Sistem Özellikleri;
MSI Z370 A-Pro,
i7-8700 (UHD-630 dahili grafik),
MSI RTX 2060 (Disabled),
G-Skill 2x8 GB 2400mhz ram,
Corsair LE 240GB SSD,
WD-500GB NVM-E SSD
Kullandığım EFI:
MSI Z370 A-PRO Created By KaoS.zip
Kullandığım Kurulum Dökümanı:
osxinfo.net
Kurulum dökümanını aynen takip ettim, sistem ilk kurulumda açıldı. Sadece ekran kartını tanıtmak kaldı geriye orada da RTX kartların web driveri olmadığı için sisteme tanıtamıyorsunuz.
Dahili grafikler için de framebuffer yaması yapmak gerekiyor. Burada işlemciden işlemciye vb. fark olduğu için farklı config yamaları denedim.
Config yamaları için @KaoS çok yardımcı oldu. Ekte eklediğim config ile en sonunda ekran kartını tanıtıp başarılı bir şekilde boot ettik. Sistem performansı gayet stabil.
İlk kez kurulum yapmama rağmen sistemi çalıştırma adımı dökümanı okuduğunuz takdirde kolay.
Merak edenler için yardım aldığım konu başlığını da ekliyorum:
ÇÖZÜLDÜ - UHD 630 Catalina Tanıtma Sorunu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Tecrübe olarak şunları da eklemek istiyorum.
1. usb ye attığınız efiyi asla değiştirmeyin. Sistem ilk kurulumda boot oluyorsa sistem efisine yazdığınız configi değiştirip sistem efisi ile boot edin, böylece geri dönülemez şekilde dosyaları bozduğunuzda yedeğiniz olacaktır.
2. sisteme config attığınızda kernel panic, boot hatası vb aldığınızda clover boot ekranında f11 tuşu ile nvram silmeniz gerekebilir. Bazı durumlarda başarılı boot edemiyor doğru configle bile.
MSI Z370 A-Pro,
i7-8700 (UHD-630 dahili grafik),
MSI RTX 2060 (Disabled),
G-Skill 2x8 GB 2400mhz ram,
Corsair LE 240GB SSD,
WD-500GB NVM-E SSD
Kullandığım EFI:
MSI Z370 A-PRO Created By KaoS.zip
Kullandığım Kurulum Dökümanı:
macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
**********GÜNCEL İMAJ ve REHBER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TAKİP EDİN********* https://osxinfo.net/konu/macos-catalina-intel-ve-amd-kurulum-imaji.23972/ Apple yeni macOS işletim sistemi macOS 10.15 Catalina 'yı dün itibari ile kullanıma sundu. Bizde sizler için hemen kurulum imajını hazırladık...
Kurulum dökümanını aynen takip ettim, sistem ilk kurulumda açıldı. Sadece ekran kartını tanıtmak kaldı geriye orada da RTX kartların web driveri olmadığı için sisteme tanıtamıyorsunuz.
Dahili grafikler için de framebuffer yaması yapmak gerekiyor. Burada işlemciden işlemciye vb. fark olduğu için farklı config yamaları denedim.
Config yamaları için @KaoS çok yardımcı oldu. Ekte eklediğim config ile en sonunda ekran kartını tanıtıp başarılı bir şekilde boot ettik. Sistem performansı gayet stabil.
İlk kez kurulum yapmama rağmen sistemi çalıştırma adımı dökümanı okuduğunuz takdirde kolay.
Merak edenler için yardım aldığım konu başlığını da ekliyorum:
ÇÖZÜLDÜ - UHD 630 Catalina Tanıtma Sorunu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Tecrübe olarak şunları da eklemek istiyorum.
1. usb ye attığınız efiyi asla değiştirmeyin. Sistem ilk kurulumda boot oluyorsa sistem efisine yazdığınız configi değiştirip sistem efisi ile boot edin, böylece geri dönülemez şekilde dosyaları bozduğunuzda yedeğiniz olacaktır.
2. sisteme config attığınızda kernel panic, boot hatası vb aldığınızda clover boot ekranında f11 tuşu ile nvram silmeniz gerekebilir. Bazı durumlarda başarılı boot edemiyor doğru configle bile.
Ekli dosyalar
-
8.9 KB Görüntüleme: 408
- Anakart Modeli
- MSI z370 A-Pro
- İşlemci Modeli
- i7 8700
- Grafik Kartı
- RTX 2060
- Disk ve RAM
- Corsair LE 240GB SSD & 16 GB DDR4 2400MHz