Bu kurulumda amaç HP Pavilion p6234ch sisteme HDD format atmadan direk olarak Yosemite' den El Capitan' a başarılı bir şekilde yükseltme yapmak. Aşağıda göreceğiniz gibi, sistem eski bir sistem ancak q8300 gayet rahat bir şekilde El Capitan ile performanslı bir şekilde çalışıyor.
HP Pavilion p6234ch
Caractéristiques de l'ordinateur de bureau HP Pavilion p6234ch | Assistance clientèle HP®
Anakart:
IPIEL-LA3 (Eureka3)
CPU:
Intel Core 2 Quad Q8300
Ram:
8 GB 1333 DDR 3
8 Go
SES:
Audio intégré Realtek ALC888S
Network:
Realtek 81111DL
Réseau LAN : Gigabit 10-Base-GT
Donanım iyileştirmeleri:
- SSD eklendi.
Samsung 840 EVO 250GB - Wi-Fi Kartı değiştirildi:
TP-Link PCI Express Wifi Adapter - Ekran kartı değiştirildi:
ASUS GT630-2GD3 2GB DDR3 Graphics Card
Cihazın BIOS' unda AHCI aktif etmek dışında bir şey yok. Dolayısıyla BIOS üzerinde bir şey yapmadım.
Kurulum:
- Sistemde Yosemite kuruluydu. Buradaki rehberden El Capitan PB 5 kurulum USB hazırladım:
OS X El Capitan Public Beta Clover İle Masaüstü Kurulumu - Kurulum USB' si ve cihaza uygun Clover bootloader ile EFI bölüntüsünü oluşturduktan sonra kendi Config.plist dosyamı EFI içine kopyaladım.
- Ve EL Capitan ile gelen SIP güvenlik kapalı olmasına dikkat ettim. ( Booter Config= 0x28 CsrActiveConfig= 0x03 ) Bu kodlar ile SIP güvenliği kapatıp sistemin sorunsuzca boot edilebilmesi için gerekli imzasız kext ve yamaları kurabiliyoruz.
- Ardından EFI/CLOVER/Kexts/10.11 içine FakeSMC.kext, Ethernet kextlerini kopyaladım.
- Ancak sistem boot aşamasında FakeSMC.kext hatası verdi. Bunun üzerine FakeSMC.kext' i USB/System/Library/Extensions içine yükledim. Zira El Capitan, kimi zaman EFI içindeki enjekte kextleri okumayabiliyor. Bununla ilgili Clover' da bir güncelleme yayınlanacaktır.
Kod:
<key>FixHPET_0010
</key> [/LIST] <true/>
<key>FixIPIC_0040</key>
<true/> </dict>
Dediğim gibi, HDD biçimlendirme yapmadan direk olarak Yosemite kurulu HDD seçili olduğu halde kuruluma geçtim.
Yaklaşık 9 dakika sonra kurulum bitti. Kurulum bittikten sonra sistemi tekrar USB ile açtım. Ancak bu sefer kurulum yaptığım HDD seçtim. Ve Yosemite başarılı bir şekilde güncellenmiş olarak açıldı.
Ancak işlemler daha bitmedi. Son olarak USB içindeki Config dosyasını EFI bölümüne kopyaladıktan, FakeSMC.kext /System/Library/ Extensions içine yükledikten sonra kurulum USB' sini çıkartıp Terminal ile önbellek dosyalarını yeniden yapılandırdırıp sistemi USB olmadan başlattım. Ve sistem sorunsuzca açıldı.
Geriye Ses ve Ethernet kaldı. Wi-Fİ için bir şey yapmama gerek yok zira OS X Wi-Fi kartını yerleşik olarak tanıyor.
Ses yongası ALC888s. Bunun için Multibeast 6.1 sürümünü kullanmak istedim. Zira Multibeast 6.1 sonrası sürümlerde bulunan ALC888 kext' leri ne yazık ki hata veriyor.
Ancak bu seferde şöyle bir sorun çıktı: Multibeast 6.1 El Capitan ile uyumlu olmadığından hata verdi. Bende bunun üzerinde Multibeast içine ulaşarak ALC888 için gerekli olan AppleHDA ve HDAEnabler1.kext' lerini masaüstüne çıkartıp bunları /Extensions içine kext wizard ile yükledim.
Ardından Multibeast yeni sürümle Ethernet sürücümüde yükledim. Sistem önbellek dosyalarını onardıktan sonra sistemi yeniden başlattım. Ve sorunsuzca Ses ve Ethernet tanımlanmış oldu.
SSD kullandığım için Trim Enabler aktif etmek için Terminal açıp şu komutu girdim:
Kod:
sudo trimforce enable
Sİstem uyku moduna geçtikten sonra, sistemin uyanmadığını gördüm. Bunu çözmek içinde Config.plist dosyasına ACPI satırına şu komutları girdim:
Kod:
<dict>
<key>AddPNLF_1000000</key>
<true/>
<key>FIX_S3D_2000000</key>
<true/>
</dict>
Çalışanlar:
- Ses
- Uyku, Uykudan Uyanma
- Ethernet
- Wifi (Yerleşik)