[Başarılı Kurulum] Big Sur / Dell Inspiron 5490 - OpenCore

bolonezsoslumakarna

APPRENTICE
2 Ağu 2022
34
2
21
Arkadaşlar öncelikler merhaba;
Sizlerinde yardımlarıyla DELL Inspiron 5490'a Big Sur Kurulumunu tamamladım.

Sistem Özelliklerim

Dell Insprion 5490

İşlemci Intel i3 10110U

Ekran Kartı Intel UHD 620

Ses Kartı Realtek ALC3204

Ağ Donanımı Realtek 8111

Depolama 240GB NVMe SSD

RAM 8GB 2666Mhz

BIOS Ayarlarım
Ayarları fabrika ayarlarına çektikten sonra alttaki ayarları yapmanız yeterli ben sadece bunları değiştirdim
Sata Mode: AHCI
Secure Boot: OFF
Fast Boot: Minimal

Dahili mikrofon dışında her şey çalışıyor, dahili mikrofon olayı da AppleALC sürüm güncellemesi ile giderilebilir veya mini usb mikrofon ile yolunuza devam edebilirsiniz.

Dell'in bioslarında olan bir sorundan dolayı USB bellekleri görmeme sorunu var bunu hangi versiyona geçeseniz geçin bu sorun sürekli oluyor sadece Hackintosh için değil Windows için de bu bir sorun bazı USB bellekleri okumuyor ve okuyana kadar Reset atmak zorunda kalıyorsunuz ama Open Core ile bu çok basit ihtiyacımız olan şey sistemde yüklü olan bir Windows, bunun üzerinden SSD'den 500MB veya 1GB alan ayırıyoruz ve MS-DOS (FAT32) formatında yapabilirsiniz benim öyle daha sonra EFI dosyalarınızı buraya atıyorsunuz daha sonra sistemi yeniden başlatıp bios a giriyorsunuz Boot Options kısmına giriyorsunuz Add Boot Options basıp oradan SDD içinde ki dosyalara erişiyorsunuz ayırdığınız e ve EFI dosyalarını koyduğunuz yere gelip OC klasörünün içinde bulunan OpenCore.efi seçip OK diyorsunuz ardından o boot a bir isim verip Add diyorsunuz ve Boot sıralamasında onu en üste alıp kaydedip çıkıyorsunuz, isterseniz altta kalsın sistem açılırken F12 tuşu ile boot seçeneklerine girip mouse yardımı ile oluşturdunuz boot a basabilirsiniz daha sonra Open Core ekranına ulaşıyorsunuz burada hemen bir sağ sol yukarı aşağı bir şeyler yapıp sistemin otomatik seçim yapmasını engelliyorsunuz ardından USB belleği bilgisayar a bağlayıp ESC tuşuna basıp yeniliyorsunuz bir kaç yenileme sonrasında USB bellek Open Core ekranında görünecektir Kurulum Seçeceğini seçip kuruluma geçebilirsiniz, aşağıda vereceğim EFI klasörü ile kurulum yapabilirsiniz dilerseniz forumda mevcut olan imaj konusunda ki OpenCore ile de yapabilirsiniz eğer forumda ki imaj dosyasının olduğu konuda da OpenCore ile yapacaksanız Config klasöründen LAPTOP-DELL- Comet Lake Conf dosyasını kullanabilirsiniz. Arkasında apple logo sticker yapıştırdım çok yakıştı.

EFI Dosyam: EFI.zip dosyasını indir - download
SMBIOS sallamasyondur onu kendinize göre ayarlarsınız.
HERKESE İYİ FORUMLAR 🙏

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell Insprion 5490
İşlemci Modeli
Intel i3 10110U
Grafik Kartı
Intel UHD 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC3204
Ağ Aygıtları
Realtek 8111
Disk ve RAM
240GB NVMe SSD - 8GB 2666Mhz
  • Like
Tepkiler: baris_karaer
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler