[Başarılı Kurulum] Leopard / Acer Aspire One ZG5 Netbook - Clover

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
YwshHj.png

Merhaba Arkadaslar;

Netbook icin Hackintosh kurulumu ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşıyorum. Öncelikle kurulumdan önce hazırlanması gereken bir takım hususlar vardır. Bunları sıralayacak olursak;

• Harici DVD Sürücüsü (Flash bellek ile kurulum yapmadım)
  • 4.7 GB Boş DVD
  • iAtkos 10.5 Leopard ISO imaji (Hemen altta torrent olarak link mevcuttur)
  • Acer Aspire One ZG5 Netbook
LİNK KALDIRILMIŞTIR

Sistemimdeki donanımları ise şu şekilde sıralayabilirim;

• Intel Atom 1.6 Ghz
  • Kingstone 1 GB Ram (512 MB Anakartta dahili bellek ile beraber 1.5 GB)
  • Corsair 60 GB SSD
  • Intel GMA 950 Grafik
Şimdiye kadar sunmuş olduğu performanstan çok memnunum. Oldukça kararlı görünüyor ve güncellemeleri de alabiliyor (10.5.7) Kurulumdan sonra tek bir uygulama açmak koşuluyla stabil duzeyde çalışıyor. Hatta Kablosuz mouse ve klavye bağlayarak, VGA out TV ile güzel bir birliktelik yaşayabilirsiniz. :)

Bu yüklemeden sonra da kextler ile ilgili detaylı araştırmalar yapıyorum. En azından kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştirip makinamizi açabiliyorsak, devamının da geleceğinin kanısındayım. Çünkü farklı Windows ve Linux'un lite sürümlerini kurmama rağmen, şu an Leopard'in vermiş olduğu stabiliteyi hiç birinde tutturamadım. Görünen tek sorun çözünürlük, o da öneriler ve araştırmalar ile çözüleceğini düşünüyorum. :)

Bu kurulumun amacı, Hackintosh deneyimini yaşamak ve temel araçları analiz etmektir.
Atom işlemcili bilgisayarlarin oldukça düşük standartlara sahip olduğu fakat gerçek Mac deneyimini az da olsa yasatabileceği bir aşina. Stabil bir kurulum değildir, sadece test amaçlı başarılı bir kurulumdur... :)

• İndirmiş olduğumuz ISO dosyasını DVD'ye yazdırıyoruz
  • Harici DVD sürücüsünü Bilgisayarımıza bağlıyoruz
  • Bilgisayarımızı açıyoruz ve F2'ye basarak Bios'a giriyoruz
  • "Main" sekmesi altında "Network Boot" ile "D2D Recovery" Disable yapıyoruz
  • F10 tuşuna basarak YES diyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz
  • Ekran geldiğinde F12 tuşuna Boot Menusu gelene kadar sürekli basıyoruz
  • Bootloader ekranına girdiğimizde, F8 tuşuna basarak komut girmeyi sağlayacağız
  • Girecegimiz komutlar tırnak içinde "-v cpus=1" yazarak entere basıyoruz ;)

• Normal kurulum ekranında ise, gerekli ilerleme ve adımları izleyebilirsiniz
  • Disk Utility ile gerekli ayarlamaları yapmayı unutmayalım :)
  • Dilersek Yukleme sonundaki "Customize" seçeneği üzerinden gerekli kextleri seçebiliriz.
  • Yalnız seçeceğiniz kext'ler konusunda dikkatli olun, Belki de seçtiğiniz bir kext, başlangıçta hata verebilir.

• Ve yüklememiz başarı ile tamamlandığında, bilgisayar 25 saniye içinde kendini yeniden başlatacaktır.
  • Yeniden başlatma esnasında bir şeye dokunmayın, bir takım yazılar ekranda belirebilir, sorun değil.
  • Bilgisayar yeniden başlamadan DVD sürücümüzü artık çıkartabiliriz ve disk üzerinden boot edilebilir.
  • Bilgisayar açıldığında F12 yaparak bootloader ekranına gidelim. Ekran geldiğinde F8 yapalım
  • Bu esnada sadece "cpus=1" yapıp enter'a basabiliriz. cpus=1 komutu şimdilik her açılışta istenecektir
  • Makinaniz yaklaşık 5 dakika içinde açılacaktır, müdahale etmeyelim dostlar
  • Ve artık kişisel bilgileriniz girerek mini mac'inizi kullanmaya başlayabilirsiniz. :)

Notlar:
  1. Ses ve ethernet ile ilgili kextler, torent'teki linkin klasöründe mevcuttur.
  2. Wifi'nin çalışmaması muhtemeldir, herhangi uyumlu bir kart ile uygun rakamlara değiştirebilirsiniz.
  3. Ekran çözünürlüğü konusunda ne yazik ki bir kaynak bulamadım. Aslında kurulum esnasında grafik ayarlari ile ilgili kext ayarlamaları mevcut. Bunları seçmeme rağmen (INTEL GMA950) sonuç negatif.
  4. Olması gereken çözünürlük 1024 x 768, mevcut çözünürlük ise 800 x 600'dur.
  5. Uyku problemi vardır, bunun çözümü hususunu detaylı araştırma yapılması gerekebilir
  6. Gözden kaçırdığım bir husus veya hata olursa, yorum olarak belirtmeniz rica olunur.
Rehberimiz burada sona eriyor. Paylaşımlarımı beğenmeniz dileğimle... :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

M.Duman

APPRENTICE
13 Mar 2017
45
47
21
Ankara
Harika bir anlatım olmuş, Acer Bilgisayarlar da bahsettiğiniz gibi D2D Recovery Magnemet ön yüklü gelir Recovery bölümünü silmemeye özen gösterirseniz bu bölüm içerisinden gereken dosyalara erişerek, daha sonra orijinal haline dönmek istersek kurtarma yapabiliriz.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Kesinlikle katiliyorum :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: M.Duman

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Acer & Packard Bell grubunu cok sevdigimden ugrasmaya deger buldum :) Ama Desktop da kesinlikle MSI :)

Ustelik bununla da sinirli degil. su an Leopard ile ilgili kextleri tamamlamaya calisiyorum. Basarili olsam da olmasam da bi sonra ki ZG5 maceram Snow Leopard ile sonuclanacaktir :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Kesin tavsiyemdir ama hackintosh agirligini Gigabyte usteliyor. Bir sonraki tercihim kesinlikle Gigabyte olacaktir

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

hawtsauce

APPRENTICE
27 May 2021
63
21
21
Ekli dosyayı görüntüle 1433
Merhaba Arkadaslar;

Netbook icin Hackintosh kurulumu ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşıyorum. Öncelikle kurulumdan önce hazırlanması gereken bir takım hususlar vardır. Bunları sıralayacak olursak;

• Harici DVD Sürücüsü (Flash bellek ile kurulum yapmadım)
  • 4.7 GB Boş DVD
  • iAtkos 10.5 Leopard ISO imaji (Hemen altta torrent olarak link mevcuttur)
  • Acer Aspire One ZG5 Netbook
OSX86 For Acer Aspire One (download torrent) - TPB

Sistemimdeki donanımları ise şu şekilde sıralayabilirim;
  • Intel Atom 1.6 Ghz
  • Kingstone 1 GB Ram (512 MB Anakartta dahili bellek ile beraber 1.5 GB)
  • Corsair 60 GB SSD
  • Intel GMA 950 Grafik
Şimdiye kadar sunmuş olduğu performanstan çok memnunum. Oldukça kararlı görünüyor ve güncellemeleri de alabiliyor (10.5.7) Kurulumdan sonra tek bir uygulama açmak koşuluyla stabil duzeyde çalışıyor. Hatta Kablosuz mouse ve klavye bağlayarak, VGA out TV ile güzel bir birliktelik yaşayabilirsiniz. :)

Bu yüklemeden sonra da kextler ile ilgili detaylı araştırmalar yapıyorum. En azından kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleştirip makinamizi açabiliyorsak, devamının da geleceğinin kanısındayım. Çünkü farklı Windows ve Linux'un lite sürümlerini kurmama rağmen, şu an Leopard'in vermiş olduğu stabiliteyi hiç birinde tutturamadım. Görünen tek sorun çözünürlük, o da öneriler ve araştırmalar ile çözüleceğini düşünüyorum. :)

Bu kurulumun amacı, Hackintosh deneyimini yaşamak ve temel araçları analiz etmektir.
Atom işlemcili bilgisayarlarin oldukça düşük standartlara sahip olduğu fakat gerçek Mac deneyimini az da olsa yasatabileceği bir aşina. Stabil bir kurulum değildir, sadece test amaçlı başarılı bir kurulumdur... :)

• İndirmiş olduğumuz ISO dosyasını DVD'ye yazdırıyoruz
  • Harici DVD sürücüsünü Bilgisayarımıza bağlıyoruz
  • Bilgisayarımızı açıyoruz ve F2'ye basarak Bios'a giriyoruz
  • "Main" sekmesi altında "Network Boot" ile "D2D Recovery" Disable yapıyoruz
  • F10 tuşuna basarak YES diyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz
  • Ekran geldiğinde F12 tuşuna Boot Menusu gelene kadar sürekli basıyoruz
  • Bootloader ekranına girdiğimizde, F8 tuşuna basarak komut girmeyi sağlayacağız
  • Girecegimiz komutlar tırnak içinde "-v cpus=1" yazarak entere basıyoruz ;)

• Normal kurulum ekranında ise, gerekli ilerleme ve adımları izleyebilirsiniz
  • Disk Utility ile gerekli ayarlamaları yapmayı unutmayalım :)
  • Dilersek Yukleme sonundaki "Customize" seçeneği üzerinden gerekli kextleri seçebiliriz.
  • Yalnız seçeceğiniz kext'ler konusunda dikkatli olun, Belki de seçtiğiniz bir kext, başlangıçta hata verebilir.

• Ve yüklememiz başarı ile tamamlandığında, bilgisayar 25 saniye içinde kendini yeniden başlatacaktır.
  • Yeniden başlatma esnasında bir şeye dokunmayın, bir takım yazılar ekranda belirebilir, sorun değil.
  • Bilgisayar yeniden başlamadan DVD sürücümüzü artık çıkartabiliriz ve disk üzerinden boot edilebilir.
  • Bilgisayar açıldığında F12 yaparak bootloader ekranına gidelim. Ekran geldiğinde F8 yapalım
  • Bu esnada sadece "cpus=1" yapıp enter'a basabiliriz. cpus=1 komutu şimdilik her açılışta istenecektir
  • Makinaniz yaklaşık 5 dakika içinde açılacaktır, müdahale etmeyelim dostlar
  • Ve artık kişisel bilgileriniz girerek mini mac'inizi kullanmaya başlayabilirsiniz. :)

Notlar:
  1. Ses ve ethernet ile ilgili kextler, torent'teki linkin klasöründe mevcuttur.
  2. Wifi'nin çalışmaması muhtemeldir, herhangi uyumlu bir kart ile uygun rakamlara değiştirebilirsiniz.
  3. Ekran çözünürlüğü konusunda ne yazik ki bir kaynak bulamadım. Aslında kurulum esnasında grafik ayarlari ile ilgili kext ayarlamaları mevcut. Bunları seçmeme rağmen (INTEL GMA950) sonuç negatif.
  4. Olması gereken çözünürlük 1024 x 768, mevcut çözünürlük ise 800 x 600'dur.
  5. Uyku problemi vardır, bunun çözümü hususunu detaylı araştırma yapılması gerekebilir
  6. Gözden kaçırdığım bir husus veya hata olursa, yorum olarak belirtmeniz rica olunur.
Rehberimiz burada sona eriyor. Paylaşımlarımı beğenmeniz dileğimle... :)
hocam link çalışmıyor , yardım edermisiniz?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkCentre M73 Tiny
İşlemci Modeli
Intel i5-4570T
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4600
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC283
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 7260 HMW
Disk ve RAM
120GB Hikvision SSD - 16GB RAM

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Malesef link hakları şahsıma ait olmadığı için kaldırılmıştır. Nacizane önerim; Windows 7 32Bit Lite kullanmanızdır :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler