[Başarılı Kurulum] Lenovo İdeapad Gaming 3 macOS Tahoe kurulumu.

hareketli27

APPRENTICE
8 Nis 2021
89
43
71
Herkese merhaba,
Sistem özellikleri benim cihaza benzeyen veya kurmaya çalışırken nootedred kext yüzünden kernel panic hatası alan var ise benim efi üzerindeki kext ile kurabilirler.
Çalışmayan sadece BCM94360CS2 Wifi OCLP güncellemesini bekliyorum.
Sistem daha akıcı hale gelmiş ve simgeler göze baya hoş görünüyor ben direkt Sequoia üzerine güncelledim.

Tahoe EFI

Ekli dosyalar

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
642
137
301
Hayırlı olsun.

Güncellerken Opencore, kextleri güncelledin mi hocam?

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (DEV)
Anakart Modeli
ASUS ROG STRIX B650E-E
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 7800X3D
Grafik Kartı
Sapphire AMD RX 6900 XT Toxic Extreme Edition - XTXH
Ses Kartı Modeli
ALC4080
Ağ Aygıtları
Intel Ethernet Controller I225-V
Disk ve RAM
250 GB SSD & 1 TB HDD & 1 TB M2 SSD & 2x16GB - 32 GB DDR5 6000MHz

hareketli27

APPRENTICE
8 Nis 2021
89
43
71
Teşekkür ederim ,güncelledim hocam sadece wifi çalışmıyor oclp güncelleme gelmeyecek gibi

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
642
137
301
Teşekkür ederim ,güncelledim hocam sadece wifi çalışmıyor oclp güncelleme gelmeyecek gibi
Güncellemeleri nasıl yaptınız? Bende güncelleyip macOS 26'ya geçmeyi düşünüyorum manuel güncelleme yapınca sorun oldu. Oto güncelleyebileceğim bir yöntem var mı?

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (DEV)
Anakart Modeli
ASUS ROG STRIX B650E-E
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 7800X3D
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC4080
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

hareketli27

APPRENTICE
8 Nis 2021
89
43
71
Manuel çok kombinasyon yaptım hocam başka bir lenovo bilgisayara kurulum yapılan efi dosyasını aldım config dosyasını kendi cihazıma göre ayarladım olmadı, simplify oluşturucu ile oluşturdum orada da mesela son sürüm sequoia 25 numaralı madde yazıyor ise 26 yazıp denemiştim tahoe için sayıyı örnek verdim hatırlamıyorum, o config dosyasına yeni sürüm kext dosyalarını işledim acpi yamalarımı ekledim sistem açıldı ama sequoia üzerinden güncellemeye çalıştığım için exitbs start sekmesinde kalıyordu en son installasistant pkg dosyasındaki createinstallmedia betiğini çalıştırarak usb diskten kurulum yapılabilen bir usb hazırladım ve hazırladığım efi ile kurulumu başarabildim.

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
642
137
301
Manuel çok kombinasyon yaptım hocam başka bir lenovo bilgisayara kurulum yapılan efi dosyasını aldım config dosyasını kendi cihazıma göre ayarladım olmadı, simplify oluşturucu ile oluşturdum orada da mesela son sürüm sequoia 25 numaralı madde yazıyor ise 26 yazıp denemiştim tahoe için sayıyı örnek verdim hatırlamıyorum, o config dosyasına yeni sürüm kext dosyalarını işledim acpi yamalarımı ekledim sistem açıldı ama sequoia üzerinden güncellemeye çalıştığım için exitbs start sekmesinde kalıyordu en son installasistant pkg dosyasındaki createinstallmedia betiğini çalıştırarak usb diskten kurulum yapılabilen bir usb hazırladım ve hazırladığım efi ile kurulumu başarabildim.
USB ile de exitbs start ekranında kaldım bende hocam. Daha ne yapabiliriz anlayamadım ki?

Developer beta güncellemerinden mi yapsak acaba?

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (DEV)
Anakart Modeli
ASUS ROG STRIX B650E-E
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 7800X3D
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC4080
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

hareketli27

APPRENTICE
8 Nis 2021
89
43
71
USB ile de exitbs start ekranında kaldım bende hocam. Daha ne yapabiliriz anlayamadım ki?

Developer beta güncellemerinden mi yapsak acaba?
hocam valla kafayı yedirtiyor ben 3 gün geçemedim exitbs start sorununu deneme yanılma yoluyla uğraşa uğraşa çözmüştüm :) şimdi beta 2 güncelleme gelmiş galiba AppleALC kext işlevini yitirmiş baya sancılı bir süreç, çözülene kadar güncelleme yapmayacağım zaten wifi gitti bir de ses gitmesin :D

• Like
Tepkiler: AirLife

AirLife

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
20 Mar 2017
642
137
301
hocam valla kafayı yedirtiyor ben 3 gün geçemedim exitbs start sorununu deneme yanılma yoluyla uğraşa uğraşa çözmüştüm :) şimdi beta 2 güncelleme gelmiş galiba AppleALC kext işlevini yitirmiş baya sancılı bir süreç, çözülene kadar güncelleme yapmayacağım zaten wifi gitti bir de ses gitmesin :D
Şu an son çare yazılım güncelleme kısmından beta güncellemerini açtım, indiriyorum. :)

O da olmazsa artık yapacak bir şey yok. :)

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (DEV)
Anakart Modeli
ASUS ROG STRIX B650E-E
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 7800X3D
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC4080
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler