Selamlar,
Öncelikle forum sakinlerinin ve moderatörlerin ellerine sağlık. Çok ince işler yapmama gerek kalmadan sistemin de uyumluluğuyla güzel bir kurulum tamamladım.
Donanım bilgilerim:
Wireless ve bluetooth çalışmadığı için çareyi android usb tethering ile buldum. İlgili driverı horndis olarak aratabilirsiniz.iOS 18.2 simulatörlerde muhtemelen performans kaynaklı hata alıyorum, emulatör siyah ekranda kalıyor. Loading ekranı gelse de 30dk bekleyiş sonucunda bile bir sonuç elde edemedim. 18.0 versiyonu akıcı olmasa da çalışıyor. (Ram takviyesi işimi çözer mi emin değilim, fikirlerinizi alabilirim). İhtiyacım olmadığı için webcami kurmak ile uğraşmadım.
Ayrıca xcode güncel versiyonunu yüklemek için kurmuş olduğum sonoma 14.0 sürümü yetersiz geldi, yanlış yöntem olması muhtemel ama ayarlardan gelen 14.7.2 güncellemesini aldım.
Wireless ve bluetooth çalıştırabilmem için bir ağ kartı veya adaptör almayı düşünüyorum. Konuyla ilgili rehber veya önerileriniz varsa işime oldukça yarayabilir.
Masaüstünden görüntüler;
Kurulum için ilgili rehberleri takip etmem yeterli oldu.
Öncelikle forum sakinlerinin ve moderatörlerin ellerine sağlık. Çok ince işler yapmama gerek kalmadan sistemin de uyumluluğuyla güzel bir kurulum tamamladım.
Donanım bilgilerim:
- CPU: Intel Core i5 7200U Kaby Lake
- iGPU: Intel Kaby Lake HD Graphics 620
- dGPU(Devre Dışı): Geforce 940mx
- 8Gb 2133 Çift slot ram
- Ses Kartı: Realtek ALC269 - ALC Layout 29 (Monster nickli arkadaşa teşekkürler. Sayesinde tek attım)
- Network Wi-Fİ (Maalesef desteklemiyor): Realtek RTL8723BE
- Network Ethernet (İlk kurulum aşamasından beri destekliyor): Realtek PCIe GbE Family Controller
- MotherBoard: Sunrise Point - LP (Casper anakartı, daha fazla bilgi bulamadım. Aramadım da)
- Samsung 860 Evo Sata 250GB SSD
Wireless ve bluetooth çalışmadığı için çareyi android usb tethering ile buldum. İlgili driverı horndis olarak aratabilirsiniz.iOS 18.2 simulatörlerde muhtemelen performans kaynaklı hata alıyorum, emulatör siyah ekranda kalıyor. Loading ekranı gelse de 30dk bekleyiş sonucunda bile bir sonuç elde edemedim. 18.0 versiyonu akıcı olmasa da çalışıyor. (Ram takviyesi işimi çözer mi emin değilim, fikirlerinizi alabilirim). İhtiyacım olmadığı için webcami kurmak ile uğraşmadım.
Ayrıca xcode güncel versiyonunu yüklemek için kurmuş olduğum sonoma 14.0 sürümü yetersiz geldi, yanlış yöntem olması muhtemel ama ayarlardan gelen 14.7.2 güncellemesini aldım.
Wireless ve bluetooth çalıştırabilmem için bir ağ kartı veya adaptör almayı düşünüyorum. Konuyla ilgili rehber veya önerileriniz varsa işime oldukça yarayabilir.
Masaüstünden görüntüler;
Kurulum için ilgili rehberleri takip etmem yeterli oldu.
Ekli dosyalar
-
30 KB Görüntüleme: 17
-
240.6 KB Görüntüleme: 25
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Casper Nirvana F600
- İşlemci Modeli
- intel Core i5 7200U Kaby Lake
- Grafik Kartı
- iGPU: Intel Kaby Lake HD Graphics 620 - dGPU(Devre Dışı): Geforce 940mx
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC269
- Ağ Aygıtları
- Network Wi-Fİ (Maalesef desteklemiyor): Realtek RTL8723BE Network Ethernet : Realtek PCIe GbE Family Controller
- Disk ve RAM
- Samsung 860 Evo Sata 250GB SSD & 8Gb 2133