Herkese iyi günler kurulumda 10.13.3 high sierra (montezuma) imajı kullanılmıştır emeklerinden ötürü kendisine teşekkürler gelelim parça listesi ve kurulum ayrıntılarına
- Asus H110M-K Anakart
- Intel pentium G4400
- Nvidia GT710 2GB Ekran Kartı
- Hi-Level DDR4 4GB 2133MHz
- Seagate 500GB Barracuda HDD
Kurulum aşamasına geçmeden önce usb belleğe halihazırda kullandığım Osx üzerinden etcher uygulaması ile montezuma hocamızın hazırlamış ve indirmiş olduğum imajı usb belleğe yazdırdım.
Kurulum aşamaları aşağıda belirtilmiştir;
1 - Bios ayarları;
- Security Mode: Disable
- Bios Mode: UEFI
- Xhcı: ENABLE
- Sata Mode: AHCI
2 - Hazırlamış olduğum usb ile sistemi boot ettim clover ekranı geldiğinde kullandığım cpu desteklenmediği için
kernelandkextpatches kısmından fakecpuıd kısmına (0x306A0) girdim ve direkt kuruluma başladım
3 - Kurulum bittikten sonra usb içinde hazır olan clover yükleme aracı ile uefı bootloader ayarlarında bootloader yükledim
4 - Usb efı klasör içinden config dosyasını kext dosyalarını ve drıvers dosyalırını sistem diskindeki efı klasöründeki yerlerine kopyaladım ekran kartını aktif etmek için nvd_enable=1 komutu girdim ve sistemi yeniden başlattım
Sonuç
işlemci i5 olarak görünüyor ekran kartı tam olarak çalışıyor ses ve ekran kartı için ekstra birşey yüklemem gerek olmadan çalışıyor usb portlarının tamamı çalışıyor appstore çalışıyor uyut-uyandır çalışıyor şuan da çalışmayan veya kararsız çalışan herhangi bir şey söz konusu değil herkese iyi günler.......