Sistem özellikleri;
- Intel Core i3-2350M
- Intel HD3000 Grafik Kartı
- AMD Radeon HD 7400M
- 4 GB DDR3 Ram
- 500 GB HDD
- USB Wi-Fi Adaptör(piyasada 20 TL rahatlıkla bula bilirsiniz)
Çalışan Donanımlar;
- Intel HD3000 Grafik kartı(384MB yeterli)
- IDT ses kartı(Voodo HD 2.6.8 ile
- Mikrofon
- Ehternet kartı
- Touchpad
- İmessage
- AMD 7400M Ekran kartı
- Web cam(çalışıyordu ama şimdi kapattı kendisini)
- Kendi Wi-Fi kartı(hiç çalışmıyor)
Selam arkadaşlar öncelikle bu Laptop, şirket bilgisayarı olduğu için bütün donanımlara ağırlık vermediğimi, ayrıca sistemi, hem test hemde formumuz için kullanım amaçlı olduğunu yazmak istiyorum. Kısacası gerekli kadar çalışan donanımlar yeterli şimdilik, ama ana kullanıcılar için vakit buldukça donanımları çalıştırıp, konuyu güncel tutacağım.
Lafı uzatmadan kuruluma geçelim.
- macOS Sierra 10.12.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ımaj dosyamızı indirip, konuda da belirtildiği gibi, Win32 ile USB belleğe yazdıralım.
- [Video Rehber] Dual Boot UEFI Windows 10 ve macOS Sierra | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu burada ki video anlatılan gibi işlemleri yapalım.
- Kurulum USB belleğinin içinde, HD3000x1366x768 config.plist dosyamızı alıp, Clover içinde olan config.plist ile değiştirelim.
- BIOS ayarlarını default alıp, USB belleğimiz ile kurulum aşamasına geçelim.
- Sizlere bu Laptop için sadece düzenlenmiş, EFI klasörünü ve gerekli kextleri en aşağıda paylaştım. isteyen olur ise, direk EFI klasorü ile USB içerisin de ki EFI ile değiştirip, yada kurulumdan sonra Clover BootLoader kurulum dan sonra, fazla uğraşmanıza gerek yok.
- Kurulum başarı ile tamamladığınızı varsayıyorum, masa üstüne geldiniz.
- Clover BootLoader açıp, buradaki gibi ayarlarımızı yapıp, BootLoader kurulumunu tamamlıyoruz.
- Durmak yok yola devam ediyoruz.
- Paylaştığım EFI klasörünü HDD kurulu olan EFI ile değiştirdik.
- Şimdi İnternet lazım bize.
- EFI klasörünün içinde bulunan, ehternet kexti ile , sıkıntısız onunda çalışması lazım.
- Wi-Fi adaptörünü takalım ve aşağıda paylaştığım Wi-Fi sürücülerini önce, kexti sonra ise bağlanmasına yardımcı olan programı kuralım.
- USB kurulum belleğimizi çıkartıp, sistemi yeniden başlatalım.
- BootLoader geldi ve OS X ile Windows sorunsuz bie şekilde çalışıyor ve sistemler açılıyor ise, %75 yolu tamamladınız.
- Voodoo HD 2.6.8 ile ses kartımızı aktif edelim. AppleALC ile bende sorun çıkardı, bazen çalışmadığı için ve benim de vakit sorunum olduğu için, direk Voodoo yöneldim.
- Çoğu işlemi tamamladık, şimdi biraz sistemi kurcalayalım ve eksiklerimizi çıkaralım.
- Sistem başarılı bir şekilde ve çalışır bir halde tamamladık. Geçmiş olsun.
Kextler-EFI.zip
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- OLD Clover// New OpenCore
- Laptop Modeli
- Deskopt
- Anakart Modeli
- OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
- İşlemci Modeli
- OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
- Grafik Kartı
- Nvidia GTX970 4 GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek
- Ağ Aygıtları
- OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
- Disk ve RAM
- OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3