtiyaç duymadım bilginize.
  • Çalışmayan Cihazlar
    • NVIDIA GTX 940MX (Batarya Süresi için devre dışı bırakıldı.)
    • Bluetooth çalışmıyor. (Aslında sanırım çalışıyor ama sadece cihaz bulmuyor çözüm üretemedim...)
    • SDCard slotu çalışmıyor olabilir. Test edemedim maalesef.
    • Diğer tüm cihazlar sorunsuz çalışmakta. En azından benim cihazımda :)

Ekran Görüntülerini ve EFI dosyasını boyutları sebebi ile GitHub üzerine yükledim. Aşağıdaki link yardımı ile ulaşabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
7,322
3,170
4,401
Elinize sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: mustachedocto

ceycey

APPRENTICE
11 Ağu 2020
81
19
21
k
ModelX556UQK
BIOS Versiyonu318
CPUIntel Core I5 7200U (Kaby Lake - U)
Grafik KartıIntel HD Graphics 620 + NVIDIA GTX 940MX (Disabled)
Wi-FiQCNFA335 (AR9565)
EhternetRealtek RTL8168/8111
SesRealtek ALC255

• Bilgilendirmeler
    • Yukarı tabloda belirttiğim cihaz üzerinde başarılı kurulum gerçekleştirilmiştir.
    • DSDT.AML dosyası 318 versiyon BIOS üzerinden çıkartılmıştır. Eğer BIOS sürümünüz 318 değil ise sunduğum EFI problemler veya farklılıklar yaratabilir bilginize :)
    • Cihaz üzerindeki AR9565 kartını kullanmayı tercih ettim. Dilerseniz değişiklik yapabilirsiniz.
    • DSDT dosyasının yamasının bulunması sebebi FN tuşlarının çalışır hale getirilmesi içindir.
    • SMBIOS ayarlarını güncellemeyi unutmayın. Oluşturacağınız SMBIOS'un MacBookPro14,2'ye ait olmasına dikkat edin. (HDMI Portunun sağlıklı çalışması için gereklidir.)
    • CPU Güç Yönetimi CPUFriendFriend ile yapılmıştır.
    • BootCamp gayet sağlıklı çalışıyor ben DualOS kurmaya ihtiyaç duymadım bilginize.
  • Çalışmayan Cihazlar
    • NVIDIA GTX 940MX (Batarya Süresi için devre dışı bırakıldı.)
    • Bluetooth çalışmıyor. (Aslında sanırım çalışıyor ama sadece cihaz bulmuyor çözüm üretemedim...)
    • SDCard slotu çalışmıyor olabilir. Test edemedim maalesef.
    • Diğer tüm cihazlar sorunsuz çalışmakta. En azından benim cihazımda :)

Ekran Görüntülerini ve EFI dosyasını boyutları sebebi ile GitHub üzerine yükledim. Aşağıdaki link yardımı ile ulaşabilirsiniz.

Kameran hakkinda detayli bilgi verirmisin, hakintool dan usb ve ELMA, sistem bilgileri,, kamera nin ekran goruntusunu paylasabilirmisin

BootLoader
opencore
Laptop Modeli
asus zenbook ux533fd (534) laptop
Anakart Modeli
whiskeylake
İşlemci Modeli
intel i5
Grafik Kartı
intel 620 ve gtx1050
Ses Kartı Modeli
alc294
Ağ Aygıtları
9260 intel
Disk ve RAM
wd sn750 nvme ssd m2 500gb

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Kameran hakkinda detayli bilgi verirmisin, hakintool dan usb ve ELMA, sistem bilgileri,, kamera nin ekran goruntusunu paylasabilirmisin
Şuan için bu cihaza erişimim artık yok. Başarılı Kurulum sonrası dosyaları sizler ile paylaşmak istedim. WebCam sorunsuz çalışıyordu facetime ile birkaç deneme yapmıştım.

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ
  • Like
Tepkiler: kindo

melikssahin

APPRENTICE
19 Haz 2019
47
8
21
Hocam merhabalar EFI ile kurulumu yaptım her şey çok güzel fakat tek bir sorunum var Touchpad çalışmıyor bunu nasıl halledebiliriz şimdiden teşekkür ederim?

Laptop Modeli
Asus X556UQK
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620 & nVidia Geforce GT940MX
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260 & Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
120 GB SSD & 1TB HDD & 12GB DDR4 2400MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler