[Başarılı Kurulum] i7 6700K + Msi z170A M5 + Gtx 1070 10.12 Sierra Kurulumu

mferhat96

APPRENTICE
19 Ağu 2017
20
11
21
29
five_pictures6_3506_2015071719044155a8e149dfeaa.png
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Geçenlerde bu hackintosh olayını tesadüfen gördüm ve çok hoşuma gitti. Bunun için kendime şu bileşenlerden oluşan bir bilgisayar topladım.

İşlemci: İntel i7 6700K
Anakart: Msi Z170A Gaming M5
Ram: 2*8=16Gb Kingston Fury 2666Mhz DDR4 Ram ( ilerde değişecek )
Ekran Kartı: Asus Rog Strix GTX1070 8GB
SSD1: Samsung Evo 850 250GB ( Mac Kurulu )
SSD2: Kingston 250GB SSD ( W10 Kurulu )
İnternet: İlk etapta Asus N14 Usb Wifi aldım fakat çalışmadı daha sonra forumdan bir arkadaş sağolsun ar5b95 Kartı önerdi onu aldım internete sorunsuz bağlandım.

İhtiyacım olan dosyalar şu şekilde.

https://images.nvidia.com/mac/pkg/378/WebDriver-378.05.05.15f01.pkg ( EKRAN KARTI DRİVER' I)
OsxAptioFix2Drv-free2000.efi adlı bir dosya.
APGDFix Adlı bir dosya.
Altta yazacağım diğer tüm dosyalar osxinfo'nun kurulum dosyasında mevcut.

Kurulumu şu şekilde yaptım:

• Önce Bios Ayarlarını Şu şekilde Yaptım:
  1. Settings -> Advanced -> Windows OS Configuration -> Disable Windows 7 Installation
  2. Settings -> Advanced -> USB Configuration -> Enable XHCI Hand-off
  3. Settings -> Advanced -> Super IO Configuration -> Serial(COM) Port 0 Configuration -> Disable Serial(COM) Port0
  4. OC -> CPU Features -> Disable CFG Lock
  • Bilgisayar Açılırken F11 Tuşuna bastım ve karşıma Boot ekranı çıktı. Oradan Taktığım USB ye UEFİ seçeneğini seçecek şekilde tıkladım. Ardından İnstall Mac ( tam emin değilim ) tarzında bir seçenek çıktı ve ona tıkladım. Ardından kuruluma geçtim. Kurulum Esnasında Disk izlencelerinden format ataçağım diski seçtim ve
    İsmini Macintosh HD
    Formatını Mac Os X Extended
    Şemasını GUİD Partition

olarak değiştirdim. Sil dedim ve disk izlencelerini kapattım. Ardından kuruluma devam ettim.
  • Kurulum bittiğinde bilgisayarı yeniden başlattım ve aynı şekilde bir önceki adım gibi F11 Tuşuna bastım ve UEFİ olacak şekilde USB yi seçtim. Fakat burada bir farklılık olarak tekrar install seçeneğine değilde Boot Mac Os From Macintosh HD seçeneğine tıkladım.
  • Mac Sistemim açıldığında Multibeast ile gerekli yazılımları yükledim. Benim sistemime göre olan yazılımlar şu şekilde.
    • Quick Start -> UEFI Boot Mode
    • Drivers -> Audio -> Realtek ALC1150
    • Drivers -> Audio -> 100 Series Audio
    • Drivers -> Disk -> 3rd Party SATA
    • Drivers -> Disk -> 3rd Party eSATA
    • Drivers -> Disk -> Intel Generic AHCI SATA
    • Drivers -> Misc -> FakeSMC
    • Drivers -> Network -> Atheros -> AtherosE2200Ethernet v2.2.0d0
    • Drivers -> USB -> 3rd Party USB 3.0
    • Drivers -> USB -> Increase Max Port Limit
  • Bu şekilde yüklemeleri yaptıktan sonra Ekran Kartının Driver'ını Yükledim.
    https://images.nvidia.com/mac/pkg/378/WebDriver-378.05.05.15f01.pkg
  • Daha sonra bilgisayara res attım ve tekrar açılışta F11 tuşuna bastım. Bu sefer USB yi değil kurulum yaptığım SSD Yi Seçtim ve sistemi o şekilde başlattım.
  • Daha sonra Esp Mounter Pro Programı ile masaüstüne EFİ Klasörü oluşturdum. Bu Klasör USB deki EFİ klasörü ile aynı değil. Clover Configurer Programı ile MASAÜSTÜNDE BULUNAN EFİ- Clover içerisindeki config dosyasını açtım ve şu düzenlemeleri yaptım.
    • SMBIOS--> iMac 17,1 yaptım
    • Boot--> Arguments--> nv_disable=1 üzerindeki işareti kaldırdım
    • Graphics--> Inject Intel üzerindeki işareti kaldırdım
    • System Parameters-- NvidiaWeb işaretledim ve config dosyasını kaydettim.
  • Daha sonra Masaüstündeki EFI-CLOVER içindeki drivers64UEFI içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını sildim. Ardından bu dosyanın içine OsxAptioFix2Drv-free2000.efi dosyasını yapıştırdım.

• En son olarak ses'i halledememiştim.
    AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
    bu linkteki adımları uyguladım o sorunumda halloldu.

• Ardından kendi wifime uygun olan kext'i indirdim ve kurdum. Şuan Airdrop hariç herşeyi gayet sıkıntısız kullanabiliyorum.
nQ44ZKWbQLvwfZpSZrMYU13OJJZtDYkJ.png
Fit6LRTvlK2nKMFjSdeKurVsouGnr7pA.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler