[Başarılı Kurulum] Lenovo Ideapad 300-15ISK

brltpc

APPRENTICE
13 Eyl 2017
64
45
21
33
Ayrıntılı sistem bilgileri;

Processor Name: Intel Core i5-6200U
Original Processor Frequency: 2400.0 MHz
CPU ID: 000406E3
CPU Brand Name: Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
CPU Vendor: GenuineIntel
CPU Stepping: D0/D1
CPU Code Name: Skylake-U
CPU Technology: 14 nm
CPU S-Spec: SR2EY
CPU Thermal Design Power (TDP): 15.0 W
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Module Size: 4 GBytes
Memory Type: DDR3 SDRAM
Module Type: SO-DIMM
Memory Speed: 800.0 MHz (DDR3-1600 / PC3-12800)
Module Manufacturer: SK Hynix
Module Part Number: HMT451S6BFR8A-PB
Module Revision: 12366
Module Manufacturing Date: Year: 2015, Week: 52
Module Manufacturing Location: 1
SDRAM Manufacturer: SK Hynix
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Network Card : RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Eth.
Vendor Description : Realtek PCIe GBE Family Controller
Maximum Link Speed : 1000 Mbps
Transmit Buffer Size : 193792 Bytes
Receive Buffer Size : 775168 Bytes
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adı : Intel(R) HD Graphics 520
Bağdaştırıcı Türü : Intel(R) HD Graphics Family, Intel Corporation uyumlu
Bağdaştırıcı Açıklaması : Intel(R) HD Graphics 520
Çözünürlük : 1366 x 768 x 60 hertz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) BIOS ayarları;

Configuration
  • Usb Legacy – Enabled
  • Wireless Lan – Enabled
  • Graphic Device – Discerete
  • Power Beep – Disabled
  • İntel Virtual Techonology – Disabled
  • Bios Back Flash – Disabled
  • Hotkey Mode – Disabled
Security
  • Intel Platform Trust Technology – Enabled
  • Clear İntel Ptt Key – Enter

Boot
  • Boot Mode – Legacy Support
  • Boot Priority – Uefi First
  • Usb Boot – Enabled
  • Pxe Boot – Enabled
2) Kurulum rehberini inceleyerek gerekli imajı USB'ye yazdırdım, USB/EFI/CLOVER içindeki config.plist dosyasını Windows üzerinde formda yer alan config düzenleme aracı ile SMBIOS kimliğini MacBookPro13,1 i5/i7 Skylake olark ayarladım ve kurulumu sorunsuz gerçekleştirdim.

3) Clover EFI Bootloader son sürümünü indirdim UEFI sisteme uygun olarak kurulumu gerçekleştirdim.

4) USB içindeki Config Dosyaları klasöründeki uygun dosyayı atmama rağmen sistem boot etmedi bende USB/EFI içindeki CLOVER klasörünü HDD/EFI içine kopyaladım sistem sorunsuz boot etti.

5) Ethernet için Multibeast'in son sürümünü indirdim gerekli kext'i kurdum Kext Wizard ile "Rebuild Cache" yaptım sistemi yeniden başlattım Ethernet çalışır hale geldi.

6) Ses için ilk önce Multibeast içinde VoodooHDA 2.8.9 sürümünü kurdum ses gelmedi sonra library/extensions içinden kurduğum kext'i sildim Kext Wizard ile "Rebuild Cache" yaptım sistemi yeniden başlattım. Bu sefer AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek
rehberini inceleyerek yamalanmış AppleHDA ile çözmeye çalıştım işlemleri yaptıktan sonra sistem boot etmedi. Diski Windows ortamında transmac ile açarak kurduğum AppleHDA kextini ve Lilu.kext 1.2.0 sildim.

- Son olarak VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi rehberini inceleyerek VoodooHDA 2.9.0 Clover-V10.zip dosyasını indirdim ve VoodooHDA 2.9.0 Clover UEFI/ESP altındaki VoodooHDA MacOS Sierra Clover tikini işaretleyerek kurulumu tamamladım Kext Wizard ile "Rebuild Cache" yaptım sistemi yeniden başlattım ve ses sorunu çözülmüş oldu. Herhangi bir cızırtı veya düşük ses sorunu yaşamadım.

Çalışanlar;

Uyku
Ses
Ethernet Portu
İşlemci ve RAM sorunsuz görüntülenmekte
Intel(R) HD Graphics 520
Bluetooth

Çalışmayanlar;
Pil göstergesi
Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı
AMD Radeon(TM) R5 M330

Görseller;
eIS7qyaRDIVECslnJsBrqqAbHWuTTYny.png

Umarım faydalı bir konu olur. Teşekkürler.

NorthChuck

JEDI
8 Ocak 2018
250
16
221
@montezuma ustam bu bilgisyarın v310 modeli bende var tek farkı 4gb ddr4 tam ve ekran çözünürlüğü full hd

Sorunum arkadaşın bahsettiği config düzenlemeyi Windows üzerinden yapamıyorum Sitede olanda da config yükleyip düzenlemek istediğimde sol menü çalışmıyor ama yeni config oluşturunca çalışıyor

High Sierra efi usb içinde kurulum sonrası configler içindeki 520 config kullanmak isteyince de kurulumun dil seçim yerinde kalıyorum ve kurulum ekranı çok yavaş biliyorsun benim dell n5110 eski bir cihaz ama çok hızlıydı config ile mi alakalı yardımcı olabilir misin

Laptop Modeli
LENOVO V310 80SY026ATX
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD 520 & AMD Radeon 530
Ses Kartı Modeli
Realtek 8168
Ağ Aygıtları
Tp-Link 823N
Disk ve RAM
NVME 512 GB SSD & 1 TB HDD & 12GB DDR4 2133MHz

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
22
Bende Lenovo Z5070 cihazıma Sierra kurulumu yaptım başarılı oldu. Ayrıca Wifi adaptörü olarak bir süreliğine Asus N10 kullanıyorum internete güzelce giriyor, ürünün kutusunun içindeki CD'de Windows, Mac ve Linux sürücüleri yüklü geliyor yani sürücüyü indirmeden rahatlıkla kurabilirsin. Eğer ki daha iyisini alayım diyorsan Asus AC53 Nano tavsiye ederim. Ayrıca ürünü ben Vatan Bilgisayar'dan aldım ve bu 2 ürün o mağazada satılıyor, indirimde almıştım.

2-3 ay sonra AC53 alacağım, hem 5G internette 867Mbps, 2.4G'de ise 300Mbps desteği var. Ürünün kutusundan Mac uyumlu sürücü CD'si varmı bilmiyorum ama Asus'un resmi sitesinde buna uygun sürücü vardır. 10.7-10.12 uyumlu var.

Mehmet SRML

APPRENTICE
27 Eyl 2019
13
0
1
merhabalar cihazım lenovo ideapad 510 15 ısk intel i5 6200u kurulum için yardımcı olurmusunuz
catalina kurulabiliyor mu @brltpc

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler