Merhaba Arkadaşlar;
Hiç uzatmıyorum ve direk konuya giriyorum. H270 & H170 kurulumu için rehberi olabildiğince sade ve yazı kirliliği oluşmayacak şekilde basitleştirdim.
Sistemimde herşey tam teşekküllü bir şekilde çalışmaktadır, çalışmayan hiç bir soruna denk gelmedim. Gayet stabil ve sorunsuz
Direk hazırladigim dosyaları paylaşacağım için, kextler ile kafanız karışmayacak
Uyarı: Her ne kadar riskli olsa da, BIOS' unuzu güncellemenizi tavsiye ederim
- Windows Boot Suresi: 7 Saniye
- Sierra Boot Suresi: 21 Saniye
Çalışan Donanımlar:
- CPU: Intel Core i5 7600K 3.8 GHz {O.C ile 4.4 GHz}
- Graphics: Intel HD630 Graphics 1536MHz {DVMT ile Max}
- Memory: Corsair 8GB DDR4 2133MHz {O.C ile 2400 MHz}
- Display: 20 Inch (1680x1050)
- Sound: Realtek ALC887
- Ethernet: Intel GbE LAN Ethernet
- Boot: Clover UEFI Dual Bootloader
- Calışmayan hiç bir donanım yoktur.
EFI Dosyası İndirme Bağlantısı;
Library / Extentions'a KCPM ile Kurulacaklar;
Not: Kuruluma başlamadan önce, eğer hackintosh konusunda yeni iseniz, alttaki linkte vermiş olduğum konuyu öncesinde iyice bir tavaf etmenizi öneriyorum arkadaşlar. Bunu önermemin sebebi ise, ileride oluşabilecek sorunları ve problemleri anlayarak irdeleyebilmenizdir. O yüzden Üşenmeyin, okuyun ve araştırın
ESP Mounter Pro: Mac yüklenen diskimizdeki EFI bölüntüsüne erişmemizi sağlayan, oldukça faydalı bir uygulamadır. Clover Configurator'de de aynı işlevsel özellik bulunmaktadır fakat ESP sadece bu işlev için temel görevi yapmaktadır..
Clover Configurator: Mevcut Config dosyamız ile sistemimizdeki düzenlemeleri sağlayabileceğimiz / bozabileceğimiz hayati bir uygulamadır Yalnız; bu kurulumda hazır EFI dosyamı paylaştığım için, istisnalar dahilinde ihtiyaç duymanıza gerek yoktur
KCPM Utility Pro: Hayati kext'leri (sürücüleri) kurmamızı sağlayan, kullanımı kolay ve basit gerekli bir uygulamadır. Bu kurulumda Kesinlikle ihtiyacımız olacaktır..
Alternatif Konu Linki; Programsız EFI Mount etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Not: Biostan uefi mac diskimizi First Boot olarak tanimlayin ki, varsa eger Windows da boot olabilsin
1. ADIM
- Rehberde belirtildiği gibi, 8GB veya 16GB Flash belleğe raw formatında imajı yazalım
- İmaj yüklendikten sonra, Windows ortamında görebileceğimiz EFI bölüntüsü olacaktır
- Bölüntü içerisine girdiğimizde, EFI klasörünü göreceksiniz. Bunu silebilirsiniz
- Vermiş olduğum EFI klasörünü ise, sildiğiniz yere kopyalayın.
Gerekli Bios ayarlamalarını yaparak ayarları kaydedelim;
1) Load Optimized = Defaults
2) VT-d = Disabled
3) Fast Boot Mode = Disabled
4) OS Type = Other OS
5) IO SerialPort = Disabled
6) XHCI Handoff = Enabled
7) Save and exit diyerek BIOS hazırlığımız tamamdir
Flash bellek ile yapacağımız kurulumda usb 2.0 portunu kullanalım!
Anakart üzerinden veya USB portlarında ekstra bileşen kullanmayalım!
Mevcut ekran kartınızın uyumluluğu hakkında bilginiz yoksa, ekran kartını çıkaralım!
Anakart üzerinden veya USB portlarında ekstra bileşen kullanmayalım!
Mevcut ekran kartınızın uyumluluğu hakkında bilginiz yoksa, ekran kartını çıkaralım!
- Bilgisayarımızı kapatalım ve flash belleğimizi 2.0 portuna takalım
- Bilgisayarı açalım ve hemen sonrasında F12 tuşuna basalım (UEFI Boot)
- Flash belleğinizi seçelim ve devam edelim
- Karşımıza Clover Boot ekranı gelecek. MacOS'u seçelim
- Apple logosu gelecektir. Çubuğun dolmasını bekleyin ve kurabilirsiniz
4. ADIM
- Yükleme tamamlandığında, sistem kendini yeniden başlatacaktır
- Bilgisayar yeniden başladığında tekrar F12 metodu uygulayarak Clover ekranına gelelim
- Clover ekranı bizleri karşıladığında, yüklemeyi gerçekleştirdiğimiz Disk'i seçelim
- Apple logosu gelecektir. Çubuğun dolmasını bekleyin ve gerekli ayarları yapabilirsiniz..
Not: Sistem açıldığında (Finder & Masaustu) USB ve uyku hariç herşey çalışacaktır (Ses, İnternet vb) ama gerekli olan diğer bileşenleri de stabiliteye kavuşturmak için, rehberdeki adımları uygulamaya devam edelim
5. ADIM
- Sistem EFI'sini mount ediyoruz ve EFI klasörünü siliyoruz
- Flash Disk'imizde bulunan EFI ile Mount edilen EFI'yi karıştırmayalım lütfen!
- Flash Disk'imizde bulunan ''EFI'' Klasörünü kopyalayip, Sistem ''EFI''si içine yapıştırıyoruz.
- Artık flash belleğimizi çıkararak sistemimizi yeniden başlatabiliriz
Library / Extention'a KCPM ile yüklenecekler;
Araçlar - KCPM Utility (Gelişmiş Kext Kurma Uygulaması) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
- AHCI_Intel_Generic_SATA
- GenericUSBXCHI
- IntelMausiEthernet
- USBInjectAll
- XHCI-200-Series-injector
4K testlerinde sorunsuz ve pürüssüz bir görüntü aldım
Sevgili kardeşim İbrahim (@want to ) desteğinden ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum
Herhangi bir sorun yaşarsanız, konu altında paylaşabilirsiniz. 4 Defa üst üste stabil kurulum yapmam sonucu, hiç bir problem yaşamadım fakat, bu sorun olmayacağı anlamına gelmez. Zaten, Clover ve kurulum ekranında hiç bir ayar veya boot args gerekmiyor. H270-HD3 kullanıcıları deneyimleyip başarılı bir hackintosh sonucu elde edebilirlerse, sonuclarini ve bir teşekkürü çok görmemelerini arzuluyorum..
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 0.8.6
- Laptop Modeli
- Lenovo Thinkpad L440
- Anakart Modeli
- Gigabyte P43-ES3G
- İşlemci Modeli
- Intel® Xeon™ X5450
- Grafik Kartı
- Zotac GTX650 2GB (GK107)
- Ses Kartı Modeli