[Başarılı Kurulum] Casper D300 | i5 7500 | 16GB | GTX 1050 Ti | High Sierra 10.13.1

9 Tem 2017
218
62
251
29
is1rjqwdJncmRodTPEF-GSsKa_SaG51i.png

Casper Nirvana D300 Masaüstü
D3L.7500-B1H5T-W Özellikleri:
  • Anakart: Casper H110M4-C43​
  • İşlemci: Intel® Core™ i5 İşlemci 3.4GHz​
  • Ekran Kartı: GeForce® GTX™ 1050TI 4GB DDR5​
  • Bellek: 16 GB 2133MHz DDR4 RAM​
  • Depolama: 128GB SSD + 1TB HDD + 320GB HDD​
  • Ses Yongası: Realtek ALC662​
  • Wi-Fi Kartı: Athernos AR9485 PCI-E WiFi Kartı​
  • Ethernet Yongası: Realtek RT8111/8168​
  • Monitör(Ekstra): Asus VS197 1366x768 (DVI kullanıldı.)​
  • Webcam(Ekstra): A4 Tech PK-910H(Taktığım anda çalıştı.)​

Çalışan Donanımlar:
  • Ethernet (Kext kullanıldı.)
  • AR9485 PCI-E WiFi Kartı (Kext kuruldu.)
  • Realtek ALC662 Ses (VoodooHDA)
  • Uyku (Darkwake=0)
  • GTX 1050 Ti (NVIDIA Web Driver)
Çalışmayan Donanımlar:
  • Çalışmayan donanım olmadı. WiFi kartım konum hizmetlerini desteklemediği için Siri çalışmıyor.

BIOS Ayarları:

• Ayarları varsayılan hale getirin.
  • Advanced -> Serial IO Configration -> Tüm alt menülerdeki ayarları Disable hale getirin.
  • Tweak -> CPU Overclocking -> Turbo Performance ayarlayın. (Önemli bir şey değil ama ben kullandığım için yazdım.)
  • Boot -> Operating System select -> Önce Windows 8/10 sonra da Manual'ı seçin.
  • Boot -> Quiet Boot -> Disable
  • Boot -> Fast Boot -> Disable
  • Security -> Secure Boot -> Disable

Kurulum Hazırlığı:
  • App Store üzerinden High Sierra indirin ve aşağıdaki komut ile USB isminde biçimlendirdiğiniz taşınabilir belleğe yazdırın. (Hazır olan 10.13.1 imajı ile test etmedim. EFI bölümünü değiştirince çalışması gerekir.)​
Kod:
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app  --volume /Volumes/USB/
  • USB'nin EFI bölümünü bununla değiştirin.​
  • Taşınabilir belleğinizi öndeki veya arkadaki herhangi bir porta takın.(Arkada denemedim.)​
Kurulum:
  • Sistemi yeniden başlatın ve açılışta F7 tuşuna basarak Boot menüsüne ulaşın.​
  • USB ile sistemi başlatın ve direk kuruluma geçin.​
  • Elma logosunda 2.0 bir disk ile yaklaşık 2.5-3 dakika bekledim. Yani sabırlı olun.​
  • Kurulum ekranı sizi karşılayınca dilinizi seçin ve disk yönetiminden disklerinizi ayarlayın.(Ben 128GB SSD'yi tamamen formatladım.)​
  • Kurulumun ilk aşamasını bitirin akabinde tekrar USB ile sistemi başlatıp ikinci aşamayı da tamamlayın.​
Kurulum Sonrası:
  • Her şey sorunsuz kurulduysa internete bağlı olmanız gerekir. Clover Configrator indirin ve USB'nizin EFI bölümünü sabit diske aktarın. (USB'ye halen ihtiyaç var. Çıkarın ve bir köşede dursun.)​
  • Multibeast 10.1.1 sürümü ile VoodooHDA 2.9.0 sürümünü kurun.​
  • System Preferences -> Energy Saver -> Buradan Power Nap ve Wake for network access tiklerini kaldırın.​
  • System -> Library->Extensions konumundan IO80211Family.kext isimli dosyayı silin. Easykext Pro aracı ile buradaki iki kext'i System/Library/Extensions konumuna kurun, ayarlara dokunmayın.​
  • Clover bootloader ile ilk menüde "darkwake=0" seçin.​
  • Sistemi yeniden başlatın. Direk sabit disk üzerinden sorunsuz açılması gerekiyor.​
  • Clover Configrator'ı açın.​
  • Boot menüsünden nv_disable=1 aktifse deaktif edin.​
  • Graphics menüsünden Inject Intel'i deaktif edin.​
  • System Parameters'den NVIDIA Web'i aktif edin.​
  • Install Drivers'dan EmuVariableUefi isimli sürücüyü yükleyin.​
  • SIP ayarı denen ayarı uygulayın. Yani RT Variables -> CsrActivateConfig ayarını 0x0 yapın.​
  • Sistemi yeniden başlatın. Burada sistem açılmazsa ve dönen bir işaret gelirse USB ile başlatın ve sadece SIP ayarını yaparak kurulumu tekrar deneyin. (Ben de ilkinde açılmadı ikinci de açıldı. Yani emin değilim.)​
  • Ardından Clover Configrator üzerinden SIP ayarını kapatın. Yani 0x67'e ayarlayın.​
  • Graphics menüsünden ig-platform-id kısmına 0x59120003 değerini girin. (Kaby Lake ve Coffee Lake işlemciler için.)​
  • Sistemi yeniden başlatın ve TRIM'i etkinleştirmek için sudo trimforce enable komutu girin.​
Notlar:
Anlatım biraz karmaşık olabilir ama hata olmaması için ayrıntılı anlattım. Normalde direk EFI bölümü verecektim ama direk EFI kullandığımda sistem hiç açılmıyordu veya kernel panic veriyordu.
EFI bölümü Hackintosher.com sitesinden alınmıştır. Gereksiz kextleri sildiğimde direk boot ettiği için bunu kullandım.

WiFi kartının kexti için @M.Eren 'e teşekkürler. Ekran kartı ile ilgili hatamda yardımcı olduğu için @suaterken 'e teşekkürler. Özellikle de @montezuma hocama teşekkürler.
İyi Hackintosh'lar...

Güncelleme - 10.13.2
  • Apple Store üzerinden güncellemeyi edinin. Ardından yeniden başlatmasına izin verin.​
  • Kurulumun ikinci adımına geçerken yeniden başlatma yapacaktır burada sorun yaşamamak için direk başlatmak yerine Space tuşuna tıklayın ve en alttan Disable SIP seçeneğini seçin. Bu şekilde kurulumu tamamlayın. Ardından masaüstü geldiğinde Supplemental güncelleme kurulmadıysa onu da kurun. Disable SIP hala işaretli kalsın.​
  • Clover Bootloader ile RT Variables -> CsrActivateConfig değerini 0x00 yapın ve sistemi yeniden başlatın. Disable SIP'i de devre dışı bırakın. Sistem açıldığında NVIDIA'yı güncelleyin ve yeniden başlatmadan önce Clover Bootloader ile RT Variables -> CsrActivateConfig ayarını tekrar 0x67 yapın.​
  • Wi-Fi için gerekli kextleri Easy Kext Pro ile tekrardan kurunuz.​

Güncelleme - 10.13.3 - Düzenlendi
Notlar - 10.13.3
  • Wi-Fi için daha güncel V21 sürücüsü mevcut fakat bende çalışmadı. Onu da buradan indirip deneyebilirsiniz.
  • AppleALC ile bu ses karına ses tanıtmayı denedim ama bir türlü başarıya ulaşamadım.
  • NVIDIA sürücüsü bir önceki sürümde kararsız çalışıyordu. O sorun ortadan kalkmış. Artık 5-6 kapatışta bir sürücüyü tekrar tanıtmama gerek kalmıyor.
EFI Dosyasında Yaptığım Değişiklikler - 10.13.3
  • Clover Bootloader r4392 sürümüne güncellendi.
  • NVIDIA için kullandığım "Lilu.kext" ve "NvidiaGraphicsFixup.kext" kaldırıldı. İhtiyaç olmayan "WhateverGreen.kext" ve "Shiki.kext" kaldırıldı. "RealtekRTL8111.kext" 2.2.1 sürümünden 2.2.2d2 sürümüne güncellendi.
  • "OsxAptioFix2Drv-64.efi", "EmuVariableUefi-64.efi", "OsxFatBinaryDrv-64.efi" ve "HFSPlus.efi" sürücüleri ihtiyaç olmadığı için yeni sürümde kullanılmadı. Yerine "OsxAptioFix3Drv-64.efi" sürücüsü kullanıldı.
  • "apfs.efi" başta olmak üzere tüm sürücüler Clover'in son sürümüne uygun şekilde güncellendi.
@montezuma Hocam yaptığınız iş o kadar güzel bir şey ki mail adresime 2024'te bile kullandığım dosyalarla ilgili erişim isteği mailleri gelmiş. Sizi bu konuda gerçek anlamda tebrik etmek istiyorum. Bu platformu yönettiğiniz ve insanlara bu kadar yardımcı olduğunuz için teşekkürler. :) Siteye yıllardır yoğunluktan ve MacOS kuracak donanımlara sahip olamamamdan girmiyordum ama tekrar girip bu konuma cevap yazmak istedim.

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler