Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle sistemimden bahsedeyim;
Core i3 4030u
Hd4400 - R5 M330
12 GB RAM
Samsung 750 Evo SSD - 500 GB Seagate
İntel 3160 wifi kartı
Full HD ekran
ALC 265 Ses yongası
Çalışanlar;
Fakat işlem burada bitmiyor.
Gelelim Ekran kartının kurulumuna;
Github'da repo oluşturdum. AMD Ekran Kartı Ve Kart Okuyucu hariç çalışmayan yok.
-HDMI Ses yaması yapıldı.
-AppleALC Yöntemi ile ses aktif edildi ve dahili ve harici mikrofon çalışıyor.
-Native PM Çalışıyor.
-10.12.4+ Üzeri paralaklık yaması eklendi.
-SSDT-HDEF Layout 11 girildi ve codec commander yeniden yapılandırldı.
GitHub GitHub - ibrahimdoqn/Lenovo-B50
10.12.3 Güncellemesi yapmak;
10.12.4 Güncellemesinde İntelbaclight kext sorun çıkarıyor. Güncelleneseye kadar kurmayacağız
VoodooHDA Düzenlemeleri;
Wifi için ilk olarak DW1830 Versiyonunu ali expressden sipariş etmiştim. Fakat sanırsam Whitelist denilen olaya takılıyormuş ve BİOS'um yazma korumalı olduğu için Modlama işlemini yapamadım. Bios Modsdaki arkadaş Bios'u Modlamam için SPI Programmer + SOIC8 Clip bulundurmam gerektiğini söyledi.
Whitlist olayını araştırırken lenovo uyumlu olduğu söylenen 04x6020 parça numaralı bcm94352z Wifi kartı buldum. DW1830 Elime ulaşmadan birde bu karttan sipariş geçtim.
Satıcı elimdeki ürünle uyumlu olduğunu belirmiş. Kart elime geçince denemeyi yapacağım.
Trim açmak için Terminalden
Komutunu verdim.
İsteyen olursa DW1830 Kartımı satışa koyabilirim.
Wifi olayınıda çözünce Hemen hemen sorunsuz bir sistem oluşturmuş olacağım. Herkeze başarılar diliyorum.
Öncelikle sistemimden bahsedeyim;
Core i3 4030u
Hd4400 - R5 M330
12 GB RAM
Samsung 750 Evo SSD - 500 GB Seagate
İntel 3160 wifi kartı
Full HD ekran
ALC 265 Ses yongası
Çalışanlar;
- Native Cpu PM
- Hotkeyler(Ses çalışıyor, Parlaklık ayarını klavye ayarlarından yapacağız)
- Hepsi olmasada Touchpad Gestureları
- Grafik kartı(HD 4400)
- Trim Komutu
- Ses vs.
- Dahili mikrofon
- AMD Ekran Kartı
- Dahili kart okuyucu
- HDMI Ses(Uğraşmadım)
- Wifi(İntel 3160) - Başka bir kart sipariş verdim. Henüz elime ulaşmadı.
- Öncelikle Bu linkten Laptop imajını indirdim
- Kuruluma başlamadan önce USB Bellekte EFI - CLOVER - Kext - Others Konuma rtl8111.kext dosyasını attım. Kurulumdan sonra internet lazım olacak
- İmajı usb belleğe nasıl yazdıracağımız vs. rehberde var.
- Bios'dan secureboot'u kapatmak dışında bir değişiklik yapmadım.
- Sistem açıldıktan sonra Multibeast ile clover kurulumu yaptım.
- DSDT SSDT gibi konulardan anlamadığım için Lenovo Z50'nin rehberini kullandım. Hemen hemen benzer yapıya sahipler;
Kod:git mkdir ~/Projects cd ~/Projects git clone https://github.com/the-braveknight/Lenovo-Z50-DSDT-Patch.git z50.git cd ~/Projects/z50.git ./download.sh ./install_downloads.sh elan cd ~/Projects/z50.git make make install cd ~/Projects/z50.git ./patch_edid.sh cd ~/Projects/z50.git curl -o ./ssdtPRGen.sh https://raw.githubusercontent.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/master/ssdtPRGen.sh chmod +x ./ssdtPRGen.sh ./ssdtPRGen.sh (Burada gelen ekranda Sırasıyla N N tuşuna basınız) cd ~/Projects/z50.git sudo ./mount_efi.sh / cp ~/Library/ssdtPRgen/ssdt.aml /Volumes/EFI/EFI/Clover/ACPI/patched/SSDT.aml sudo pmset -a hibernatemode 0 sudo rm /var/vm/sleepimage sudo mkdir /var/vm/sleepimage cd ~/Projects/z50.git sudo ./mount_efi.sh / cd ~/Projects/z50.git git pull ./download.sh ./install_downloads.sh ./update_config.sh make make install sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / kextstat|grep -y acpiplat kextstat|grep -y appleintelcpu kextstat|grep -y applelpc kextstat|grep -y applehda
Fakat işlem burada bitmiyor.
Gelelim Ekran kartının kurulumuna;
- https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads/RehabMan-FakePCIID-2017-0109.zip Bu dosyayı İndirdikten sonra içerisinden FakePCIID Ve HD Graphics kextleri KPCM İle kuralım.
- Kurulumun nasıl yapılacağına dair gerekli belge hackintosh kurulum usb'sinde var.
- Kext kurulumundan sonra kesinlikle Rebuild System Kext Cache yapıyoruz.
- Ses çalışmayacaktır kurulumdan sonra VoodooHDA ile ses sorununu aşıyoruz.
https://sourceforge.net/projects/voodoohda/files/latest/download - Clover configrator'u açın ve efi bölümünü bağlayın.
Download Clover_v2.4k_r4049.zip - EFI - CLOVER Klasörünü açın ve içerisinden drivers ile başlayan bütün klasörleri silin.(İleride sorun çıkmaması açısından)
- EFI- CLOVER İçerisinden config.plist dosyasını siliniz.
- Şuan Kext Clover DSDT SSDT Herşey tamam olsada sistem boot olmayacaktır. Hazırladığım config dosyasını indirin ve EFI-CLOVER Konumuna atın
config.plist - Yeniden başlattığınızda Sistem sorunsuz olarak Açılacaktır.
Github'da repo oluşturdum. AMD Ekran Kartı Ve Kart Okuyucu hariç çalışmayan yok.
-HDMI Ses yaması yapıldı.
-AppleALC Yöntemi ile ses aktif edildi ve dahili ve harici mikrofon çalışıyor.
-Native PM Çalışıyor.
-10.12.4+ Üzeri paralaklık yaması eklendi.
-SSDT-HDEF Layout 11 girildi ve codec commander yeniden yapılandırldı.
GitHub GitHub - ibrahimdoqn/Lenovo-B50
Kod:
git
mkdir ~/Projects
cd ~/Projects
git clone https://github.com/ibrahimdoqn/Lenovo-B50.git b50.git
cd ~/Projects/b50.git
./download.sh
./install_downloads.sh elan
cd ~/Projects/b50.git
make
make install
sudo cp -R ~/Projects/b50.git/kexts/AppleBacklightInjector.kext /Library/Extensions
sudo cp -R ~/Projects/b50.git/kexts/AppleALC.kext /Library/Extensions
cd ~/Projects/b50.git
curl -o ./ssdtPRGen.sh https://raw.githubusercontent.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/master/ssdtPRGen.sh
chmod +x ./ssdtPRGen.sh
./ssdtPRGen.sh
cd ~/Projects/b50.git
sudo ./mount_efi.sh /
cp ~/Library/ssdtPRgen/ssdt.aml /Volumes/EFI/EFI/Clover/ACPI/patched/SSDT.aml
cd ~/Projects/b50.git
./patch_edid.sh
sudo pmset -a hibernatemode 0
sudo rm /var/vm/sleepimage
sudo mkdir /var/vm/sleepimage
cd ~/Projects/b50.git
cp config.plist /Volumes/EFI/EFI/Clover/config.plist
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
10.12.4 Güncellemesinde İntelbaclight kext sorun çıkarıyor. Güncelleneseye kadar kurmayacağız
- Bu link ile 10.12.3 Güncellemesini indirelim.
İndir - macOS Sierra 10.12.3 Birleştirilmiş Güncellemesi - Clover Configrator ile Efi Mount edelim.
- Efi klasörümüzü açalım ve CLOVER Klasörünün yedeğini alalım.
- Hackintosh usb'mizden Config.plist ve Kext Klasörünü EFI-CLOVER Klasörüne kopyalayalım.
- Dmg dosyasını bağlayalım Güncellemeyi kuralım.(Güncelleme kurulurken bozuk bir ekran gelebilir. Sorun yok güncelleme yükleniyor. SSD Olduğu halde 15 dk civarı sürdü bende.)
- Sistem Açıldığında Bu makalede anlattığım bütün işlemleri baştan yapın.
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-intel-backlight/downloads/RehabMan-IntelBacklight-2017-0226.zip - Kextleri kurarken Yukarıda verdiğim İntelBacklight Kextinide kurun.
VoodooHDA Düzenlemeleri;
Kod:
sudo nano /System/Library/Extensions/VoodooHDA.kext/Contents/Info.plist
- MixerValues" satırının altında "PCM" bulun ve altındaki (90) olan değeri (100) olarak değiştirin.
Kod:<key>PCM</key> <integer>100</integer>
- VoodooHDAEnableHalfVolumeFix değerini <true> olarak ayarlayın.
Kod:<key>VoodooHDAEnableHalfVolumeFix</key> <true/>
- Daha sonra CTRL O Ve Ctrl X yaparak betikten çıkın.
Wifi için ilk olarak DW1830 Versiyonunu ali expressden sipariş etmiştim. Fakat sanırsam Whitelist denilen olaya takılıyormuş ve BİOS'um yazma korumalı olduğu için Modlama işlemini yapamadım. Bios Modsdaki arkadaş Bios'u Modlamam için SPI Programmer + SOIC8 Clip bulundurmam gerektiğini söyledi.
Whitlist olayını araştırırken lenovo uyumlu olduğu söylenen 04x6020 parça numaralı bcm94352z Wifi kartı buldum. DW1830 Elime ulaşmadan birde bu karttan sipariş geçtim.
Satıcı elimdeki ürünle uyumlu olduğunu belirmiş. Kart elime geçince denemeyi yapacağım.
Trim açmak için Terminalden
Kod:
sudo trimforce enable
İsteyen olursa DW1830 Kartımı satışa koyabilirim.
Wifi olayınıda çözünce Hemen hemen sorunsuz bir sistem oluşturmuş olacağım. Herkeze başarılar diliyorum.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- Opencore 0.68
- Anakart Modeli
- ASUS H81M-PLUS
- İşlemci Modeli
- Intel Xeon E3 1220 v3(Haswell) @ 3.5GHz(All Core OC)
- Grafik Kartı
- Asus AMD R7 265 2 GB
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC887
- Ağ Aygıtları
- Realtek RTL8111 && Broadcom BCM94360CS2(Fenvi FV-HB1200)
- Disk ve RAM
- 120 GB HP S600 SATA && 1 TB SEAGATE HDD, 16 GB DDR3 1600 MHz