Donanım Özellikleri:
- Maker/Model : Dell Inspiron 7567
- CPU : i7-7700HQ Quad Core (Kaby Lake)
- Graphics : GTX 1050 Ti / Intel HD 630
- Memory : 16GB DDR4
- Display : 15.6-Inch FHD(1920x1080)
- Sound: Realtek ALC3246
- Bluetooth
- Klavye & Touchpad(2 parmak): Sıkıntısız çalışıyor. Sadece fonksiyon tuşlarının bazıları yanlış konumlanmış gibi.
- Webcam
- Pil durumu
- Intel HD 630: Çalışıyor fakat şuan harici ekranım yanımda olmadığı için hdmi çıkışı test edemedim. Test edince buraya yazacağım.
- Ses: alc256 ile alc3246 aynı ve layout 13 kullandım. Bu layout ile ses giriş çıkış ekranına donanımlar düştü fakat müzik ya da video açınca oynatmıyordu. Bu yüzden Rehabman'ın bi forum konusunda paylaştığı FakePCIID kext'ini kullandım ekte vereceğim.
- Wifi: Wifi kartı çalışmıyor. Asus USB N-14 wifi modülünü kullanıyorum. Uyumlu bir wifi çipi alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinize açığım.
- Kart Okuyucu
- @montezuma hocamın macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundaki güncel imajını indirip flash diske yazdım.
- Kurulumda HDD vs SSD gözükmüyordu. AHCIPortInjector kext'i USB EFI nin içindeki kexts/other klasörüne atarak sorunu çözdüm.
- Kurarken ben HDD yi kullandım SSD içerisinde Windows kullanıyorum. Bu yüzden direkt Disk İzlencelerinden hddyi silip baştan bölümlendirdim. 300 gb alan verdim OSX için.
- Kurulumdan sonra Multibeast ile UEFI mode bootloader kurdum. Buradan ekstra bir kext seçimi yapmadım. Ekran kartı imajın içinde tanıtılmış şekilde geliyor. Multibeast üzerinden Intel kext kurmaya çalışmayın hem hata veriyor hem de gerek yok.
- Kextler ve Clover dosyası: Dell Inspiron 7567 Sierra - Google Drive