Merhaba arkadaşlar benim sistemimin özellikleri:
Intel i5-7300HQ işlemci
HD630 Onboard ekran kartı
Nvidia GTX 1050 4GB harici ekran kartı
8GB DDR4 2400MHZ ram
1TB Seagate 5400RPM HDD
Intel Dual Band Wireless-AC 3168
Ralink 7601 model RT2870 çipli harici USB WIFI kart
Kurulumun aşamaları:
Not: Windows GPT biçimlendirilmiş ve UEFI olarak kuruldu.
1-Raw imajı osxinfo_Laptop_10.12.6.raw.zip - Google Drive linkten indirdim
2-imajı Win32 Disk Imager download | SourceForge.net ile 16GB lik usb belleğe yazdım
3-TransMac 11.9 - İndir uygulaması ile OsxInfo kurulum sonrası araçların içinden HD630 için uyumlu olan config dosyasını clover içindeki ile değiştirdim
4-Paragon Partition Manager Home | Paragon Software uygulaması ile harddiskimin önceden ayırdığım 250GBlik bölümüne HFS olarak biçimlendirdim.
5-Bilgisayarı yeniden başlatıp f2 tuşu ile biosa girdim önyüklemeyi hazırlamış olduğum usb bellek ten başlattım.
6-Clover ekranından Sierra yükle seçeneği ile direk giriş yaptım herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
7-Disk utility programını kullanmadan direk yüklemeye geçtim ve yüklemeyi tamamladım.
Kurulumdan sonraki ayarlamalar:
Not:Kext kurulumu için kullandığım program kurulum sonrası araçlardan çıkan KCPM Utility Pro isimli program kurulumları ez mode açık şekilde /Library/Extensions içine yaptım.
1-Ethernet kartı kurulumuiçin kullandığım kext: RehabMan / OS-X-Realtek-Network / Downloads — Bitbucket
2-Batarya göstergesi için kullandığım kext: Dropbox - ACPIBattery manager.zip
3-iMessage ve Facetime etkinleştirmek için Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundaki adımları takip ettim.
4-Ekran parlaklığını ayarlamak için DSDT düzenlemeyi yapmadım 1-2 gün böyle kullandıktan sonra RehabMan'ın hazır kurulum paketini kullandım. Paket kullanımı:
Videoda kodları düzenlerken xcode kullanılmış ben Clover Configurator kullandım. Bu kısımda takılırsanız yardımcı olabilirim.
Kodlar:
5-Mac intelin wireless kartını desteklemediği için harici bir wireless cihazı kullanmamız gerekiyor. Ben kartın kurulumunda MT:RT USBWirelessDriver for High Sierra 5.0.1.27.zip linkteki kexti ve uygulamayı kullandım. Kurulumunda bir kaç püf nokta keşfettim. Önce uygulamayı kurmanız gerekiyor. Ardından kext dosyasını /System/Library/Extensions/ içine kurmanız gerekiyor /Library/Extensions/içine kurarsanız no Device hatası alabiliyorsunuz.
Wifi kart kurulumunda yaşadığım en büyük sıkıntı Wireless Utility programının üzerine ne kadar tıklarsam tıklayayım açılmamasıydı. Bulduğum bütün programları denedim bazısı açıldı kexti görmedi bazısı kexti gördü program açılmadı. Sonuç olarak temiz kurulum yapmak zorunda kaldım. Açılmama sıkıntısının çözümü Sistem Tercihleri güvenlik içinden Şuradan indirilenlere izin veri herhangi bir yer yapmak.Sierrada o şeçenek gözükmüyor şeçeneği aktifleştirmek için terminale aşağıdaki kodu giriyoruz.
Tek çözemediğim sıkıntı 3 parmakla taşıma işlemi erişebilirlikte sürükleme kilidi yerine 3 parmak şeçeneğini getirebilirsem tamam olacak.
Yardımlarından dolayı @montezuma ve @mustafa_ozkaya ya teşekkür ederim
Intel i5-7300HQ işlemci
HD630 Onboard ekran kartı
Nvidia GTX 1050 4GB harici ekran kartı
8GB DDR4 2400MHZ ram
1TB Seagate 5400RPM HDD
Intel Dual Band Wireless-AC 3168
Ralink 7601 model RT2870 çipli harici USB WIFI kart
Kurulumun aşamaları:
Not: Windows GPT biçimlendirilmiş ve UEFI olarak kuruldu.
1-Raw imajı osxinfo_Laptop_10.12.6.raw.zip - Google Drive linkten indirdim
2-imajı Win32 Disk Imager download | SourceForge.net ile 16GB lik usb belleğe yazdım
3-TransMac 11.9 - İndir uygulaması ile OsxInfo kurulum sonrası araçların içinden HD630 için uyumlu olan config dosyasını clover içindeki ile değiştirdim
4-Paragon Partition Manager Home | Paragon Software uygulaması ile harddiskimin önceden ayırdığım 250GBlik bölümüne HFS olarak biçimlendirdim.
5-Bilgisayarı yeniden başlatıp f2 tuşu ile biosa girdim önyüklemeyi hazırlamış olduğum usb bellek ten başlattım.
6-Clover ekranından Sierra yükle seçeneği ile direk giriş yaptım herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
7-Disk utility programını kullanmadan direk yüklemeye geçtim ve yüklemeyi tamamladım.
Kurulumdan sonraki ayarlamalar:
Not:Kext kurulumu için kullandığım program kurulum sonrası araçlardan çıkan KCPM Utility Pro isimli program kurulumları ez mode açık şekilde /Library/Extensions içine yaptım.
1-Ethernet kartı kurulumuiçin kullandığım kext: RehabMan / OS-X-Realtek-Network / Downloads — Bitbucket
2-Batarya göstergesi için kullandığım kext: Dropbox - ACPIBattery manager.zip
3-iMessage ve Facetime etkinleştirmek için Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundaki adımları takip ettim.
4-Ekran parlaklığını ayarlamak için DSDT düzenlemeyi yapmadım 1-2 gün böyle kullandıktan sonra RehabMan'ın hazır kurulum paketini kullandım. Paket kullanımı:
Videoda kodları düzenlerken xcode kullanılmış ben Clover Configurator kullandım. Bu kısımda takılırsanız yardımcı olabilirim.
Kodlar:
Kod:
### Installing Xcode command line tools:
git
### Making a directory to deal with patching process:
mkdir ~/Projects
cd ~/Projects
### Cloning RehabMan’s ProBook repo:
cd ~/Projects
git clone https://github.com/RehabMan/HP-ProBook-4x30s-DSDT-Patch probook.git
### Cloning RehabMan’s Clover Laptop config repo:
cd ~/Projects
git clone https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config.git guide.git
### Downloading and Installing iasl compiler:
cd ~/Downloads
curl --remote-name --progress-bar --location https://bitbucket.org/RehabMan/acpica/downloads/iasl.zip
unzip iasl.zip
sudo cp iasl /usr/bin
### Building patch files:
cd ~/Projects/guide.git
make
### Installing patch backlight kext
sudo cp -R ~/Projects/probook.git/kexts/AppleBacklightInjector.kext /Library/Extensions
### Rebuilding cache:
sudo kextcache -i /
Wifi kart kurulumunda yaşadığım en büyük sıkıntı Wireless Utility programının üzerine ne kadar tıklarsam tıklayayım açılmamasıydı. Bulduğum bütün programları denedim bazısı açıldı kexti görmedi bazısı kexti gördü program açılmadı. Sonuç olarak temiz kurulum yapmak zorunda kaldım. Açılmama sıkıntısının çözümü Sistem Tercihleri güvenlik içinden Şuradan indirilenlere izin veri herhangi bir yer yapmak.Sierrada o şeçenek gözükmüyor şeçeneği aktifleştirmek için terminale aşağıdaki kodu giriyoruz.
Kod:
sudo spctl --master-disable
Yardımlarından dolayı @montezuma ve @mustafa_ozkaya ya teşekkür ederim
Son düzenleme: