Bugün de buna kurdum. Cihaz gayet hoşuma gitti. Skylake ile ilgili zaten bir tecrübem var. Ama OCLP, Spoof vs ile de uğraşmak istemedim. HD520 nin native desteklediği sürümlerden biri olan Big Sur'u kurdum. Big Sur'u tercih etmemin sebebi cihazda 500GB bir HDD var. Bayağı eski de bir HDD. Sıkıntı vs çıkartmasın beni de uğraştırmasın diye daha üst sürümleri de denemedim. Kurulabilir mi? Kurulur. Cihazın diğer bir dezavantajı açana kadar canımı bezdirdi. Ram yükseltiyim dedim bu sefer de ram sıkıntı çıkarttı. Açılmadı cihaz. Bu yüzden 4gb ram ve 500GB HDD ile yapılabilecek en iyi şeyi yaptım.
DONANIMLARI TANIYALIM:
Aynı zamanda ses kartı ALC 282 (layout id değeri:3) ve Sunrise Thermal Subysytem de çalışıyor
WIFI ve Bluetooth desteklemediğinden çalışmıyor. M.2 adaptör olduğundan internette bulamadım. Ya da benim çömezliğime denk geldi bilemiyorum. USB WIFI adaptörü alırsanız sizin işinizi rahatlıkla görecektir. Cihazdan fazla bahsetmeye gerek yok zaten her şeyi anlattım. Şimdi biraz fotoğraflara bakalım.
CİHAZDAN FOTOĞRAFLAR:
Görüldüğü üzere okulun akıllı tahtasında yaptığım mistik deneme sonucu HDMI da çalışıyor.
ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN DONANIMLAR:
Çalışanlar:
SMBUS Touchpad (Multitouch özellikleriyle aktif)
HDMI ve HDMI sesi
Uyku ve USB port yamalaması (USB 2.0 ve USB 3.0 portlar)
Ses ve Mikrofon
Sunrise LP Point Thermal Subsystem
Batarya (İyi ki çalışıyor)
Ethernet
Kart okuyucu (Yerleşik olarak tanıtılmıştır)
Ses ve parlaklık FN tuşları
Çalışmayanlar:
WIFI ve Bluetooth Kartı (Desteklemiyor)
AMD Radeon R5 M330 (Devre dışı bırakılmıştır)
Ve bir başarılı kurulumun daha sonuna geldik. Eğer WIFI ve Bluetooth kartınız desteklenen bir modelse ona uygun kext dosyalarını siz kendiniz düzenlersiniz. İyi forumlar.
drive.google.com
DONANIMLARI TANIYALIM:
Aynı zamanda ses kartı ALC 282 (layout id değeri:3) ve Sunrise Thermal Subysytem de çalışıyor
CİHAZDAN FOTOĞRAFLAR:
Görüldüğü üzere okulun akıllı tahtasında yaptığım mistik deneme sonucu HDMI da çalışıyor.
ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN DONANIMLAR:
Çalışanlar:
SMBUS Touchpad (Multitouch özellikleriyle aktif)
HDMI ve HDMI sesi
Uyku ve USB port yamalaması (USB 2.0 ve USB 3.0 portlar)
Ses ve Mikrofon
Sunrise LP Point Thermal Subsystem
Batarya (İyi ki çalışıyor)
Ethernet
Kart okuyucu (Yerleşik olarak tanıtılmıştır)
Ses ve parlaklık FN tuşları
Çalışmayanlar:
WIFI ve Bluetooth Kartı (Desteklemiyor)
AMD Radeon R5 M330 (Devre dışı bırakılmıştır)
Ve bir başarılı kurulumun daha sonuna geldik. Eğer WIFI ve Bluetooth kartınız desteklenen bir modelse ona uygun kext dosyalarını siz kendiniz düzenlersiniz. İyi forumlar.
EFI - Google Drive

- BootLoader
- Opencore 1.03 NO ACPI BUİLD / Opencore 1.02 / Opencore 1.02
- Laptop Modeli
- MONSTER ABRA A5 V6.1 / HP Probook 4540S / SONY VAİO N50
- İşlemci Modeli
- 2,6 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7 6700HQ HD 530 / Intel Core i5 3230M / İntel Core i5 3337U
- Grafik Kartı
- HD 530 DAHİLİ GTX950M HARİCİ / HD Graphics 4000 / HD Graphics 4000
- Ses Kartı Modeli
- ALC 269 Apple Sound Card / SONY VAİO N50: ALC 233
- Ağ Aygıtları
- Ethernet: Realtek 8411B. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel / Ethernet: Realtek 84111. Wifi: İntel Bluetooth Card: İntel
- Disk ve RAM
- 480 GB KİOXİA SSD VE 16 GB DDR 3 1333MHz RAM / 8GB DDR3 RAM 500GB HDD / 6GB DDR3 RAM 500GB HDD