Merhaba OS X info ailesi Windowsun tek düzeliğinden sıkıldığımdan Hackintosh Catalina denemesi yaptım detayları aşağıya ekliyorum 
Sistem Özellikleri
İşlemci: INTEL CORE I5 7300HQ
RAM: 16 GB DDR4 2400 MHZ
EKRAN KARTI: Intel Graphics 630 ve Nvidia GeForce GTX1050Tİ 4GB
SSD: 128 GB
HDD: 1 TB HDD
İntel Wireless AC3165 / RTL8111 GİGABİT ETHERNET
Realtek ALC235
ÇALIŞAN DONANIMLAR:
INTEL CORE I5 7300HQ
Intel Graphics 630 1536MB
SSD 128 GB + HDD: 1 TB HDD
Realtek ALC235
Sistem Uyku durumu
Pil Göstergesi
Touchpad (Temel Hareketler)
USB 3.0 Girişleri
Ekran aydınlatması
Numlock Tuşları
FN + Space klavye aydınlatması
Face time -İMessage
ÇALIŞMAYAN DONANIMLAR:
Nvidia GeForce GTX1050Tİ 4 GB
HDMI. ve DP portları
SD CARD yuvasıda çalışmamaktardır.
buraya bir not düşmem gerek arkadaşlar İntel ac3165 itlwm kext ve air port ile kurulum yaptım yani pek stabil broadcom kartlar gibi bir performans asla beklemeyin üzülürsünüz
Bios Ayarları:
UEFI önyüklemesi etkinleştirildi.
SecureBoot devre dışı
Fast Boot devre dışı
SATA modu AHCI olarak ayarlandı
İntel Trust Teknoloji aktif
Kurulum ve kurulum sonrası yapılması gerekenler:
Win32 Disk imager ile ( https://osxinfo.net/konu/macos-catalina-amd-intel-kurulum-imaji.10455 / ) imajı yazdırıyoruz tabiki öncelikle usb yazdırma işlemini tamamladıktan sonra sonra usb içerisindeki kurulum sonrası araçlar klasöründeki config dosyaları/İntel lattop HD630 dosyasını EFI içerisindekini silmek suretiyle config.plist olarak usb deki efımızin içine atıyoruz. kurulum aşaması vs bunları bildiginizi sayıyorum ben şahsen ( MultiBeast 12.3.0 - Catalina )ile kurulum sonrası EFI oluşturdum clover ya da multi beast kullanmak size kalmış daha sonrasında oluşan EFI klasörünü silerek Y520 EFI.zip bunu atarsanız sorunsuzca aynı donanımlarınız muhtemelen çalışıcaktır ve intel kullanıcak arkadaşlar heliport uygulamasını kurmayı ve kullanıcı hesaplarımı/oturum açma ögelerine eklemeyi unutmayın zaten canı istediginde çalışıyor gibi bir şey konuyu yanlışlıkla önceden paylaştıgım için kullandıgım EFI klasörünü aşağıya bırakıyorum esen kalın.

Sistem Özellikleri
İşlemci: INTEL CORE I5 7300HQ
RAM: 16 GB DDR4 2400 MHZ
EKRAN KARTI: Intel Graphics 630 ve Nvidia GeForce GTX1050Tİ 4GB
SSD: 128 GB
HDD: 1 TB HDD
Realtek ALC235
ÇALIŞAN DONANIMLAR:
INTEL CORE I5 7300HQ
Intel Graphics 630 1536MB
SSD 128 GB + HDD: 1 TB HDD
Realtek ALC235
Sistem Uyku durumu
Pil Göstergesi
Touchpad (Temel Hareketler)
USB 3.0 Girişleri
Ekran aydınlatması
Numlock Tuşları
FN + Space klavye aydınlatması
Face time -İMessage
ÇALIŞMAYAN DONANIMLAR:
Nvidia GeForce GTX1050Tİ 4 GB
HDMI. ve DP portları
SD CARD yuvasıda çalışmamaktardır.
buraya bir not düşmem gerek arkadaşlar İntel ac3165 itlwm kext ve air port ile kurulum yaptım yani pek stabil broadcom kartlar gibi bir performans asla beklemeyin üzülürsünüz
Bios Ayarları:
UEFI önyüklemesi etkinleştirildi.
SecureBoot devre dışı
Fast Boot devre dışı
SATA modu AHCI olarak ayarlandı
İntel Trust Teknoloji aktif
Kurulum ve kurulum sonrası yapılması gerekenler:
Win32 Disk imager ile ( https://osxinfo.net/konu/macos-catalina-amd-intel-kurulum-imaji.10455 / ) imajı yazdırıyoruz tabiki öncelikle usb yazdırma işlemini tamamladıktan sonra sonra usb içerisindeki kurulum sonrası araçlar klasöründeki config dosyaları/İntel lattop HD630 dosyasını EFI içerisindekini silmek suretiyle config.plist olarak usb deki efımızin içine atıyoruz. kurulum aşaması vs bunları bildiginizi sayıyorum ben şahsen ( MultiBeast 12.3.0 - Catalina )ile kurulum sonrası EFI oluşturdum clover ya da multi beast kullanmak size kalmış daha sonrasında oluşan EFI klasörünü silerek Y520 EFI.zip bunu atarsanız sorunsuzca aynı donanımlarınız muhtemelen çalışıcaktır ve intel kullanıcak arkadaşlar heliport uygulamasını kurmayı ve kullanıcı hesaplarımı/oturum açma ögelerine eklemeyi unutmayın zaten canı istediginde çalışıyor gibi bir şey konuyu yanlışlıkla önceden paylaştıgım için kullandıgım EFI klasörünü aşağıya bırakıyorum esen kalın.
Ekli dosyalar
-
174.6 KB Görüntüleme: 2,913
-
83.8 KB Görüntüleme: 401
-
116.4 KB Görüntüleme: 390
-
100.8 KB Görüntüleme: 332
-
192.1 KB Görüntüleme: 339
-