High Sierra Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bunun üzerine bir de High Sierra kurulumunu eski bir sistemde deneyelim dedik ve q8300 işlemcili sisteme başarılı bir High Sierra kurulumu yaptık.
Donanım ayrıntıları;
Anakart:
IPIEL-LA3 (Eureka3)
CPU:
Intel Core 2 Quad Q8300
Ram:
8 GB 1333 DDR 3
8 Go
SES:
Audio intégré Realtek ALC888S
Network:
Realtek 81111DL
Réseau LAN : Gigabit 10-Base-GT
Donanım iyileştirmeleri:
- SSD eklendi.
Samsung 840 EVO 250GB - Wi-Fi Kartı değiştirildi:
TP-Link PCI Express Wifi Adapter - Ekran kartı değiştirildi:
NVIDIA GTX 560 TI
Kurulum için yine High Sierra Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu rehberini takip ettim.
Ancak kurulum, rehberdeki sisteme kıyasla oldukça uzun sürüyor. Hem kullandığım mekanik diskten, hem de High Sierra'dan kaynaklı olmasından dolayı, kurulumda oldukça uzun süre bekliyorsunuz. En basitinden Kurulum Ekanında Disk İzlencelerinin açılması, disklerinizi okuması ve disk formatlama işlemi neredeyse 1 saat sürdü. Ek olarak High Sierra DP1 gerçek MacPRo'ya da kurdum. Bu cihazda bile kurulum, kurulum sonrası boot, oldukça uzun sürmekte.
Kurulum bittikten sonra yapmamız gerekenler yine Hackintosh kurulum sonrası Clover Bootloadr kurulumu, gerekli dosyaların EFI içine atılması vb.
Kurulum Sonrası:
Her ne kadar aşağıdaki resimdeki göreceğiniz üzere GTX 560 ti ekran kartını tanıdı ancak yerleşik olarak tanımadı. NVIDIA Web Driver 10.13 için düzenleyip kurduktan, AppleGraphicsControl.kext ve NVDAStartupWeb.kext'lerini düzenledikten sonra tam çözünürlükte tanıdı. Ancak grafik hızlandırma çalışmıyor maalesef. Dolayısıyla grafikler takılıyor.
Denemek isteyenler için gerekli gerekli nvidia Web Driver ve diğer dosyaları aşağıda paylaştım;
OSXINFO_High Sierra_NVIDIA WEB.zip
Bu da muhtemelen High Sierra için Nvidia Web güncellemesi yayınlanınca çözülecektir.
Ses için ise bu sefer farklı bir yol denedim. Aşağıdaki bağlantıdan ALC888s kext kurulumunu yaptım ve ses sorunsuz tanıdı.
Realtek ALC888S için AppleHDA Kext | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Netwok içinde RTL8111 kext kullandım. Bununla da network çözdüm.
RealtekRTL8111-Binary 2.2.1 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Sonuç olarak şunu diyebilirim; Eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa ve donanımınız eski ise şu an için 10.13 DP 1 kurulumunu tavsiye etmem. Ancak elinizde harici bir diskiniz varsa ve tecrübe edinmek isterseniz elbette deneyebilirsiniz.
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 0.6.4
- Anakart Modeli
- Asus Z170 Deluxe
- İşlemci Modeli
- Intel i7 6700K
- Grafik Kartı
- 8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
- Ses Kartı Modeli
- ALC 1150
- Ağ Aygıtları