[Başarılı Kurulum] Monterey / Huawei Matebook D15 - OpenCore

Akifg.h

APPRENTICE
24 Ara 2021
44
11
21
Selam arkadaşlar,

Önceden bir konu açmıştım ses ve touchpad sorunundan, diğer benzeri konulara baktım hiç birisi çözememiş bir kişi haricinde sadece bir arkadaşımız bu forumda başarılı kurulum yapabilmiş oda eski efi ile şaşırtan kısım arkdaş hiçbir uğraş yapmadan sesi nasıl çalışmış anlamadım ben de baya uğraştım bu arada bahsettiğim kişi big sur kurulumu gerçekleştirmiş

Sorun şu ki araştırdım doğruluğundan emin değilim ama bu matebook larda pm981 ssd yani oem bir ürün samsung'un yan sanayisi sanıyorsam ayrıca bu pm ssd'ler hackintosh da sorun çıkardığı için önermiyorlar ve ses çalışmamasının nedeni bu saçma ssd olayındanmış pes etmedim kendime harici ssd alıp ona "Big Sur BAŞARILI" oldu lakin xcode için monterey gerekliymiş sonradan öğrendim güncelleme yaptım monterey çalışıyor fakat hala ses sorunu devam etmekte.Hackintoolda gözükmüyor ses kartım

-EFI konusunda ise şans oldu çünkü internette ne kadar baksamda doğru düzgün sonuç çıkmadı aklıma honor magicbook x15 geldi matebook 15 ile donanıma kadar hepsi aynı bilirsiniz belki huawei'in eskiden yan kuruluşuydu o isimle aratınca şaka gibi
çok fazla sayıda efi dosyası çıktı neyse işte başarılı bir kurulum oldu ama ses konusunda yardım ederseniz sevinirim.

İlgili efi dosyasının linki: Honor-MagicBook-X15-Hackintosh ses kartı.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Matebook d15 i3. 10. nesil 2020
Anakart Modeli
BOHB-WAX9
İşlemci Modeli
İntel i3-10110u
Grafik Kartı
İntel UHD Comet lake GT-2 Graphics
Ses Kartı Modeli
Intel® Smart Sound Technology NUC 11
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wireless-AC 9560 160 MHz
Disk ve RAM
PM981 + KIOXIA 500GB SATA SSD

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
5,830
2,205
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
BigSur 11.6
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
NVIDIA GeForce GT 730
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
8 GB SDRAM - Crucil 480 GB SSD

Akifg.h

APPRENTICE
24 Ara 2021
44
11
21
Ses kartım yamayı yapmama rağmen gözükmüyor sistem raporumu veriyim hocam

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Matebook d15 i3. 10. nesil 2020
Anakart Modeli
BOHB-WAX9
İşlemci Modeli
İntel i3-10110u
Grafik Kartı
İntel UHD Comet lake GT-2 Graphics
Ses Kartı Modeli
Intel® Smart Sound Technology NUC 11
Ağ Aygıtları
Intel(R) Wireless-AC 9560 160 MHz
Disk ve RAM
PM981 + KIOXIA 500GB SATA SSD
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler