[Başarılı Kurulum] HP Pavilion G6-1303et | Sierra 10.12.4

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
203258e72f00e061c1c6b5774c29335e copy.png
Ekran Resmi 2017-05-18 11.37.23.png

Sistem özellikleri;
  • Intel Core i3-2350M
  • Intel HD3000 Grafik Kartı
  • AMD Radeon HD 7400M
  • 4 GB DDR3 Ram
  • 500 GB HDD
Ek donanımlar;
  • USB Wi-Fi Adaptör(piyasada 20 TL rahatlıkla bula bilirsiniz)

Çalışan Donanımlar;
  • Intel HD3000 Grafik kartı(384MB yeterli)
  • IDT ses kartı(Voodo HD 2.6.8 ile
  • Mikrofon
  • Ehternet kartı
  • Touchpad
  • İmessage
Çalışmayanlar(geçici)
  • AMD 7400M Ekran kartı
  • Web cam(çalışıyordu ama şimdi kapattı kendisini)
  • Kendi Wi-Fi kartı(hiç çalışmıyor)

Selam arkadaşlar öncelikle bu Laptop, şirket bilgisayarı olduğu için bütün donanımlara ağırlık vermediğimi, ayrıca sistemi, hem test hemde formumuz için kullanım amaçlı olduğunu yazmak istiyorum. Kısacası gerekli kadar çalışan donanımlar yeterli şimdilik, ama ana kullanıcılar için vakit buldukça donanımları çalıştırıp, konuyu güncel tutacağım.

Lafı uzatmadan kuruluma geçelim.

• Kurulum başarı ile tamamladığınızı varsayıyorum, masa üstüne geldiniz.
  • Clover BootLoader açıp, buradaki gibi ayarlarımızı yapıp, BootLoader kurulumunu tamamlıyoruz.
    eKVRTuWe-h_1Gzc_IjvWjRXMgbuMMIll.png
  • Durmak yok yola devam ediyoruz.
  • Paylaştığım EFI klasörünü HDD kurulu olan EFI ile değiştirdik.
  • Şimdi İnternet lazım bize.
  • EFI klasörünün içinde bulunan, ehternet kexti ile , sıkıntısız onunda çalışması lazım.
  • Wi-Fi adaptörünü takalım ve aşağıda paylaştığım Wi-Fi sürücülerini önce, kexti sonra ise bağlanmasına yardımcı olan programı kuralım.
  • USB kurulum belleğimizi çıkartıp, sistemi yeniden başlatalım.
  • BootLoader geldi ve OS X ile Windows sorunsuz bie şekilde çalışıyor ve sistemler açılıyor ise, %75 yolu tamamladınız.
  • Voodoo HD 2.6.8 ile ses kartımızı aktif edelim. AppleALC ile bende sorun çıkardı, bazen çalışmadığı için ve benim de vakit sorunum olduğu için, direk Voodoo yöneldim.
  • Çoğu işlemi tamamladık, şimdi biraz sistemi kurcalayalım ve eksiklerimizi çıkaralım.
  • Sistem başarılı bir şekilde ve çalışır bir halde tamamladık. Geçmiş olsun.
Kextler;
Kextler-EFI.zip

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

csipahi77

APPRENTICE
6 Eki 2018
6
1
0
47
Merhaba aynı laptopa sierra kurulumu yaptım.Ancak usb 2.0 çıkışlarının 2 tanesini kullanamıyorum aynı sorun sen de oldumu ?

uzeyrdilki

APPRENTICE
14 Kas 2017
2
0
1
istanbul
Merhaba aynı laptopa sierra kurulumu yaptım.Ancak usb 2.0 çıkışlarının 2 tanesini kullanamıyorum aynı sorun sen de oldumu ?
HP G6-1256ek Hackintosh (Almost perfect) - Nonta's blog
Rehber El Capitan için ama yardımcı olur umarım. Bana oldu çünkü. Sadece benim işlemci i5 2450m ben ona göre SSDT düzenlemesi yapıp, harici ekran kartını kapattım. hdmi sesi falan aktif ettim o kadar. Bir de appleALC ve lilu ile mikrofon ve sesi.

BootLoader
Clover
Laptop Modeli
Hp pavilion G6 1307et
Anakart Modeli
1670
İşlemci Modeli
intel core i5 2450m (Sandy Bridge)
Grafik Kartı
intel HD 3000 & Ati 6470m
Ses Kartı Modeli
IDT 92HD81B1X5
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8105E
Disk ve RAM
240gb SSD & 8gb DDR3 1333mhz Ram

csipahi77

APPRENTICE
6 Eki 2018
6
1
0
47
Merhabalar

Sierra sürümünü dün akşama kadar sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. 2 Nisan gecesi gelen Apple güncellemesini bu sabah yükledim sistem restart yaptıktan sonra boot menüsünden 5 saniye otomotik olarak saydı normal açılış aşamasında apple logosuda normal şekilde ekrana gelip altındaki çizgi dolmaya başlarken ekran yavaş bir şekilde karardı ve bir daha görüntü gelmedi.Bunu defalarca başlatmama rağmen ekran belirttiğim şekilde kalıyor.Bu durumla ilgili yardımlarınızı beklemekteyim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler