[Başarılı Kurulum] Monterey / Casper X400 - OpenCore

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
180
72
301
39
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir problemsiz bir efi paylaşmak istiyorum fakat bazı olumsuzluklar nedeniyle paylaşamamıştım kısmet bugüneymiş.

Laptop Casper Nirvana X400 i7 1065G7

Çalışan Donanımlar
-Ekran Kartı (Intel Iris Plus G7)
-Wifi (2.4 ve 5Ghz) Intel Wireless-AC 9462 + Bluetooth
-Ses Kartı (Dahili Hoparlör, Kulaklık Çıkışı, Dahili Mikrofon)
-Uyku ve uykudan uyanma
-Ekran Parlaklığı
-Kamera
-Fn tuşları ile klavye üzerinden ses ve parlaklık açma kapama (parlaklık kext ile)
-Tüm Usb Portları
-Pil göstergesi ve yüzdesi
-Ethernet (Realtek)

Çalışmayan Donanımlar
-Hdmi Çıkış
-Type-c üzerinden hdmi çıkış
-Trackpad
-Şarjda pil durum değişmesi (12.4 güncellemesi gelmeden önce çalışıyordu tekrar çalıştıramadım)

Casper X400 Efi

Merhaba, çok geç bir cevap oldu ama iş nedeniyle yurtdışına çıkmıştım, efi bana aitti ama sizde neden hata verdi reboot etti anlamadım. Neyseki halletmişsiniz, çalışmayan kısımlar bende de aynı sizde son durum nedir?
Efinin son halini buradadır, sizin de ekstra çalıştırabileceğiniz donanımlar olursa bende sizden haber bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

jausska

APPRENTICE
23 Haz 2021
53
11
21
Hocam iyi günler, bir başka konunuzdan bu konuda yer alan efi dosyanızı kullanabileceğimi söylemiştiniz. Açıkçası efi dosyası beklediğimden daha ileriye götürdü beni. Normal şartlarda denediğim tüm efilerde bilgisayar restart atıyordu. Şuanda en azından mouse imlecinin geldiği ekrana kadar geldim ama burada inanılmaz bir kasma var. Tahminime göre ekran kartıyla alakalı bir durum bu. Rica etsem config üzerinden igpu ayarını nasıl değiştireceğimi anlatabilir misiniz?
Hocam iyi günler, bir başka konunuzdan bu konuda yer alan efi dosyanızı kullanabileceğimi söylemiştiniz. Açıkçası efi dosyası beklediğimden daha ileriye götürdü beni. Normal şartlarda denediğim tüm efilerde bilgisayar restart atıyordu. Şuanda en azından mouse imlecinin geldiği ekrana kadar geldim ama burada inanılmaz bir kasma var. Tahminime göre ekran kartıyla alakalı bir durum bu. Rica etsem config üzerinden igpu ayarını nasıl değiştireceğimi anlatabilir misiniz?
Güncelleme: Hocam eski Catalina kurulumumda yer alan kendi DSDT dosyamı kullanınca hayatımda ilk defa Monterey kurulum ekranını görebildim. büyük bir şaşkınlık içerisindeyim :D Şaka bir yana teşekkür ederim efinizi paylaştığınız için. yalnız kurulum aşamalarını yaparken biraz kasıntı varmış gibi hissettim onu da kurulum bittikten sonra gpu ayarlarıyla oynayarak ayarlamaya çalışacağım. Çok çok teşekkür ederim size ^^

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Caper X-400
İşlemci Modeli
I3 1005G1
Grafik Kartı
Intel UHD G1
Ağ Aygıtları
Wifi Kartı: Intel Wireless AC 9462
Disk ve RAM
240 GB M2 SSD DDR4 8G RAM

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
180
72
301
39
Güncelleme: Hocam eski Catalina kurulumumda yer alan kendi DSDT dosyamı kullanınca hayatımda ilk defa Monterey kurulum ekranını görebildim. büyük bir şaşkınlık içerisindeyim :D Şaka bir yana teşekkür ederim efinizi paylaştığınız için. yalnız kurulum aşamalarını yaparken biraz kasıntı varmış gibi hissettim onu da kurulum bittikten sonra gpu ayarlarıyla oynayarak ayarlamaya çalışacağım. Çok çok teşekkür ederim size ^^
Open core configuratör üzerinden device properties bölümünde PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) seçip sağdaki listede AAPL,ig-platform-id ve device-id değiştirerek deneyebilirsiniz. İntelin sitesine göre sizin işlenmci modeli 8A56 olarak listelenmiş, hackintool ile bu id ye uygun seçim yaparak yama oluşturabilirsiniz. Ayrıca belirtmek isterim ki enable-backlight-registers-fix, enable-cdclk-frequency-fix, enable-dbuf-early-optimizer yamaları olmadan ekrana görüntü gelmiyor.

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Ellerinize sağlık. EFI paylaştığınız bağlantı çalışmıyor. Yenileme imkanınız var mıdır?

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
180
72
301
39
Ellerinize sağlık. EFI paylaştığınız bağlantı çalışmıyor. Yenileme imkanınız var mıdır?
Hayır çalışıyor, kendi hostumda tutuyorum dosyayı. Tarayıcınız link https olmadığı için güvenli indirmeye izin vermiyor olabilir, idm gibi bir uygulama ile indirebilirsiniz.
Güncelleme bir yere yükledim, buyrun;

Casper Efi

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: sutsurup

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Hayır çalışıyor, kendi hostumda tutuyorum dosyayı. Tarayıcınız link https olmadığı için güvenli indirmeye izin vermiyor olabilir, idm gibi bir uygulama ile indirebilirsiniz.
Güncelleme bir yere yükledim, buyrun;

Casper Efi
İlginize teşekkür ederim. İndirme işlemini bahsettiğiniz şekilde gerçekleştirdim.

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz

Nurulemin

APPRENTICE
20 Mar 2021
56
10
21
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir problemsiz bir efi paylaşmak istiyorum fakat bazı olumsuzluklar nedeniyle paylaşamamıştım kısmet bugüneymiş.

Laptop Casper Nirvana X400 i7 1065G7

Çalışan Donanımlar
-Ekran Kartı (Intel Iris Plus G7)
-Wifi (2.4 ve 5Ghz) Intel Wireless-AC 9462 + Bluetooth
-Ses Kartı (Dahili Hoparlör, Kulaklık Çıkışı, Dahili Mikrofon)
-Uyku ve uykudan uyanma
-Ekran Parlaklığı
-Kamera
-Fn tuşları ile klavye üzerinden ses ve parlaklık açma kapama (parlaklık kext ile)
-Tüm Usb Portları
-Pil göstergesi ve yüzdesi
-Ethernet (Realtek)

Çalışmayan Donanımlar
-Hdmi Çıkış
-Type-c üzerinden hdmi çıkış
-Trackpad
-Şarjda pil durum değişmesi (12.4 güncellemesi gelmeden önce çalışıyordu tekrar çalıştıramadım)

Casper X400 Efi

Efinin son halini buradadır, sizin de ekstra çalıştırabileceğiniz donanımlar olursa bende sizden haber bekliyorum.
Hocam aynı bilgisayarı kullanıyorum, sen bu efi ile nasıl bilgisayarı kullanıyorsun? Açılırken zırrtttt diye ses geliyor klavye mouse devredışı kalıyor sistem kitleniyor

Promets

PADAVAN
1 Eki 2018
180
72
301
39
Hocam aynı bilgisayarı kullanıyorum, sen bu efi ile nasıl bilgisayarı kullanıyorsun? Açılırken zırrtttt diye ses geliyor klavye mouse devredışı kalıyor sistem kitleniyor
Hic bu tarz bir hata almadim ve oyle bir ses duymadum. Montereyde kullandim, venturada hic denenedim cunku bilgisayari sattim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler