[Başarılı Kurulum] HP G6 2212et --- Sierra 10.12.6

last hope

APPRENTICE
26 Ara 2017
8
1
0
33
Sistem Özellikleri:
Intel Core i5 3210M 2.5 GHZ
8.0 GB 1600 MHz Bellek
Intel HD Graphics 4000
AMD Radeon HD 7600M series

Çalışanlar:
Intel HD Graphics 4000
Ses
Ethernet
Touchpad(ilk başta çalışıyordu ama şu an çalışmıyor sebebini bilmiyorum :) )
Klavye
Mouse( Logitech G300s kullanıyorum.Fare imleci biraz yavaş hareket ediyor.)

Çalışmayanlar:
Wi-Fi
AMD Radeon HD 7670m
Mikrofon
Kart okuyucu
Buraya eklediklerimden çalışan vardır belki ama pek ihtiyacım olmadığından üzerine düşmedim.

Merhaba pc lere mac yükleme olayını öğrendiğimde ilk olarak high sierrayı yüklemeye çalıştım ama onda başarılı olamadım sonra sierrayı yüklemeye karar verdim. Kurulum aşamalarını anlatmayacağım kurulumu hali hazırda bulunan hazırlanmış aşağıdaki video rehberine göre yaptım.

Kurulum aşamasında herşey videodaki gibi gitmiyor. Kurulum sırasında sadece ek olarak ethernet bağlantı ayarları çıkıyor. Bu ayarları yapmaya çalıştığımda ethernet bağlantısını tanımadı bu yüzden bu aşamayı atladım. Sonra Clover Boot menüsünü direk açılışta çıkmasını ayarlayamadım. Sebebi benim bios ayarlarım videodaki gibi ayrıntılı özelliklere sahip değil. Clover boot menüsüne açılışta F9 tuşuna basarak ulaşıyorum.(hangi seçeneği seçtiğimi şu an tam olarak hatırlamıyorum ama bir dahaki sistemi başlattığımda not alıp editleyeceğim)

Kurulum tamamlandıktan sonra internet ve ses çalışmıyordu. İnternet için Kext Vizard programını kullandım.https://drive.google.com/drive/folders/1pyp9_miZYlJNf7HLK0DzyKrSXAGX01Zn?usp=sharing
HP G6 - Google Drive
Kextleri hangi siteden indirdiğimi hatırlamadığım için Google Drive a yükledim. Kextlerin ikisinide garanti olsun diye peş peşe yüklediğimden hangisinin işe yaradığından emin değilim :) Yükleme aşaması ise Kext Vizard adlı programı indirip çalıştırın. Installation sekmesine geçip kext dosyalarını browse a tıklayıp seçin sonra installa tıklayıp işlem bittikten sonra sistemi yeniden başlatın.
Ses problemine gelince de onda birkaç tane kext denedim ama işe yaramadı. Sonra VoodooHDA programını keşfettim onu yükleyip sistemi yeniden başlattım ses problemini de öyle çözdüm.

Ek olarak internette gezinirken, video izlerken herhangi bir yavaşlık problemi yok ama dosya indirirken olması gerekenden çok daha yavaş indiriyor.

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler