[Başarılı Kurulum] Lenovo ThinkPad T470 MacOS Sonoma 14.0

SparklyTR124

APPRENTICE
7 May 2023
53
18
21
Sistem özelliklerim:
OpenCore Sürümü: 1.0.5
RAM: 2x16GB 2133MHz DDR4
SSD: Micron 1100 Sata
WiFi ve Bluetooth: Intel AC8260
İşlemci: Intel Core i5-6300U
Ekran Kartı: Intel HD Graphics 520
Çözünürlük: 1920x1080
Ethernet Kontrolcüsü: Intel I219-LM
Ses kartı: Realtek ALC298

İnternette bu laptopun 6. nesil işlemcili modeline uygun EFI bulamadığım için kendim hazırlamak istedim, EFI'yi elimden geldiği kadar kendim hazırladım. DSDT yamalarını, kext'leri ve config.plist içerisindeki DeviceProperties kısmında bulunan kısımları burada bulunan EFI'den alıp Intel WiFi ve BT kext'lerini ekledikten sonra kext'leri güncelledim ve ProperTree aracılığıyla config'ime işledim. HD Graphics 520 desteği Ventura'da kesildiği için ekran kartımı HD Graphics 620 olarak spoofladım. Son olarak USBMap kext'ini kaldırıp USBInjectAll kext'ini ekledim.

Çalışmayanlar:
Thunderbolt veri aktarımı (Sebebini hiçbir şekilde bilmiyorum.)
Parmak izi okuyucu (T1 çipinin emülasyonu imkansız olduğu için çalışmıyor, ki zaten benim sistemimde de bu okuyucu bulunmuyor.)
1756424761810.png

EFI'Mİ KULLANMAK İSTEYENLER İÇİN UYARI: iCloud servislerini kullanacaksanız seri numaranızı kesinlikle değiştirmenizi öneririm. EFI Dosyam

BootLoader
OpenCore 1.0.5
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad T470
İşlemci Modeli
Intel Core i5-6300U
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC298
Ağ Aygıtları
Intel I219-LM Ethernet & Intel AC-8260
Disk ve RAM
Micron 1100 SATA & 32GB 2133MHz DDR4
  • Like
Tepkiler: strangerone
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler