Öncelikle benim eski işlemcimin ekran kartı macosa uyumsuz olduğu için işlemcimi intel core i3 3110M ile değiştirdim,işlemcisi intel pentium 2020m olan bilgisayarı benle aynı model olan arkadaşların da değiştirmesi gerekli.Ben ikinci el 50tl fiyat ile aldım,sorunsuz bir şekilde çalıştı.Diğer bir uyumsuz donanım ise bilgisayarımdaki wifi kartım onu da değiştirdiğim zaman konuyu editleyeceğim,şu an tek uyumsuz olan şeyim wifi kartı.
Osxinfo Mojave imajı ile hiç bir ayar yapmadan direk rawı Rufus ile usbye yazdırıp boot ettim hiçbir sorun çıkmadan kuruldu ve açıldı.
Yardımları için @montezuma adminime çok teşekkürler.
Sistem Özelliklerim
Görüntüler
Ekleme:
Wifi kartı uyumsuz olan arkadaşlar uyumlu bir kart alana kadar iphonedan kişisel erişim noktasını açıp lightning ile bağlarlarsa telefonundaki mobil veriden internete bağlanabilirler.
Ekleme 26.12.19 :Wifi olayını Lenovolardaki whitelist yüzünden usb adaptör alarak çözmek durumunda kaldım(tp-link tl-wn722n v3).
Lenovo G580 kullanan arkadaşlar sorularını sorabilirler yardımcı olabilecek kadar tecrübe edindim.
Yararlandığım video kaynaklar :
Ekleme:
1) macOS Mojave | Laptop'larda Parlaklık Sorununu Çözme
Bu konudakileri yaparak F1 ve F2 tuşları ile parlaklığımı ayarlamayı çalıştırdım.
2) Ekranımın rengi bir değişikti mavileri mor gibi gösteriyordu Sistem Tercihleri>Ekran>Renk kısmından alttaki seçeneği seçtim ve düzeldi.
Osxinfo Mojave imajı ile hiç bir ayar yapmadan direk rawı Rufus ile usbye yazdırıp boot ettim hiçbir sorun çıkmadan kuruldu ve açıldı.
Yardımları için @montezuma adminime çok teşekkürler.
Sistem Özelliklerim
| Sürüm | MacOS Mojave | Uyum |
| İşlemci | Intel Core i3 3110M | Çalışıyor |
| Grafik Kartı | Intel HD Graphics 4000 | Çalışıyor |
| Ethernet Kartı | Atheros AR8162 | Çalışıyor |
| Wifi ve Bluetooth Kartı | Broadcom BCM43142 | Uyumsuz |
| Ram | Samsung DDR3 4GB | Çalışıyor |
Görüntüler
Ekleme:
Wifi kartı uyumsuz olan arkadaşlar uyumlu bir kart alana kadar iphonedan kişisel erişim noktasını açıp lightning ile bağlarlarsa telefonundaki mobil veriden internete bağlanabilirler.
Ekleme 26.12.19 :Wifi olayını Lenovolardaki whitelist yüzünden usb adaptör alarak çözmek durumunda kaldım(tp-link tl-wn722n v3).
Lenovo G580 kullanan arkadaşlar sorularını sorabilirler yardımcı olabilecek kadar tecrübe edindim.
Yararlandığım video kaynaklar :
Ekleme:
1) macOS Mojave | Laptop'larda Parlaklık Sorununu Çözme
Bu konudakileri yaparak F1 ve F2 tuşları ile parlaklığımı ayarlamayı çalıştırdım.
2) Ekranımın rengi bir değişikti mavileri mor gibi gösteriyordu Sistem Tercihleri>Ekran>Renk kısmından alttaki seçeneği seçtim ve düzeldi.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Laptop Modeli
- Lenovo G580
- Anakart Modeli
- Lenovo
- İşlemci Modeli
- Intel Core i3 3110M
- Grafik Kartı
- HD Graphics 4000
- Ses Kartı Modeli
- Conexant SmartAudio HD
- Ağ Aygıtları