@montezuma 10.12.5 Laptop imaj dosyasında;
config.pilist içine DDR4 ram ve SMBIOS Macbook 13.1 ekleyerek kurulum ekranına ulaştım (bunun için @gsprodaslo çok teşekkür ederim).
Düzenlemeler:
Bilinen hatalar:
Clover son halini ekliyorum. Oguzhan_Lenovo_15ISK.zip dosyasını indir - download
Sizinde çözümlediğiniz hatalar olursa bildirmeyi konunun altına yazmayı unutmayın.
config.pilist içine DDR4 ram ve SMBIOS Macbook 13.1 ekleyerek kurulum ekranına ulaştım (bunun için @gsprodaslo çok teşekkür ederim).
Düzenlemeler:
- Ses için layout 28 kullanıldı.
- NullCpuPowerManagement.kext kaldırıldı. Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
- Intel Speed Shift aktif edildi.
- Yapılan uygulamalar sonra bozulan batarya göstergesi Lenovo İdeapad y700 yaması ile pil göstergesi için DSDT yaması yapıldı.
- Ethernet için kext eklendi.
- Uyku problemi için usb yaması yapıldı, (sorunsuzca uykuya geçiyor).
- Youtube video sorununu gidermek için gerekli kext eklendi, (shiki.kext).
- Kamera kendinden çalışıyor.
- Bluetooth kendinde çalışıyor.
- Ekran kartı çalışıyor.
Bilinen hatalar:
- İntel Wi-Fi kart Mac desteği olmadığı için Wi-Fi çalışmıyor, kart değiştirmek gerekli.
- Nvidia Graphic kartını yama ile devre dışı bırakamadım, hata verdi açılışta sürekli.
- HDMI kart okuyucu vs denemediğim için çalışıp çalışmadığı hakkında bilgim yok. Geri bildirimde bulunun lütfen.
- Trackpad benim Laptop'da elan olduğu için fonksiyonel çalışmıyor. Elan için yapılan smarttouchpad.kext da tam verimli çalışmadığı için şu anlık Voodoop2s kullanıyorum.
Clover son halini ekliyorum. Oguzhan_Lenovo_15ISK.zip dosyasını indir - download
Sizinde çözümlediğiniz hatalar olursa bildirmeyi konunun altına yazmayı unutmayın.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Laptop Modeli
- lenovo ideapad 510 15ikb
- İşlemci Modeli
- intel core i5 7200u
- Grafik Kartı
- intel hd 620 & nvidia 940mx
- Ağ Aygıtları
- intel 3165ac
- Disk ve RAM
- 250gb hdd & 1tb hdd & ddr4 8 gb