Çalışan Donanım:
=========================================================================================
Anakart : Asus ROG Strix Z490-G Gaming wifi Atx
Chipset : Intel Z490
CPU : i7 10700 2.9GHz 16MB LGA1200 14nm HD630
Display : Philips BDM4037UW/00 40" 4ms (Analog+Display+HDMI) 4K Ultra HD IPS
Stograge : Corsair MP400 1TB Gen3 PCIe x4, NVMe M.2 SSD (3.400 MB/3.000 MB) + Seagate Constellation 3.5" 4TB 7200RPM Hard Disk ST4000NM0053
Ram : Corsair Vengeance Lpx 32Gb (2 X 16Gb) Ddr4 3600Mhz
USB : USB 3.1 dahil tüm Portlar Çalışıyor
Ses : Supreme FX S1220A Layout-id 7
Network(Ağ) : Intel I225-LM Ethernet + Intel® WiFi 6 AX201
Display Port ve HDMI : Görüntü var ses aktarımı yok
4K Ekran Çözünürlüğü Sorunsuz Çalışmakta
=========================================================================================
Çalışmayan Donanım:
Display Port ve HDMI - Görüntü var ses aktarımı yok
KURULUM ÖNCESİ BİOS HAZIRLAMA:
- BIOS ayarları öntanımlı ayarlara çekildi (Load Default Settings).
- SATA: AHCI
- 4g Decoding: Enable
- Serial Port: Disable
- VT-D: Disable
- VT-X: Enable
- XAMP: Profile 1
- O.C Tuning: Extreme
- Boot Mode: UEFI
- Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlandı
- Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlandı.
KURULUM:
BURADAKİ IMAJI Win32DiskImager ile 16GB'lık USB'ye yazdırıldı.
Opencore efi update yapmak için Osxinfo sitesindeki Opencore indirdim ve Windows 11 işletim sisteminde pc mi açarak SSDTTime yöntemi ile windows 11 altında donanıma uygun DSDT dosyalarını çıkartdırdım. OSXINFO sitesinden indirdiğim ve 16gb USB belleğine yazdırdığım image USB'sini açarak sistemime uygun 018 - Masa Üstü - Comet Lake.plist dosyasının ismini config.plist olarak değiştirdim. OpenCore Configurator dosyası ile config.plist dosyasını açarak ACPI Kısmındaki DSDT dosyaları ile windows'da oluşturduklarımı değiştirdim. EFI-OC-ACPI- Klasörede kopyaladım bu dosyaları Ve sorunsuz bir kurulum gerçekleştirdim.
KURULUM SONRASI İŞLEMLER:
OpenCore Configurator dosyası ile config.plist dosyasını açarak DEVICEPROPERTIES kısmında PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) içerisinde AAPL,ig-platform-id buldum karşısına ''07009B3E'' kimliği ekledim sonra Hackintool Açarak Yama işlemi ile
yama yapdım. Böylelikle
ekran kartı sorunum kalmadı. Ağ bağlantısı için PciRoot(0x0)/Pci(0x1c,0x4)/Pci(0x0,0x0) gelerek device-id kısmına ''F2150000'' değerini girerek ethernet kartından kablo ile bağlantıyı sağladım. Wifi için ise Bu Rehberi Takip Ederek Kurulum Yapdım Ses Kartımı Hackintool ile ekran kartını yamalarken oluşturulan device Properties kısmından alarak ekledim. bu şekilde sorunsuz çalışdı. USB belleklerim içinde yine Hackintool ile burdaki rehberi kullanarak KEXT oluşturdum
Sisteminde Kullandığım EFI - klasörüm incelemek isteyenler için
Sistemimde Kullandığım EFI Klasörüm
Son düzenleme: