[Başarılı Kurulum] Lenovo Yoga 710

kerem5334

APPRENTICE
14 May 2017
97
14
21
JEvhVh_kgA52PLROmjGGE0v93LPz5uCG.png
Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarım Lenovo Yoga 710
Sistem bilgilerim şu şekilde;

->İntel Core 7500U İşlemci.
->İntel HD 620 (Dahili Ekran Kartı) & Nvidia GeForce 940MX Ekran Kartı. (Harici Ekran Kartı)
->Qualcomm Atheros QCA61x4 Kablosuz İnternet Kartı.

Bunun dışında sanırım diğer özellikler pek gerekmiyor. Eksik yada kusurlu bir yer görürseniz uyarın düzeltirim. Açıkçası bilgisayarımın donanımı hakkında pek bir bilgiye sahip değilim.

KURULUM: Arkadaşlar kurulum tabiki herkesinki gibi biraz zahmetli oldu benim içinde, bundan yaklaşık 2 ay önce kurulum yapmıştım El Capitan kurulumu. Başarılı olmadı çok problemle karşılaştım sonra tekrar Windows'a dönmeye karar verdim ancak geçenlerde yine bir gaz geldi bana, dedim ki ben bunu yaparım. Bir yandanda çok MAC sistem kullanmak istiyordum. Çok kaynak araştırması yaptım tabi birçok forumda anlatılıyor ama Osxinfo.net deki gibi detaylı değil tabiki. Araştırdım sağolsun buradaki insanlarda bana yardımcı oldular hepsine çok teşekkür ediyorum yardımları için. En sonunda 10.12.5_Laptop_montezuma.raw.zip - Google Drive adlı imajı indirerek işe koyuldum. BIOS ekranında çok fazla değişiklik yapmadım. UEFI Only şıkkını UEFY & Legacy yaptım First Boot olarak da USB'yi seçmem yeterli oldu. İmaj dosyasının içindeki Kurulum Sonrası Araçlardan HD620 grafik kartı için olan config'i orjinal config ile değiştirmem yeterli oldu. Kurulum esnasında her hangi bir problemle karşılaşmadım. Önceleri disk görmüyordu bu problemide şöyle çözdüm. Diski GPT olarak formatladıktan sonra artık bir sıkıntı kalmadı. Diski görüyordu ve rahatça kullanabiliyordu :). Daha sonra videoda izlediğim gibi kurulumu gerçekleştirdim.

Çalışanlar:
->Neredeyse herşey.

Çalışmayanlar:
->Wifi. (Kart Desteklenmiyor. ASUS N-10 NANO ile sorunu çözmeyi planlıyorum siparişi verdim.)
->Dokunmatik Ekran. (Hakkında araştırma yapmadım ancak çalışır mı bilmiyorum açıkçası ihtiyaç duymuyorum.)

Kurulum bu kadar arkadaşlar konumu okumaya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Herkese bol şanslar.
JEvhVh_kgA52PLROmjGGE0v93LPz5uCG.png

Laptop Modeli
Lenovo Yoga 710-14IKB
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7500U
Grafik Kartı
HD 620 - GTX 960M (Devre Dışı)
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros QCA61x4A (Devre Dışı)
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB 2133Mhz Ram

byegul

APPRENTICE
3 Ocak 2017
41
13
21
49
efi ve config dosyanı paylaşman faydalı olur.Sipariş verdiğin usb wifi açlısıyor.Asusun sitesinden driverini indir problemsiz.

kerem5334

APPRENTICE
14 May 2017
97
14
21
efi ve config dosyanı paylaşman faydalı olur.Sipariş verdiğin usb wifi açlısıyor.Asusun sitesinden driverini indir problemsiz.
Config dosyası zaten imajda mevcut isteyen arkadaşlar oradan bulabilirler. Herhangi bir değişiklik yapmadım zaten.
Efi dosyası dediğin Boot için olan değil mi? Tam hatırlamıyorum şu anda. Ancak kurulum sonrası kextleri paylaşacağım yarın yorum olarak şu anda aklımda değiller. Yorumun için teşekkür ediyorum :).

Laptop Modeli
Lenovo Yoga 710-14IKB
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7500U
Grafik Kartı
HD 620 - GTX 960M (Devre Dışı)
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros QCA61x4A (Devre Dışı)
Disk ve RAM
240 GB SSD - 8 GB 2133Mhz Ram
  • Like
Tepkiler: byegul

hbatuhankurt

APPRENTICE
2 Şub 2018
14
0
1
26
Config dosyası zaten imajda mevcut isteyen arkadaşlar oradan bulabilirler. Herhangi bir değişiklik yapmadım zaten.
Efi dosyası dediğin Boot için olan değil mi? Tam hatırlamıyorum şu anda. Ancak kurulum sonrası kextleri paylaşacağım yarın yorum olarak şu anda aklımda değiller. Yorumun için teşekkür ediyorum :).
Merhaba kurulum sonrası kextleri paylaşırmısınız ve nasıl yapacağımı, bende yoga 710 kullanuyorum wifi,batarya vb hatalar almaktayım

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler