[Başarılı Kurulum] DELL Inspiron 15 Service Tag (3DRWC12)

yamakasi528

APPRENTICE
19 Eyl 2017
52
17
21
40
İmaj herzaman olduğu gibi (montezuma) hocamızın hazırlamış olduğu 10.13.4 imajı bunun için tekrardan teşekkürler. Usb ye yazdırma boot kısımları ve laptop bios ayarları daha önceki rehberlerde zaten ayrıntılı anlatıldığı için buraları geçiyorum.

Laptop özellikleri
Model - Dell inspiron 15 service tag (3drwc12)
işlemci - intel i5 4210u 1.7 ghz
Ram - 4 gb 1600 mhz
Disk - 5400 rpm wd
Ekran kartı - intel hd 4400

Kurulum tamamlandıktan sonra ilk iş olarak clover bootloader yüklemesi yaptım sorasında ise yüklediğim kextler
ses için VoodooHDA
wifi kartı için atheros ar5b95 QCWB335
pil için ACPIBatteryManager bu kextler yüklendi ve diğer ufak ayarlar yapıldı gelelim sonuca :)

Sonuç olarak çalışan donanımlar
en başta klavye kestirmeleri ekran parlaklığı açma ve kısma ses açma gibi özellikler tümü çalışıyor ekran kartı hd 4400 1536 mb tam görüyor toucpad sanırım acpı kext yükleyene kadar çalışmıyordu pil için o kext i yüklediğimde toucpad tüm özellikleri ile hatta izleme dörtgenindeki öğretici videolara kadar çalışmaya başladı pil göstergesi tam olarak çalışıyor :) wifi zaten uyumlu bi kart ama wifi yükledikten sonra bluetooth gitti ama işim olmadığı için onla uğraşmadım ses zaten sorunsuz usb ler 2 adet 2.0 ve bir adet 3.0 sorunsuz kulaklık girişi sorunsuz ethernet yüklememe rağmen çalışmadı onla da işim yok diye uğraşmadım dvd rom söylememe bile gerek yok klavyeden açılıyor uyut/uyandır çalışıyor hdmı görüntü aktarma çalışıyor ses aktarım çalışmıyor ama oda bana lazım değil :) günün sonunda nerdeyse şu zamana kadar yaptığım en başarılı hackintosh laptop oldu tabi bunda laptopun uyumluluğu büyük bir avantaj herkese mutlu hackintoshlar :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Güle güle kullan.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler