[Başarılı Kurulum] Monster Abra A5 v7.2 | High Sierra

buraksak

APPRENTICE
25 Şub 2018
70
9
0
26
İzmir
Merhabalar. Biraz emek harcayarak kurabildim bilgisayarıma high sierrayı. Kolay değildi kurmak ama değdi uğraşmaya :D aşırı güzel bi işletim sistemi ve gayet akıcı çalışıyor. Kurarken referans aldığım yerler:
Gayet açıklayıcı bi kurulum videosu olmuş burdan takip ettim.
Bir de bu rehber yardımcı oldu buraya da baktım. Kurmak için bunlar yetti benim için;
Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
İlk kurduğumda az alan vermiştim o yüzden tekrar kurdum. İkinci kuruşumda USB 3.0 USB ile kurmaya çalıştım ve hata aldım. USB' yi 2.0 ile değiştirerek bu hatayı çözdüm.
Sesi bunun ile hallettim:
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ve en son parlaklık sorunu uzun olan rehber ile adım adım dikkatlice uyguladım o sorunum da çözüldü.
Wi-fi için Asus USB n10 aldım. Okul interneti hariç heryerde çalıştı .
Şimdilik bu kadar. Ekleyecek birşeyim olursa yine eklerim. Sıkıntı yaşayanlara da yardımcı olmak isterim. Ben de o yollardan geçtim anlarım. :D

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: Ediko ve taluyka

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Güle güle kullan.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: buraksak

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,383
987
1,401
Güle güle kullan.

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

Toprak Bey

APPRENTICE
10 Mar 2018
19
1
0
28
İstanbul/Ataşehir
Güle güle kullan kardeşim. Peki hangi donanımlar çalışıyor bunun bilgisini verir misin bizlere? Ayrıca grafik kartı olarak NVIDIA'yı, Wi-Fi'yi çalıştırmayı başardın mı? Eğer ki NVIDIA'yı çalıştırma şansın varsa dene. Bazı laptopların BIOS'larında aç-kapa yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla.

buraksak

APPRENTICE
25 Şub 2018
70
9
0
26
İzmir
teşekkürler. nvidia çalıştırmadım , görmüyomuş macos ama intel yetiyo hiç bi sıkıntı yok pcde neyseki . wifi ise dediğim gibi adaptör aldım.

Toprak Bey

APPRENTICE
10 Mar 2018
19
1
0
28
İstanbul/Ataşehir
@buraksak BIOS'tan hallemedin mi NVIDIA'yı çalıştırmak için? Ayrıca senden rica etsem bana BIOS ekranını atar mısın? Bütün sekmelerini atarsam sevinirim. Hem bakalım neler varmış Monster'ın BIOS'unda? :D

delavega66

APPRENTICE
29 Eki 2017
4
2
21
37
Bende Monster abra a5 v1.1.2 var. NVidia neyse de ben Intel ekran kartını da yükleyemedim.. ekranda bişey sürüklediğim zaman kesik kesik akıyo ekran.. bir de wifi adaptörü alarak o sorunu da çözdüm. onun dışında herşey çalışıyor. sen ekran kartı sorununu nasıl düzelttin tarif edebilir misin?

Toprak Bey

APPRENTICE
10 Mar 2018
19
1
0
28
İstanbul/Ataşehir
Bende Monster abra a5 v1.1.2 var. NVidia neyse de ben Intel ekran kartını da yükleyemedim.. ekranda bişey sürüklediğim zaman kesik kesik akıyo ekran.. bir de wifi adaptörü alarak o sorunu da çözdüm. onun dışında herşey çalışıyor. sen ekran kartı sorununu nasıl düzelttin tarif edebilir misin?
NVIDIA'yı çalıştırmayı başardın mı? Optimus'u kapatıp NVIDIA açabildin mi?

27 Şub 2017
335
67
251
efi dosyasını paylaşır mısın ?

BootLoader
OpenCore 0.7.4
Laptop Modeli
macOS Monterey
Anakart Modeli
Gigabyte z490 Vision G
İşlemci Modeli
intel i5 11600
Grafik Kartı
Gigabyte RTX 3070 Vision OC
Ses Kartı Modeli
ALC1220VB
Ağ Aygıtları
intel i225-v
Disk ve RAM
Samsung 980 PRO & DDR4 16 GB
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler