Bilgisayarım Lenovo Yoga 710
Sistem bilgilerim şu şekilde;
->İntel Core 7500U İşlemci.
->İntel HD 620 (Dahili Ekran Kartı) & Nvidia GeForce 940MX Ekran Kartı. (Harici Ekran Kartı)
->Qualcomm Atheros QCA61x4 Kablosuz İnternet Kartı.
Bunun dışında sanırım diğer özellikler pek gerekmiyor. Eksik yada kusurlu bir yer görürseniz uyarın düzeltirim. Açıkçası bilgisayarımın donanımı hakkında pek bir bilgiye sahip değilim.
KURULUM: Arkadaşlar kurulum tabiki herkesinki gibi biraz zahmetli oldu benim içinde, bundan yaklaşık 2 ay önce kurulum yapmıştım El Capitan kurulumu. Başarılı olmadı çok problemle karşılaştım sonra tekrar Windows'a dönmeye karar verdim ancak geçenlerde yine bir gaz geldi bana, dedim ki ben bunu yaparım. Bir yandanda çok MAC sistem kullanmak istiyordum. Çok kaynak araştırması yaptım tabi birçok forumda anlatılıyor ama Osxinfo.net deki gibi detaylı değil tabiki. Araştırdım sağolsun buradaki insanlarda bana yardımcı oldular hepsine çok teşekkür ediyorum yardımları için. En sonunda 10.12.5_Laptop_montezuma.raw.zip - Google Drive adlı imajı indirerek işe koyuldum. BIOS ekranında çok fazla değişiklik yapmadım. UEFI Only şıkkını UEFY & Legacy yaptım First Boot olarak da USB'yi seçmem yeterli oldu. İmaj dosyasının içindeki Kurulum Sonrası Araçlardan HD620 grafik kartı için olan config'i orjinal config ile değiştirmem yeterli oldu. Kurulum esnasında her hangi bir problemle karşılaşmadım. Önceleri disk görmüyordu bu problemide şöyle çözdüm. Diski GPT olarak formatladıktan sonra artık bir sıkıntı kalmadı. Diski görüyordu ve rahatça kullanabiliyordu . Daha sonra videoda izlediğim gibi kurulumu gerçekleştirdim.
Çalışanlar:
->Neredeyse herşey.
Çalışmayanlar:
->Wifi. (Kart Desteklenmiyor. ASUS N-10 NANO ile sorunu çözmeyi planlıyorum siparişi verdim.)
->Dokunmatik Ekran. (Hakkında araştırma yapmadım ancak çalışır mı bilmiyorum açıkçası ihtiyaç duymuyorum.)
Kurulum bu kadar arkadaşlar konumu okumaya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Herkese bol şanslar.
- Laptop Modeli
- Lenovo Yoga 710-14IKB
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7-7500U
- Grafik Kartı
- HD 620 - GTX 960M (Devre Dışı)
- Ağ Aygıtları
- Qualcomm Atheros QCA61x4A (Devre Dışı)
- Disk ve RAM
- 240 GB SSD - 8 GB 2133Mhz Ram